Ethiopië

15-DAAGSE VLIEGREIS VAN 19 APRIL T/M 3 MEI 2019
REIS OP BASIS VAN VOLPENSION, INCL. ALLE ENTREES, MET VELE EXTRA’S!!!

Ethiopië, het land waar volgens legendes de mensheid is ontstaan, heeft een enorm boeiende cultuur en geschiedenis, die u wellicht niet verwacht. De imposante monumenten van het mysterieuze Aksum getuigen van een machtig glorieus verleden van een machtig Koninkrijk en de uit de rotsen gehouwen kerken van Lalibela zijn een onvoorstelbaar mooi voorbeeld van middeleeuwse bouwkunst. Maar Ethiopië heeft meer! Het is een land vol natuurschoon met uitgestrekte meren en imposante bergen. De hoogste piek van het oeroude Simien gebergte is maar liefst ruim 4500 meter hoog! U wandelt hier door de prachtige groene natuur en vaart over het beroemde Tanameer. De kleurrijke bevolking die u zult zien tijdens het Paasfeest is al een belevenis op zich. Werkelijk uniek in deze reis is de excursie naar de ‘Danakil Depression’, een vlakte, gelegen op een van de laagste plekken ter wereld, waarbij u zich werkelijk op een andere planeet waant! En om de reis helemaal uniek te maken, zult u meerdere lunches krijgen in de prachtige open natuur, waarbij het eten voor u ter plekke wordt klaargemaakt door een lokale kok!!

Het programma ziet er als volgt uit :

Dag 1: Vanuit diverse opstapplaatsen in Limburg wordt u naar het vliegveld (Brussel) gebracht voor de avond-/nachtvlucht naar Addis Abeba.

Dag 2: Aankomst vroeg in de morgen in Addis Abeba. Na het vervullen van de grensformaliteiten wordt u naar uw hotel gebracht met onderweg een korte ontbijtpauze. Na aankomst in het hotel krijgt u de nodige rust, voordat we beginnen met een City tour door Addis Abeba. U bezoekt de Trinity kathedraal met de graftomben van Keizer Haileselassie en zijn vrouw. Na de lunch brengt u een bezoek aan het ethnografisch museum waarna u in de befaamde Tomoca coffee shop de typisch Ethiopische koffie gaat proeven. Hierna gaan we terug naar het hotel voor het diner. Na het diner rijden we naar de Trinity kathedraal waar we de avondmis van het Ethiopisch Paasfeest bijwonen.

Dag 3: Na het ontbijt rijden we naar het vliegveld voor de vlucht naar Bahirdar. Na aankomst gaan we naar de lodge voor de check-in. We nemen de lunch in de buurt en gaan daarna naar de beroemde Blauwe Nijl-waterval, waarbij de wandeling naar het uitzichtpunt is al een belevenis op zich is. Hierna rijden we terug naar de lodge voor diner en overnachting.

Dag 4: Na het ontbijt maken we een boottocht op het Tanameer en bezoeken een eilandje, waar we een van de meest interessante kerken van het hele gebied bezoeken, de Ura Kidane Mihret kerk. Ook hier is de wandeling die door het bos naar de kerk leidt al een aparte ervaring. Na dit bezoek gaan we terug naar Bahirdar voor de lunch, waarna we via een schilderachtige route naar het hotel in Gondar rijden voor diner en overnachting.

Dag 5: ’s-Morgens bezoeken we het 17e eeuwse kasteel van Keizer Fasiladus en het bijbehorend bad. Tijdens het jaarlijks festival Timkat nemen duizenden pelgrims hier een bad, waarbij de doop van Christus herdacht wordt. Hierna bewonderen we de Bedre Berhan kerk, beroemd vanwege de traditionele plafond- en wandschilderingen met Bijbelse taferelen. Na de lunch rijden we naar het Simien Mountains Nationaal Park, het gebied van bavianen, steenbokken, klipspringers en diverse roofvogelsoorten, die we gaan spotten. Na de rit door het park rijden we verder naar ons hotel/lodge in het park voor diner en overnachting.

Dag 6: We rijden verder in het prachtige Simien Mountains park, een uniek gebied met hoge bergtoppen en grote rotsplateaus. We maken in dit gebied eerst een korte wandeling naar het Aimetre uitzichtpunt, waarna we verder gaan naar Ambaras waar we een wandeling maken naar het Enatye uitzichtpunt op 4000 meter hoogte. Onderweg verkennen we het ruige landschap, genieten we van de panorama’s en gaan op zoek naar de unieke flora en fauna van het gebied. Laat in de middag rijden we naar onze lodge voor diner en overnachting.

Dag 7: Na een vroeg ontbijt maken we ons op voor een mooie tocht door de ongerepte natuur naar Axum. Onderweg stoppen we bij o.a. een lokale markt en in een traditioneel dorpje. In de namiddag komen we aan bij ons hotel in Axum voor diner en overnachting.

Dag 8: Vandaag maaken we uitgebreid kennis met de heilige stad Axum. Vanuit Axum werd in het verleden een levendige handel gedreven met het oude Griekenland, Egypte en Azië. We brengen een bezoek aan het archeologisch museum, de Maria kerk en zien o.a. de ruïnes van het paleis van Sheba met de koninklijke tombes. In de namiddag keren we terug naar het hotel voor diner en overnachting.


Dag 9:
We rijden vandaag via een prachtige route naar Gheralta en brengen onderweg een bezoek aan Maryam Wukro, een van de bijzondere , uit de rotsen gehouwen kerken. Laat in de middag komen we aan bij onze lodge voor diner en overnachting, nadat we een prachtig zicht hebben gehad op het Gheralta gebergte.

Dag 10: Na het ontbijt rijden we naar de voet van het Gheralta gebergte en maken van daaruit een wandeling naar de bijzondere, uit de rotsen gehouwen kerk van Debre Tsion. Na terugkeer volgt de lunch, waarna we een traditioneel dorp bezoeken tussen Hawzen en Freweini, om daarna verder te rijden naar ons overnachtingshotel in Mekele.


Dag 11: ’s-Morgens vertrekken we voor een fantastische excursie naar de ‘Danakil Depression’. Het eerste deel van de tocht gaat via de hoogvlaktes en de Great Rift vallei naar een hoogte van 2400 meter, waarna we afdalen naar de Danakil vlakte, gelegen op 135 meter onder zeeniveau en één van de laagste en heetste plekken op aarde. We rijden over een opgedroogd zoutmeer naar de Dallol heuvel, waar we de prachtige kleuren van de diverse mineralen die het oppervlak bedekken, kunnen aanschouwen. We wandelen door dit adembenemende gebied, waarbij u zich werkelijk op een andere planeet waant. Laat in de middag rijden we terug naar Mekele voor diner en overnachting.

Dag 12: We rijden vandaag naar Lalibela, via een panoramische route door het Alage gebergte rond Maichew en de centrale hoogvlaktes rond Mount Abune Yosef. We rijden door diverse traditionele dorpjes, met bewoners van verschillende befaamde stammen, voordat we laat in de middag bij on hotel in Lalibela arriveren voor diner en overnachting.


Dag 13: Vandaag staat geheel in het teken van het pelgrimsoord Lalibela, bekend vanwege de elf schitterende 12e en 13e eeuwse granieten ondergrondse rotskerken. Naar verluidt werden deze kerken uitgehouwen in opdracht van koning Lalibela toen het Christelijk geloof onder druk kwam te staan na de uitbreiding van de Islam. Zijn doel was een ‘Nieuw Jeruzalem’ te creëren. Bij deze mysterieuze kerken hangt een unieke sfeer. Mediterende monniken, priesters, pelgrimgangers uit heel Ethiopië, brandende wierrook, fresco’s, geheimzinnige gangenstelsels, muziek en gezang……u zult absoluut onder de indruk zijn van dit Enusco Werelderfgoed, wat ook wel beschouwd wordt als het achtste wereldwonder.

Dag 14: ’s-Morgens bezoeken we nog enkele rotskerken in Lalibela, voordat we naar het vliegveld rijden voor de binnenlandse vlucht naar Addis Abeba. Na aankomst in Addis Abeba bezoeken we hier nog de ‘Merkato’, de grootste openlucht markt van het land. Hierna is er nog wat vrije tijd. ’s-Avonds hebben we een speciaal afscheidsdiner met traditionele muziek en dans, voordat u naar het vliegveld wordt gebracht voor de nachtvlucht naar Brussel.

Dag 15: In de ochtend komen we aan in Brussel, van waaruit onze touringcar u naar Limburg brengt, waar een einde komt aan deze bijzondere reis.

Reisdatum

19 april t/m 3 mei 2019

Gegarandeerd vertrek

Reissom

€ 2995,- per persoon
De toeslag single bedraagt € 495,-

Inbegrepen

  • Vervoer vanuit Limburg naar vliegveld Brussel en retour.
  • Retourvlucht Brussel-Addis Abeba (met Ethiopian Airlines), alsmede binnenlandse vluchten Addis Abeba-Bahirdar en Lalibela-Addis Abeba, alle incl. bagage.
  • 12 overnachtingen in goede hotels/lodges op basis van vol pension, incl. non-alcoholische drankjes bij de maaltijden. Meerdere lunches vinden plaats in de prachtige open natuur, waarbij het eten ter plekke voor u wordt klaargemaakt.
  • Het volledige excursieprogramma inclusief alle entrees en boottocht, onder leiding van een lokale Engels sprekende gids.
  • Een informatie avond ca. een maand voor vertrek.

Nog niet inbegrepen:

  • Uitgaven van persoonlijke aard.
  • Eventuele fooien en verzekeringen.
  • Visumkosten à € 50,- per persoon.
  • Reserveringskosten (voor boekingen vanaf 1 Januari 2019) à € 20,- per boeking.