Cruise Cyprus en Israël

UNIEKE CRUISE CYPRUS EN ISRAËL

8-DAAGSE VLIEGREIS VAN 25 JANUARI T/M 1 FEBRUARI 2020.

REIS OP BASIS VAN VOLPENSION INCL. VOLLEDIG DRANKENPAKKET AAN BOORD!!

Ga met ons mee voor een uitzonderlijke cruise tussen Cyprus en Israël, op het kruispunt van Byzantijnse en Christelijke beschavingen. U gaat de schatten van het Heilige land in Galilea ontdekken, waaronder die van Jerusalem, Bethlehem en Nazareth. In het fraaie Cyprus reist u naar Nicosia, Kyrenia en Paphos, kortom, naar oude beschavingen en indrukwekkende steden. Het schip waarop u vaart is de MS La Belle de L’ Adriatique, een schip voor maximaal 200 passagiers, van alle gemakken voorzien en met een voortreffelijke Franse keuken. Voor animatie aan boord wordt ruimschoots gezorgd en het klimaat in deze streek is heerlijk mild.

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1: Vanuit Limburg wordt u naar het vliegveld (Amsterdam) gebracht voor de vlucht (om 09.00 uur) naar Larnaca (met tussenstop in München). Na aankomst in de namiddag wordt u naar het schip gebracht voor de check-in, het voorstellen van de crew, een welkomstcocktail en ’s-Avonds het diner.

Dag 2: Vandaag kunt u deelnemen aan een facultatieve excursie (incl. lunch) naar Nicosia en Kyrenia. U gaat eerst naar Nicosia, de stad met twee gezichten. U maakt er kennis met de schatten van deze Cypriotische hoofdstad, de laatste stad van Europa die in twee is verdeeld. In het midden van de stad loop een “groene lijn”, een grens die wordt bewaakt door de UN en een scheidslijn vormt tussen de mediterrane charmes van Zuid Nicosia en de architectonische verrassingen van Noord Nicosia. Twee totaal andere werelden, verenigd door hun geschiedenis. We bezoeken o.a. de oude St. Sophia kathedraal, plaats van de kroning van de koningen van Cyprus. In de namiddag gaan we naar Kyrenia, belangrijkste badplaats in het noorden van Cyprus. Na een wandeling langs de pittoreske haven volgt een bezoek aan Bellapais, de Abdij van de Vrede, gebouwd in gotische stijl in de 12e eeuw. Hier heeft u een adembenemend uitzicht op de kust. Hierna keren we terug naar het schip, dat in de avonduren koers zet naar Haifa (Israël).

Dag 3: Vandaag maakt u een dagexcursie (inbegrepen in uw reissom incl. lunch) naar Jeruzalem. We doorkruisen de heuvels van Judea en de poort van de vallei die werd bezet tijdens de onafhankelijkheidsoorlog van 1948. In Jeruzalem bezoeken we de Olijfberg, de kerk van Getsemane, waar Jezus werd gevangengenomen door de Romeinen. We verkennen de oude stad van Jeruzalem, met een bezoek aan de kleurrijke markt, waar de drie grootste religies (Christenen, Joden en Moslims) samenleven, waarna we naar de Heilige Grafkerk gaan, een heiligdom dat de plaats omvat waar Jezus werd gekruisigd. We zetten onze tocht voort via de Kruisweg tot aan de Klaagmuur, de heiligste plaats voor de Joden, waar ze hun wensen neerschrijven op kleine stukjes papier die ze in de hoekjes van de muur duwen. Tot slot brengen we een bezoek aan de Sionsberg waar Jezus het Paasfeest vierde met zijn apostelen, in de vorm van het Laatste Avondmaal. We keren hierna terug naar ons cruiseschip in Haifa.

Dag 4: U kunt deze dag deelnemen aan een facultatieve excursie (incl. lunch) naar Galilea en het meer van Tiberias. Het meer van Tiberias is een zoetwatermeer, ook bekend als het meer van Galilea en de voornaamste waterbron van Israël. Volgens de Christenen hebben zich hier vele mythen voltrokken, waarover in de Bijbel wordt verteld. De excursie voert u eerst naar Kana, waar Jezus een mirakel voltrok en water in wijn veranderde. We trekken hierna verder naar de Berg der Zaligheden, met een opmerkelijk panorama over het meer van Galilea. Op deze berg zou Jezus de “Bergrede” hebben uitgesproken. We reizen verder naar Tabgha, beschouwd als de mooiste en meest serene heilige plek van het Christendom en decor van een groot aantal episoden uit de Evangeliën. Vervolgens bezoeken we Kafarnaüm, een versterkte nederzetting en basiskamp van Jezus in Galilea. Laat in de middag keren we terug naar het cruiseschip in Haifa.

Dag 5: Deze dag kunt u deelnemen aan een facultatieve excursie (lunch inbegrepen) naar Bethlehem en Jericho. We steken de woestijn van Judea over naar Jericho, de oudste stad ter wereld, met als bijnaam de “Palmenstad”. De stad staat bekend om haar geschiedrijke sites en vruchtbare gronden. Het is tevens de laagste stad ter wereld, gelegen op ca. 240 meter onder de zeespiegel. U gaat ook de wilde vijgenboom ontdekken, die Zacchaeus in het Nieuwe Testament beklom om Jezus voorbij te zien gaan in zijn tocht naar de Berg der Verleidingen. Hier zijn later 25 oude steden ontdekt. Hierna gaan we verder naar Bethlehem, de stad van David en zien hier de Geboortekerk en geboorteplaats van Jezus. De kerk is een van de oudste ter wereld. In de late namiddag rijden we terug naar ons cruiseschip.

Dag 6: Vandaag maakt u een halve dagexcursie (inbegrepen in uw reissom) naar Nazareth. We rijden door de pittoreske heuvels van Galilea en de historische vallei van Jizreël tot aan de plek waar de engel Gabriël verscheen aan Maria en aankondigde dat ze het leven zou schenken aan de Messias. We bezoeken de Basiliek van de Aankondiging, de grootste rooms-katholieke kerk van het Midden-Oosten en een van de heiligste plekken van de christelijke wereld. Daarna brengen we een bezoek aan de orthodoxe kerk van St. Gabriël, gebouwd bovenop de natuurlijke waterbron van de put van Maria. Tot slot volgt nog een bezoek aan de kerk St. Jozef, gebouwd in 1914, op de plaats waar de werkplaats van de timmerman Jozef gevestigd geweest zou zijn. Hierna keren we terug naar ons cruiseschip, dat in de namiddag naar Limassol vaart.

Dag 7: In de voormiddag heeft u de mogelijkheid om facultatief een halve dagexcursie te maken naar de antieke stad Paphos (Unesco Werelderfgoed). Het bezoek start met de graftomben van de Koningen, een mysterieuze plek in een quasi woestijnlandschap. Daarna volgt een bezoek aan de huizen van Dionysos, Theseus en Aion, waar u de schitterende mozaïken kunt bewonderen, die per toeval ontdekt werden in 1962. We reizen verder richting Geroskipou, met een bezoek aan een kleine werkplaats waar loukoum (Turks fruit) wordt geproduceerd. Uiteraard gaat u deze lekkernij ook proeven. Hierna rijden we terug naar het cruiseschip, dat in de namiddag naar Larnaca vaart. ’s-Avonds volgt een speciaal afscheidsgala.

Dag 8: Na het ontbijt volgt het afscheid. U wordt naar het vliegveld van Larnaca gebracht voor de terugvlucht (via München) naar Amsterdam, van waaruit onze touringcar u weer naar Limburg brengt, waar een einde komt aan deze bijzondere reis.

Reisdatum

25 januari t/m 1 februari 2020

Reissom

De reissom bedraagt p.p. (in een 2-persoons cabine):

€ 1495,- (benedendek)
€ 1645,- (hoofddek)
€ 1695,- (inschepingsdek)
€ 1775,- (bovendek)

De toeslag single bedraagt € 540,-

Inbegrepen

  • Vervoer per luxe touringcar vanuit Limburg naar het vliegveld en terug.
  • Retourvlucht Larnaca (via München) vanuit Amsterdam, incl. bagage.
  • Transfers in Larnaca en excursies, zoals in het programma beschreven. Tevens een volledig programma aan boord.
  • Accommodatie op het schip in de geboekte cabine categorie, op basis van volpension, alsmede een volledig drankenpakket (wijn, bier, fris, koffie/thee) aan boord.
  • Eigen reisbegeleiding vanuit Nederland (bij min. 20 personen) en tevens reisbegeleiding aan boord.
  • Een informatieve bijeenkomst ter voorbereiding ca. een maand voor vertrek.

Niet inbegrepen

  • Overige uitgaven van persoonlijke aard.
  • Eventuele verzekeringen en fooien.
  • Drankjes van de speciale kaarten tijdens de excursies.
  • Optionele excursies. Het totale bedrag hiervoor bedraagt € 314,- p.p. indien deze voor aanvang van de reis geboekt worden. Bij reservering aan boord bedraagt de prijs hiervan € 466,-