De Azoren

DE AZOREN
SCHITTEREND SAO MIGUEL,
DAAGSE VLIEGREIS VAN 14 T/M 21 JUNI 2020

De Azoren vormen de meest exotische uithoek van Europa, met als grootste eiland São Miguel. Het eiland met haar dichtbegroeide vulkaankraters, donkergroene en blauwe meren, uitgestrekte weilanden en tuinen vod zeldzame bloemen en planten, wordt ook wel ”de groene parel van de Azoren” genoemd. Tijdens deze reis wordt de overweldigende schoonheid van de natuur afgewisseld met authentieke plaatsjes waar de tijd heeft stilgestaan. U verblijft in het prachtige 4* hotel São Miguel Park in Ponta Delgada.

Het programma ziet er als volgt uit :

Dag 1: Vanuit diverse opstapplaatsen in Limburg wordt u naar Düsseldorf gebracht, voor de middagvlucht (via Lissabon) naar São Miguel (Ponta Delgada). Na aankomst volgt de transfer naar het hotel.

Dag 2: We bezoeken vandaag Ponta Delgada met al haar hoogtepunten. Via de imposante stadspoort en het mooie plein in het historische centrum gaan we naar de belangrijkste kerken met haar diverse bouwstijlen, van gotiek tot 18e eeuwse barok, met prachtige azulejo panelen en antiek Braziliaans meubilair. Na nog een bezoek aan het Art-Sacra museum volgt de lunch, waarna we nog een lokale markt en de bijzondere stadstuinen bezoeken.

Dag 3: Via een prachtige route, met een stop in het historische Vila Franca, gaan we naar de vallei van Furnas, een van de meest gevarieerde vulkanische gebieden van Europa. Behalve het bijzondere meer zien we geisers en hete bronnen, waarbij u zelfs kunt genieten van een heerlijk thermaal bad in de vrije natuur! Na de lunch bezoeken we de schitterende botanische tuinen, met haar exotische planten, waarna we doorrijden naar een theeplantage. Via Santa Iria rijden we terug naar ons hotel.

Dag 4: Na het ontbijt rijden we via de bergroute naar de vulkanische krater Caldeira das Sete Cidades, met een stop bij het spectaculaire uitzichtpunt “Vista do Rei”, waarbij de hoge, loodrechte kraterwanden op groene gordijnen lijken. We dalen af naar de vallei op de bodem van de krater en wandelen door het dorpje en langs de donkergroene meren. Hierna rijden we via de centrale bergketen naar het oude vissersdorp Bretanha, waarna we gaan lunchen. Hierna gaan we naar Capelas voor een bezoek aan het etnografisch museum, waarna we nog een ananas plantage bezoeken voordat we terugkeren naar ons hotel.

Dag 5: Vandaag maken we een prachtige tocht naar het noordoostelijk deel van het eiland, waarbij we enkele authentieke dorpjes bezoeken en onderweg kunnen genieten van prachtige vergezichten, schitterende bloembedden en kletterende watervallen. Langs de zuidkust, met plaatsjes als Agua Retorta en Povoação en door de vallei van Furnas rijden we in da namiddag terug naar ons hotel.

Dag 6: Vandaag heeft u een vrije dag met legio mogelijkheden ter invulling. Optioneel kunt u bijvoorbeeld (als het weer het toelaat) vanuit de haven van Ponta Delgada de zee op gaan om walvissen en dolfijnen te spotten.

Dag 7: Na het ontbijt rijden we naar Lagoa voor een bezoek aan een ceramisch fabriekje, waarna we via de bergroute naar Lagoa do Fogo gaan, van waaruit we op een hoogte van 900 meter het eiland overzien. Vervolgens rijden we noordwaarts naar Ribeira Grande, bekend vanwege haar basalt architectuur, de kerk “Estrela” en de warmwaterbronnen. Laat in de middag keren we terug naar ons hotel.

Dag 8: Transfer naar het vliegveld van Ponta Delgada voor de middagvlucht (via Lissabon) naar Düsseldorf, van waaruit onze touringcar u weer naar Limburg brengt, waar een einde komt aan deze bijzondere reis.

Reisdatum

14 t/m 21 juni 2020

Reissom

€ 1195,- per persoon
De toeslag single bedraagt € 295,-

Inbegrepen

  • Vervoer per luxe touringcar vanuit Limburg naar vliegveld Düsseldorf en terug.
  • Retourvlucht Düsseldorf-Ponta Delgada (met overstap in Lissabon), incl. bagage.
  • 7 overnachtingen in het prima 4* hotel São Miguel Park in Ponta Delgada, op basis van logies/ontbijt.
  • Het volledige excursieprogramma incl. alle entrees, o.l.v. een Duits sprekende gids.
  • Nederlandse reisbegeleiding.
  • Een informatie avond ca. een maand voor vertrek.

Nog niet inbegrepen

  • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
  • Eventuele fooien en verzekeringen.