Egypte

EGYPTE:
5-STERREN NIJLCRUISE & 4 DAGEN ALL INCLUSIVE IN 5* RESORT! 12-DAAGSE VLIEGREIS VAN 8 T/M 19 FEBRUARI 2018.

Na de onrusten in de laatste jaren klimt Egypte weer langzaam uit het dal en hoopt het snel weer de toeristische bestemming van weleer te worden. Er is dan ook geen land ter wereld waar het verleden zo fantastisch bewaard is gebleven en de cultuur zó aanspreekt. We bieden u rond carnval 2018 deze 12-daagse reis aan die een combinatie is van een week cruisen en eindigend met 4 dagen relaxen op all inclusive basis in 5* Resort Sea Star Beau Rivage aan de Rode Zee bij Hurghada. Eerst een week varen op het 5* schip AL HAMBRA (volpension) op de Nijl en genieten van prachtige excursies en daarna 4 dagen ontspannen bij zonnige temperaturen. U maakt samen met een fantastische, Nederlandssprekende gids kennis met de vele historische plaatsen langs de Nijl. U volgt als het ware de sporen van de farao’s. Hier in Limburg wintert het in februari, maar u bevindt zich bij gemiddeld 24 graden in het fascinerende Egypte!

Het programma ziet er als volgt uit :

Dag 1: Vertrek per luxe touringcar vanuit diverse opstapplaatsen en met reisbegeleiding naar Düsseldorf voor de rechtstreekse vlucht met Air Berlin naar Hurghada. Hier aangekomen volgt de kennismaking met uw gids en volgt de bustransfer naar Luxor. Tijdens deze rit (ca. 280 km) krijgt u al een eerste indruk van Egypte! In Luxor gaat u aan boord van een 5* cruiseschip en wordt u ontvangen met een welkomstdrankje. Maak kennis met uw varend hotel, met volpension verzorging gedurende de gehele week!Dag 2:
U bezoekt de imposante Tempels van Karnak aan de oostoever van de Nijl. Dit is het meest imposante tempelcomplex dat de farao’s ooit hebben gebouwd! Eén groot museum en het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. Vervolgens staat de Tempel van Luxor op het programma. Eén van de belangrijkste (242 meter lang) tempels uit het Oude Egypte, opgericht door Amenhotep III. Ook vaart u vandaag door de sluis van Esna tot aan Edfu.

Dag 3: Bezichtiging van de tempel van (de valkgod) Horus in Edfu. Ongetwijfeld een van de mooiste en zonder twijfel best bewaarde tempels in Egypte. Een indrukwekkende pyloon met het reliëf van Horus en de andere goden. U vaart verder naar Kom Ombo om de uitzonderlijke uit twee delen bestaande tempel van Sobek te bezoeken. Aswan is vandaag het eindpunt.

Dag 4: Vandaag bezoekt u de hoge Aswandam (3600 m lang, 980 m breed en 111 m hoog) gebouwd tussen 1960 en 1971. U ziet ook de 42 meter lange onvoltooide uit graniet gebouwde obelisk. ’s Middags gaat u met een felucca (Egyptische zeilboot) varen op de Nijl.

Dag 5: Vandaag kunt u optioneel boeken voor de excursie Aboe Simbel (ca. 95 euro). Deze indrukwekkende tempels van Ramses, gelegen op ca. 260 km van Aswan zijn een absoluut hoogtepunt. Het is een busreis van ca. 3 uur maar voor de liefhebber een absolute must. Ramses II (13e eeuw v. Chr.) hakte twee enorme tempels uit een bergwand om zichzelf en zijn Koningin Nefertari te eren. Het is ongelooflijk hoe goed e.e.a. bewaard is gebleven en dat verklaart meteen waarom dit complex op de lijst van Unesco staat.

Dag 6: Een dagje heerlijk niks doen, relaxen en genieten van de faciliteiten aan boord. Het landschap dat aan u voorbij trekt is als een mooie film. Wilt u toch iets ondernemen? Schrijf dan in voor een extra excursie.

Dag 7: Na een busrit van 45 minuten komt u aan in de Vallei der Koningen. Hier werden de farao’s en andere notabelen begraven in alle luxe. Ook ziet u de terrasvormige tempels van Hatsjepoet en de Memnon kolossen.

Dag 8: Vandaag komt er een eind aan uw Nijlcruise. U wordt per bus naar Hurghada gebracht. Hier logeert u op basis van All Inclusive (dus inclusief alle maaltijden en drankjes) in het 5* Hotel Sea Star Beau Rivage (www.seastarbeaurivage.com). Het hotel ligt direct aan zee, heeft meerdere restaurants en bars, coffeeshop, zonneterrassen, sportfaciliteiten, zwembad, gratis ligstoelen incl. handdoeken. receptie met safe etc. (Wifi tegen betaling) Uw kamer beschikt over bad/douche, toilet, föhn, telefoon, minibar, kabel-tv, airco, balkon of terras.

Dag 9 t/m 11: U kunt deze dagen heerlijk relaxen aan het strand en genieten van de mogelijkheden in en rondom uw luxe hotel. Uw reisbegeleiding en onze plaatselijke agent zullen, voor de liefhebbers, diverse voorstellen doen om deel te nemen aan optionele excursies.

Dag 12: Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven en u vliegt vanuit Hurghada terug naar Düsseldorf. Bij aankomst wacht een touringcar op u om u terug naar uw Limburgse opstapplaats te brengen.

Riviercruiseschip MS AL HAMBRA is een 5* drijvend hotel met ca. 70 hutten. Uw comfortabele buitenhut (ca.20 m2) is uitgerust met airco, tv, telefoon, koelkast , bad en toilet. Het schip beschikt over een ruim restaurant, smaakvolle lounge met bar en zonnedek met zwembad(je). U geniet van volpension (buffet). Als u aan boord bent is er ’s middags gratis koffie/thee met koekjes. Bij een hele dag excursie krijgt u een lunchpakketje mee.

Reisdatum

8 t/m 19 februari 2018

Reissom

€ 1250,- per persoon
De toeslag 1-persoons hut/kamer bedraagt € 298,-

Inbegrepen

  • Bustransfer vanuit uw Limburgse opstapplaats naar Düsseldorf v.v.
  • Rechtstreekse vluchten Düsseldorf- Hurghada v.v. inclusief bagage.
  • 8 dagen/7 nachten aan boord van een 5* cruiseschip op de Nijl op basis van volpension.
  • 4 nachten op basis van all inclusive in 5* hotel Sea Star Beau Rivage.
  • Excursies tijdens de Nijlcruise o.l.v. een Nederlandstalige gids, entrees conform programma
  • Reisbegeleiding vanuit Limburg gedurende de gehele reis.

Nog niet inbegrepen:

  • Visumkosten bij aankomst in Egypte € 30,- (ter plaatse te voldoen).
  • Fooien cruisepersoneel € 35,- (ter plaatse te voldoen).
  • Optionele excursies (onder verantwoordelijkheid van de plaatselijke agent).
  • Persoonlijke verzekeringen.