Cruise Oekraine

GRAAG NEMEN WIJ U MEE OP EEN PRACHTIGE RIVIERCRUISE IN DE OEKRAiNE: VAN KIEV NAAR ODESSA.

10-DAAGSE VLIEGREIS VAN 22 T/M 31 MEI 2019 EN 15 T/M 24 AUGUSTUS 2019.

Na de turbulente jaren uit het recente verleden is de rust inmiddels teruggekeerd in de Oekraïne en zou het land met haar uiterst vriendelijke bevolking u graag weer als toerist begroeten. Na de goede ervaringen met de riviercruise van Kiev naar Odessa in het verleden, bieden wij U deze graag weer aan in 2019. Voor al degenen die de cruise van Moskou naar St. Petersburg al gemaakt hebben een buitenkansje om ook met dit bijzondere land kennis te maken. Het maken van een riviercruise is ongetwijfeld de mooiste en meest ontspannen manier door de Oekraïne te reizen. U bent voortdurend onderweg, heeft steeds wisselende indrukken en hoeft daarbij niet van hotel te wisselen! Het heerlijke panorama van de diverse landschappen schuift automatisch aan u voorbij. Het bijzondere van deze cruise is dat U naast enkele grote steden als Kiev en Odessa ook veel van de provincie zult zien, daar waar oeroude tradities nog deel uitmaken van het dagelijkse leven.

De Dnjepr is de grootste rivier van de Oekraïne en één van de langste rivieren van Europa. Aan de Dnjepr ligt de beroemde stad Kiev, de tegenwoordige hoofdstad van het land. In de Middeleeuwen was het de hoofdstad van het oud-Russische Rijk. Ondanks z’n bijna 3 miljoen inwoners is het geen hectische stad. Door het vele groen heeft de stad het karakter van een charmante stad uit het zuiden. Met o.a. de Sophia Kathedraal en het Grottenklooster heeft het enkele wereldberoemde monumenten. Wat de cruise betreft, deze begint in Kiev en gaat stroomafwaarts door de vestigingsgebieden van de Kozakken naar de Delta van de Dnjepr en eindigt in Odessa, de legendarische havenstad aan de Zwarte Zee. Ons comfortabele schip is de “Dnjepr Princess”, geheel gerenoveerd in 2002. Alle cabines zijn buitencabines met grote panoramavensters en een eigen douche/W.C. en airco. Aan boord zijn verder nog een zonnedek, bars, een restaurant, souvenirwinkel en conferentiezaal. Er wordt voor entertainment gezorgd in de vorm van bijv. een cursus Oekraïnse taal, voordrachten over land en bevolking, muziek- en dansvoorstellingen. Tevens is er een arts aan boord. De maaltijden zijn, zoals men dat noemt “goed-burgerlijk internationaal met een locale touch”. De atmosfeer aan boord is ongedwongen.

PROGRAMMA RIVIERCUISE OEKRAINE 2019:

Dag 1: Vertrek per bus uit Limburg naar het vliegveld in Brussel voor de vlucht (via Warschau) naar Kiev. Na aankomst in de namiddag transfer naar het schip. Begroeting van de passagiers, welkomstcocktail en aansluitend avondeten.

Dag 2: Kiev. Gedurende de stadsrondrit (inclusief) krijgt U een goede indruk van de belangrijkste bezienswaardigheden van deze mooie stad. De ligging van de boot is zodanig, dat U gemakkelijk zelf de stad kunt bezoeken. ’s-Avonds kunt U optioneel een folklore show of een optreden van het Nationaal Mannenkoor van de Oekraïne bijwonen.

Dag 3: Kiev. Men kan op eigen gelegenheid deze mooie stad verkennen of optioneel een excursie boeken, zoals de Sophia Kathedraal , het Grottenklooster of het Openluchtmuseum. Tegen de avond vertrekt het schip uit Kiev.

Dag 4: Vandaag wordt de hele dag gevaren en is alles “Oekraïns” aan boord: de keuken, wijnen, een taalcursus etc.

Dag 5: ’s-Morgens bereiken we Zaporizzja, de stad van de Kozakken. We hebben een stadsrondrit (inclusief) en bezichtigen het Kozakkenmuseum op het eiland Horitza. Optioneel kunt U een wervelende Kozakkenshow bekijken.

Dag 6: In de morgen bereikt ons schip Cherson, de regionale hoofdstad aan de monding van de Dnjepr in de Zwarte Zee. Met een aparte boot varen we naar een (vissers)dorp in de Dnjepr-Delta en gaan op bezoek bij een familie. Na de middag vervolgen we onze cruise.

Dag 7: ’s-Morgens komen we aan in het stadje Vilkovo, ook wel het Venetië van de Oekraïne genoemd, vanwege de vele smalle waterwegen met bruggetjes naar de iets hoger gelegen, uit leem opgetrokken huizen. We maken een wandeling door dit authentieke plaatsje en optioneel kunt U in kleine bootjes een tocht maken naar de Donau-Delta. In de namiddag vaart het schip verder.


Dag 8: Na een tocht langs de kust van de Zwarte Zee bereiken we ‘s-morgens Odessa, de parel van de Zwarte Zee en grootste havenstad van de Oekraïne. Tijdens de stadsrondrit (inclusief) bekijkt U de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals bijv. de 30 meter hoge Potjomkintrap en de mooie Classicistische bouwwerken. ’s-Avonds kunt u (optioneel) een mooie theatervoorstelling bijwonen.

Dag 9: Vrije tijd in Odessa. Optioneel kunt U een rondrit door de omgeving (Bessarabië) boeken.

Dag 10: Na het ontbijt heeft U nog wat vrije tijd voordat u naar het vliegveld van Odessa wordt gebracht voor de terugvlucht (via Warschau) naar Brussel, van waaruit onze touringcar U weer naar Limburg brengt.

 

Reisdatum

22 t/m 31 mei 2019
15 t/m 24 augustus 2019

Gegarandeerd vertrek

Reissom

De reissom bedraagt p.p.
€ 1395,- (2-pers. hut hoofddek)
€ 1495,- (2-pers. hut middendek)

De toeslag single (middendek) bedraagt € 195,-

Cabines op het bovendek (deluxe) zijn op aanvraag beschikbaar.

Inbegrepen

 • Vervoer per luxe touringcar vanuit Limburg naar het vliegveld en terug.
 • Heenvlucht Kiev (via Warschau) vanuit Brussel en terugvlucht vanuit Odessa (via Warschau) naar Brussel, incl. bagage.
 • Transfers in de Oekraïne en excursies, zoals in het programma beschreven. Tevens een volledig programma aan boord.
 • Accommodatie op het schip in de geboekte cabine categorie. De hele reis is op basis van volpension.
 • Eigen reisleiding vanuit Nederland, tevens Duitstalige reisleiding ter plaatse.
 • Een informatieve bijeenkomst ter voorbereiding ca. een maand voor vertrek.

Nog niet inbegrepen

 • Uitgaven van persoonlijke aard.
 • Eventuele verzekeringen en fooien.
 • Eventueel te boeken optionele excursies.

Optionele excursies (incl. bus/boot, gids en entree) met prijzen:

 • Kiev:
  Grottenklooster € 29,- Sophiakathedraal € 28,- Openluchtmuseum € 25,-
  Concert Nationaal Mannenkoor € 30,- Kiev ‘by Night’ boottocht met folkloreshow € 37,-
 • Zaporizzia:
  Kozakkenshow € 27,-
  Vilkovo: Boottocht Donau-Delta € 39,-
 • Odessa:
  Kunstmuseum € 21,-
  Kerken van Odessa € 25,-
  Opera of Balletvoorstelling € 54,- Tocht Bessarabië € 45,-
 • Reserveringskosten (voor boekingen vanaf 1 Januari 2019) à € 20,- per boeking.