Andalusië

ANDALUSIË, 8-DAAGSE VLIEGREIS
VAN 7 T/M 14 FEBRUARI 2018 (CARNAVAL) (VOLGEBOEKT) EN VAN 7 T/M 14 NOVEMBER 2018

VERBLIJF IN PRIMA 4* HOTELS, INCL. ALLE ENTREES!!

In het prachtige Andalusië, met haar besneeuwde bergen, bossen met kurk- en steeneiken en eindeloze olijfboomgaarden, liggen sfeervolle witte dorpjes en de mooiste steden van Spanje, die beroemde monumenten bevatten, zoals het Alhambra in Granada, de Mezquita in Cordoba en Los Reales Alcazares in Sevilla. Tijdens deze reis bezoekt u dit alles en maakt u tevens kennis met het hedendaagse Zuid Spanje met haar lokale tradities, heerlijke gerechten, temperamentvolle muziek en fantastische klimaat. We verblijven in uitstekende, centraal gelegen 4* hotels.

We hebben voor u een interessant programma samengesteld wat er als volgt uitziet :

Dag 1: Vanuit diverse opstapplaatsen in Limburg vertrekken we naar Einhoven voor de rechtstreekse vlucht naar Malaga. Na aankomst begroeting door uw lokale reisleider en transfer naar het hotel in Torremolinos.

SevillaDag 2: Via de prachtige kustweg en door de Serrania streek rijden we naar Ronda, een pittoresk Andalusisch stadje, waar we in het oude centrum o.a. de oudste stierenarena van Spanje bezoeken, alsmede de Staafkerk Santa Maria la Mayor en het Don Bosco huis. Vanaf de Tajobrug hebben we een prachtig vergezicht. Hierna rijden we naar Jerez, de stad van de sherry. We bezoeken hier een bekende sherry bodega, waar we ook enkele soorten kunnen proeven. In de namiddag gaan we verder naar ons hotel in Sevilla voor diner en overnachting.

Dag 3: Vandaag bezoeken we Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, waar we een rondrit maken en o.a. het Maria Luisa Park, de Plaza de España en de paviljoenen van de wereldtentoonstelling van 1992 zien. Aansluitend wandelen we door het oude centrum met de wijk Santa Cruz en bezoeken de kathedraal (de op twee na grootste ter wereld !) met de Giraldatoren en de befaamde Alcazar van het Koninklijk paleis. ’s-Middags heeft u nog vrije tijd in deze prachtige stad voordat we laat in de middag verder rijden naar het hotel in Cordoba voor diner en overnachting.

AlhambraDag 4: Na het ontbijt bezoeken we Cordoba, met de beroemde Mezquita, de unieke Moskeekathedraal uit de 8e eeuw. Aansluitend maken we een wandeling door de kleine straatjes van de oude binnenstad, met haar typische bloemenbalkons, en lopen door de voormalige Jodenwijk, met haar bijzondere Synagoge uit de 14e eeuw. U krijgt ook nog de gelegenheid om zelf de typische sfeer van deze stad te proeven voordat we verder rijden naar Baeza voor diner en overnachting.

Dag 5: We bekijken alle hoogtepunten in het middeleeuwse Baeza, waar de tijd werkelijk lijkt te hebben stil gestaan. Hierna gaan we naar Ubeda, één van de belangrijkste Renaissance steden van Spanje. Talrijke paleizen met prachtig gedecoreerde fassaden kenmerken het stadsbeeld en het centrale Santa Maria plein wordt algemeen beschouwd als één van de mooiste in Andalusië. Laat in de middag gaan we naar het hotel in Granada voor diner en overnachting.

Dag 6: Na het ontbijt bezoeken we Granada, de historische stad van prachtige kunst, die tot uitdrukking komt in de bouwstijl van de Arabische paleizen en de architectonische prachtwerken uit de Renaissance. Het hoogtepunt van de dag vormt het bezoek aan de wereldberoemde Alhambra, het paleizencomplex wat wel gezien wordt als het 8e wereldwonder. Hierna wandelen we door de voormalig Arabische wijk Albaycin met een prachtig uitzicht op de stad en het Sierra Nevada gebergte. In de namiddag brengen we nog een bezoek aan het prachtige “witte” stadje Frigiliana voordat we verder rijden naar Torremolinos.

Dag 7: Vandaag heeft u een vrije dag met legio mogelijkheden ter invulling.

Dag 8: We brengen nog een bezoek aan de mooie stad Malaga voordat we naar het vliegveld worden gebracht voor de terugvlucht naar Eindhoven. Hiervandaan brengt onze touringcar u weer naar Limburg waar een einde komt aan deze bijzondere reis.

Reisdatum

7 t/m 14 februari 2018
VOLGEBOEKT

7 t/m 14 november 2018

Reissom

€ 995,- per persoon.
De toeslag single bedraagt € 125,-

Inbegrepen

  • Vervoer per luxe touringcar vanuit Limburg naar vliegveld Eindhoven en terug.
  • Retourvlucht Malaga vanuit Eindhoven met Transavia.
  • 7 overnachtingen in prima, centraal gelegen 4* hotels, op basis van half pension.
  • Het volledige excursieprogramma incl. alle entrees o.l.v. een Duits sprekende gids.
  • Eigen Nederlandse reisbegeleiding en een informatie avond ca. een maand voor vertrek.

Nog niet inbegrepen

  • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
  • Eventuele verzekeringen en fooien.