Italië: Calabrië

ITALIË: CALABRIË
8-DAAGSE VLIEGREIS VAN 28 APRIL T/M 5 MEI 2019 (VOLGEBOEKT) EN 13 T/M 20 OKTOBER 2019

In de onderste punt van de Italiaanse laars ligt de nog vrijwel onontdekte regio Calabrië, een regio die heel veel te beiden heeft. Uitgestrekte olijfboomgaarden, groene heuvels, historische kustplaatsjes en prachtige zandstranden kenmerken deze authentieke streek. Pareltjes als Capo Vaticano, met haar typisch grillige rotsen en prachtige uitzichtpunten en Pizzo Calabro, met de Piedigrotta, een grotkerk met prachtige beeldhouwwerken, gaat u o.a. bekijken. Het mooiste plaatsje in Calabrië is echter Tropea, gelegen op een kalkrots direct aan zee, met een ‘gouden’ zandstrand en een prachtig historisch centrum. En laat Tropea nou juist de plaats zijn waar u deze reis gaat verblijven in het prachtige, centraal gelegen 4* hotel Tropis! Gaat u met ons mee?

Het programma ziet er als volgt uit :

Dag 1: Vanuit diverse opstapplaatsen in Limburg wordt u naar het vliegveld (Brussel) gebracht voor de (middag)vlucht naar Lamezia Terme. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel in de prachtige kustplaats Tropea, van waaruit alle excursies plaats vinden.

Dag 2: De ochtend wordt besteed aan een bezoek aan het stadje Cosenza, dat één van de best bewaarde historische centra van de regio heeft. Tegenwoordig is het het belangrijkste culturele en economische middelpunt van Calabrië. Na de lunch rijden we naar het “grote bos van Italië”, de oude benaming voor de hoogvlakte van Sila. We bezoeken het nationaal park en haar bezoekerscentrum voor een kennismaking met de flora en fauna van dit gebied. Voordat we hierna terugkeren naar het hotel maken we nog een stop in Camigiatello Silano, voor een proeverij van lokale producten.

Dag 3: Na het ontbijt bekijken we Tropea, uitkijkend over de Tyrreense Zee, één van de mooiste plaatsjes van Calabrië. We wandelen door het historisch centrum, met haar diverse verborgen pleintjes, oude kerken en paleizen. Het mooiste gebouw is de Romaanse kathedraal, met haar originele voor- en zijgevels in Normandische stijl. We hebben tevens de gelegenheid om de “kust van de Goden”, één van de fraaiste stranden van Italië, te bewonderen. Na de lunch gaan we naar Capo Vaticano, een schitterende plek, met zicht op de Eolische eilanden. Het plaatsje staat bekend om haar typische grillige rotsen, de zgn. “faraglioni”. Hierna rijden we verder naar Pizzo Calabro, waar we de kerk van Piedigrotta bezoeken, een grotwerk gelegen aan zee, met prachtige beeldhouwwerken. Laat in de middag keren we terug naar het hotel.

Dag 4: Na het ontbijt rijden we langs de prachtige ‘purperen kust’ richting Reggio di Calabria. In de visrijke kustwateren van deze streek wordt er naast sardines en ansjovis, ook tonijn en zwaardvis uit de zee gehaald. We bezoeken het nationaal archeologisch museum van ‘Groot Griekenland’, met o.a. een grote collectie prehistorische voorwerpen. Het museum is echter vooral bekend om haar wereldberoemde bronzen “Riace”, twee levensgrote beelden van Griekse strijders uit de 5e eeuw. Na de lunch bezoeken we Scilla, een oud vissersdorp dat wordt gedomineerd door de ruïnes van de hoger gelegen burcht van de familie Ruffo. De authentieke visserswijk Chianalea hier omvat een wirwar aan steegjes en huisjes tussen de heuvels en de haven. In de namiddag keren we terug naar het hotel.

Dag 5: ’s-Morgens rijden we naar het plateau van Serres, met een panoramisch uitzicht over de beuk- en naaldbossen, schilderachtige dorpjes, bergpassen en valleien. In Sera San Bruno bezoeken we de Certosa de Sera San Bruno. Pelgrims bezoeken hier nog steeds de grot waar monnik Bruno van Keulen zich terugtrok om te bidden en waar hij in 1101 stierf. Het monumentale kartuizerklooster uit de 12e eeuw bevat een klein museum wat herinnert aan het monnikenleven. Hierna bekijken we ook de kerk van Sint Maria Don Bosco, de Hermitage van San Bruno en het zogenaamde Meer der Mirakels. Na de lunch rijden we terug naar het hotel in Tropea, waarna u nog wat vrije tijd heeft.

Dag 6: We rijden vandaag door de prachtige regio van Aspromonte en komen aan in Locri, een oude Griekse kolonie, gebouwd op de restanten van het Oudgriekse Lokroi, gelegen in het uiterste zuiden van Italië, dichtbij Gerace en de Ionische Zee. De ruïnes van deze stad uit de oudheid bestaan uit o.a. een Grieks necropolis en twee tempels, n.l. de Ionische tempel van Marasa en de Dorische tempel van Marafioti. Na de lunch brengen we een bezoek aan Gerace, een authentiek pittoresk dorpje, wat een bezoek meer dan waard is. Naast zijn historische waarde heeft u hier ook één van de mooiste uitzichten over de Ionische Zee en de bergen. Laat in de middag keren we terug naar het hotel.

Dag 7: Vandaag heeft u vrije tijd om op eigen gelegenheid Tropea te bekijken of om te relaxen aan het prachtige zandstrand van dit stadje. Optioneel kan een excursie worden aangeboden naar enkele van de Eolische eilanden, een vulkanische eilandengroep niet ver van de Calabrische kust.

Dag 8: U heeft nog wat vrije tijd in Tropea, voordat we, via een panoramische route, naar het vliegveld rijden voor de terugvlucht naar Brussel. Na aankomst wordt u weer naar Limburg gebracht, waar een einde komt aan deze bijzondere reis.

De reis wordt volledig begeleid door specialiste Giusy Anfuso.

Reisdatum

28 april t/m 5 mei 2019 (volgeboekt)
13 t/m 20 oktober 2019

Reissom

€ 995,- per persoon
De toeslag single bedraagt € 175,-

Inbegrepen

 • Vervoer vanuit Limburg naar vliegveld Brussel en retour.
 • Retourvlucht Brussel-Lamezia Terme, incl. bagage.
 • Transfers vliegveld Lamezia Terme naar het hotel en retour.
 • 7 overnachtingen in het uitstekende, centraal gelegen 4* hotel Tropis in Tropea, op basis van logies/ontbijt. In de buurt van het hotel bevinden zich vele leuke restaurantjes voor het diner.
 • Het beschreven excursieprogramma (incl. proeverij), exclusief entrees, onder leiding van lokale gidsen (Duitstalig).
 • Reisbegeleiding door mevr. Giusy Anfuso.
 • Een informatie avond ca. een maand voor vertrek.

Nog niet inbegrepen

 • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Eventuele fooien en verzekeringen.
 • Entreegelden (ca. € 30,-).
 • Toeristenbelasting in Tropea, ter plaatse in het hotel te betalen.
 • Reserveringskosten (voor boekingen vanaf 1 Januari 2019) à € 20,- per boeking.