Corsica en Sardinië

CORSICA EN SARDINIË
12-DAAGSE BUSREIS VAN 15 T/M 26 SEPTEMBER 2019

Een geweldige combinatie van 2 schitterende eilanden in de Middellandse Zee. Met haar tropische palmen, olijf- en wijngaarden, sinaasappelplantages en authentieke havendorpjes is Corsica het beste te vergelijken met een paradijsje op aarde. Niet voor niets wordt het eiland 'Île de beauté' genoemd. Het buureiland Sardinië heeft prachtige stranden, natuur en ruige bergen, met vele overblijfselen uit de Romeinse, Arabische, Spaanse en Pisaanse tijd. De 1850 kilometer lange kustlijn kent ontelbare baaitjes en wordt begrensd door een azuurblauwe zee.

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1: Vanuit Limburg rijden we door Frankrijk naar de omgeving van Lyon voor diner en overnachting.

Dag 2: Na het ontbijt rijden we naar Turijn, waar u kunt lunchen en vrije tijd heeft om deze prachtige stad te bekijken. In de namiddag gaan we verder naar Savona voor inscheping aan boord van de nachtboot naar Bastia op Corsica. Diner aan boord en overnachting in een binnenhut.

Dag 3: Direct na aankomst volgt er een hoogtepunt, namelijk Cap Corse. Het uitzicht op de zee en het landschap is geweldig. Voorbij het mooie vissersdorp St. Florent bereiken we Calvi. Onderweg kunt u genieten van een proeverij met lokale producten (incl. in de reissom). We overnachten in Calvi en hebben het diner in de jachthaven van deze plaats.

 

Dag 4: Vandaag rijden we de mooie route Les Calanques, met mooie inhammen in een diepe vallei, die gedeeltelijk zijn ondergedompeld in de zee. We maken een wandeling langs de bezienswaardigheden van Ajaccio, de pittoreske hoofdstad van Corsica, waar we tevens overnachten.

Dag 5: Op de laatste dag op Corsica bezoeken we Bonifacio. De stad werd hoog boven de zee gebouwd op een steile rots. U rijdt met een minitrein naar deze middeleeuwse bovenstad. De veerboot brengt u naar St. Teresa di Gallura op het naburige eiland Sardinië. We overnachten vijf nachten in een prima hotel in Palau op Sardinië.


Dag 6: Na het ontbijt gaan we onder leiding van een gids de Costa Smeralda ontdekken, het summum van turquoise blauwe zeeën en prachtige baaien. U heeft vrije tijd in Porto Cervo, Cala di Volpe en Porto Rotonde.

Dag 7: Vandaag bezoeken we de La Maddalena Archipel o.l.v. onze lokale gids. Dit is een eilandarchipel van verzonken bergketens met verstopte baaitjes, lege witte zandstranden tussen de granieten rotsen en het helderste zeewater in kleurvariaties van smaragdgroen tot turquoise, met het eilandje La Caprera, bekend om het Garibaldi Museum.

Dag 8: Vandaag kunt u genieten van een vrije dag met diverse mogelijkheden ter invulling.

Dag 9: Deze dag maken we een rondrit o.l.v. een gids door het prachtige landschap van de Gallura, met vele wijnbergen. In Tempio is een wandeling door de pittoreske straatjes de moeite waard. In een kurkfabriek leren we veel interessante feiten over deze waardevolle grondstof. Niet ver van het kleine dorpje Luras zien we twee van de oudste olijfbomen van Italië.

Dag 10: Vandaag ontdekken we het middeleeuwse plaatsje Castelsardo. Het ligt hoog op een vulkanische rots aan de golf van Asinara en biedt daardoor een prachtig uitzicht. U kunt lunchen in een van de vele typische restaurants. In de avond nemen we vanuit Porto Torres de nachtferry naar Genua. Diner en overnachting aan boord in een binnenhut.

Dag 11: Na het ontbijt en de aankomst van het schip, brengen we een bezoek aan Genua, het best bewaarde, historische hart van Europa. Vervolgens rijden we naar ons overnachtingshotel in de Zwitserse Alpen.

Dag 12: We rijden vandaag op ons gemak via de Elzas, met een stop in Obernai, terug naar Limburg. U kijkt gegarandeerd terug op een geweldige reis!

Reisdatum

15 t/m 26 september 2019

Reissom

€ 1399,- per persoon.
Toeslag single bedraagt: € 229,-

Inbegrepen

  • alle vervoer per luxe touringcar,
  • 9 overnachtingen in goede hotels op basis van half pension,
  • overnachtingen op de ferry Savona-Bastia en Porto Torres-Genua
  • het beschreven excursieprogramma (excl. entrees), met Nederlandse reisleiding.

Nog niet inbegrepen

  • Reserveringskosten à € 20,- per boeking.