Ierland en Noord Ierland

IERLAND EN NOORD IERLAND
11-DAAGSE BUSREIS VAN 13 T/M 23 AUGUSTUS 2018

Het relatief ongerepte noordelijk deel van Ierland alsmede Noord Ierland heeft enorm veel te bieden: ongerepte natuur, prachtige rotsformaties, schilderachtige dorpjes en prachtige steden met een rijke en turbulente historie. Voeg hierbij de uiterst vriendelijke bevolking die u graag uitleg geeft over de oude mythen en legenden van het gebied en het zal u duidelijk zijn dat u gegarandeerd een onvergetelijke ervaring rijker zult zijn na deze reis.

Het programma ziet er als volgt uit :

Dag 1: Aan het einde van de ochtend vertrekken we richting Rotterdam. We maken vanaf hier een overtocht met overnachting aan boord naar Hull. Diner aan boord is inbegrepen. Wij raden u aan om voor de overtocht een apart tasje met overnachtingsspullen mee te nemen als handbagage in de bus. Uw koffer blijft tijdens de overtocht in de touringcar.

Dag 2: In de ochtend komen we aan in Hull. Via Leeds en Manchester reizen we door naar Holyhead. Hier maken we in de middag de oversteek naar Dublin, waar we direct doorrijden naar het Ramada Resort in Dundalk voor het diner en de overnachting.

Dag 3: Na het ontbijt rijden we door naar Belfast en brengen we een bezoek aan Cobh, waar het beroemde schip werd gebouwd, gevolgd door vrije tijd om het Titanic Quarter te verkennen. In de middag maakt u kennis met het bruisende Belfast door middel van een sightseeingtour. We overnachten in het Wellington Park Hotel, centraal gelegen in Belfast.

 

Dag 4: Vandaag reizen we door het wilde landschap van het platteland van Ulster en bezoeken het Ulster American Folk Park. Aansluitend rijden we door naar Letterkenny waar we twee nachten in het Mount Errigal Hotel verblijven.

Dag 5: In de ochtend maken we een excursie naar Londonderry. Hierna rijden we door voor de indrukwekkende uitzichten op Giant's Causeway, UNESCO-werelderfgoed. We eindigen de dag bij de Old Bushmills-distilleerderij waar u zich kunt verdiepen in de mysteries van het maken van whisky's.

Dag 6: Vandaag reizen we van Letterkenny naar Castlebar met stops in Donegal en Sligo. De overnachting is in het Harlequin Hotel in Castlebar.

Dag 7: Aan het begin de dag bezoeken we de verbluffend gelegen Kylemore-abdij. Onze reis gaat verder door het landschap van Connemara met een stop in het dorp Clifden. Daarna gaan we door naar de levendige stad Galway, waar we verblijven in het Clybaun Hotel.

Dag 8: Vandaag reizen we van het westen terug naar het oosten van Ierland. We bezoeken onderweg het klooster van Clonmacnoise. Aan het einde van de middag komen we aan in Dublin, waar we in de avond nog een korte rondrit maken. We verblijven 2 nachten in het Cassidys Hotel, gelegen in het hart van Dublin.

Dag 9: Na het ontbijt starten we de dag met een stadstour door Dublin. Vervolgens heeft u vrije tijd om deze geweldige stad te verkennen.

Dag 10: In de zeer vroege ochtend maken we per ferry de oversteek van Dublin naar Holyhead. Na aankomst in Wales reizen door Engeland naar Hull. Hier gaan we aan boord voor de overtocht met overnachting incl. diner aan boord. Wij raden u aan om voor de overtocht een apart tasje met overnachtingsspullen mee te nemen als handbagage in de bus. Uw koffer blijft tijdens de overtocht in de touringcar.

Dag 11: In de ochtend komen we aan in Rotterdam. Na een goed ontbijt rijden we naar Limburg, waar een einde komt aan deze bijzondere reis.

Reisdatum

13 t/m 23 augustus 2018

Reissom

€ 1239,- per persoon
De toeslag single bedraagt € 258,-

Inbegrepen

  • Alle vervoer per luxe touringcar,
  • 8 overnachtingen in goede hotels (half pension),
  • de ferry overtochten Rotterdam-Hull en retour (half pension),
  • de twee overige ferry overtochten
  • het beschreven excursieprogramma (excl. entrees),
  • Nederlandse reisleiding.