ISRAËL

ISRAËL
8-DAAGSE VLIEGREIS VAN 18 MAART T/M 25 MAART 2019 (VOLGEBOEKT) EN VAN 23 T/M 30 OKTOBER 2019

Er bestaat nauwelijks een oord ter wereld dat historisch gezien meer betekenis heeft dan Jeruzalem. Hier komen de grote momenten van het Jodendom, het christendom en de islam naar voren. Vanuit deze culturele plek én vanuit Tiberias – aan het Meer van Galilea - gaat u Israël verkennen. U logeert 3 nachten in een goed middenklasse hotel aan het meer (halfpension) én 4 nachten in een middenklasse hotel (halfpension) in Jeruzalem. Een stad die voor iedereen iets te bieden heeft. Vanuit beide logeeradressen gaat u dagelijks op excursie naar o.a. het Meer van Galilea, Haifa, Caesarea, Tel Aviv, Jaffa, Jeruzalem, Bethlehem, Massada, Qumran, Dode Zee, Bethlehem, Nazareth, het Meer van Galilea, Tel Aviv, de Dode Zee. U bezoekt ook een kibboets en een traditioneel dorp. Kortom, completer kan een reis door het Heilige Land niet zijn! Qua oppervlakte is Israël net iets meer dan de helft van Nederland, wat betekent dat de excursiedoelen vanuit uw logeeradressen goed en binnen een aangenaam tijdsbestek bereikbaar zijn.

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1: Vanuit Limburg per bus naar Eindhoven voor de rechtstreekse vlucht naar Tel Aviv. Vervolgens transfer naar uw middelklasse hotel aan het Meer van Galilea. U logeert in een hotel voorzien van alle faciliteiten en op basis van halfpension. Diner.

Dag 2: Ontbijt. Vandaag tonen wij u het indrukwekkende landschap rondom Galilea en het meer. (Liefhebbers kunnen eventueel een boottocht maken). U bezoekt o.a. de heilige plaats aan de Jordaan waar Jezus gedoopt werd. Daarna bezichtigt u de Broodvermenigvuldigings Kerk Tabgha (met een mooie mozaïekvloer). Aansluitend wandelt u door een kibboets en worden u alle bijzonderheden verteld. Het volgende doel is Nazareth met bezoek aan de beroemde basiliek waar aartsengel Gabriël aan Maria verschenen zou zijn. Diner.

Dag 3: Na het ontbijt wacht u een lange maar zeer interessante dagtocht. In Haifa heeft u o.a. prachtig zicht op de BAHAI-tempel tuinen (Unesco). Stop bij de berg van Karmel, bekend van de profeet Elia. U reist verder door de beroemde traditionele Druzen dorpen. Vervolgens naar het middeleeuwse Caesarea en dan volgt een rondrit in de bruisende metropool Tel Aviv die eindigt in de historische binnenstad van Jaffa. Diner.

Dag 4: Ontbijten en uitchecken. U reist naar Jeruzalem (ca. 175 km) waar om te beginnen vanaf de Olijfberg een fantastische panorama op de stad heeft. U bezoekt o.a. de Kapel Dominus Flevit en de Kerk aller Volkeren bij de tuin van Gethsemane (waar Jezus met zijn discipelen gebeden zou hebben in de nacht voor zijn kruisiging). Slenter door Jeruzalem via de beroemde Via Dolorosa naar de beroemde grafkerk (excl. entree). Later op de dag bezoekt u nog Israëls beroemdste diamantslijperij met museum. Diner in het hotel.

Dag 5: Ontbijt. Nu ontdekt u de historische binnenstad (Unesco) en gaat u naar de Tempelberg met de Al-Aqsa moskee. U ziet de Rotskoepel (van buiten) en de mooie Dormitio kerk. De wandeling door het Joodse deel eindigt bij de beroemde Klaagmuur. Aansluitend gaat u naar Bethlehem voor bezichtiging van de Geboortekerk met grot. Diner.

Dag 6: Door een woestijnachtig landschap van Juda reist u naar Masada (Unesco). Per kabinelift (met prachtig uitzicht onderweg) naar de opgravingen uit de tijd vóór Christus en zicht op de holen van Qumran. In de namiddag naar de Dode Zee waar u enkele uren kunt vertoeven en de werking van het zoute water en het onzinkbaar baden persoonlijk kunt ervaren. Diner.

Dag 7: Vrije dag. In de stad is heel veel te zien. Oud en nieuw vloeien naadloos in elkaar over. Toch nog een excursie maken? Dan tippen wij de trip (ter plekke te reserveren) die u naar o.a. de kerk van Johannes de Doper, de grote Synagoge en Yad Yashem met Holocaust monument brengt. Diner.

Dag 8: Na het ontbijt wordt er uitgecheckt, maar heeft u nog tot na de lunch vrije tijd. Dan volgt de transfer naar de luchthaven van Tel Aviv voor de terugvlucht. Landing in Eindhoven met aansluitend transfer naar Limburg.

Programma o.v.v. wijzigingen

Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met Jacobs Reizen.

Reisdatum

23 t/m 30 oktober 2019 *

* Gegarandeerd vertrek

Reissom

€ 1359,- per persoon
De toeslag single bedraagt € 300,-

Inbegrepen

 • Vlucht Eindhoven-Tel Aviv met Transavia incl. taxen, belastingen en 15 kg. bagage.
 • Bustransfer Limburg – Eindhoven v.v. Hoteltransfers ter plekke.
 • 3 nachten aan het Meer van Galilea (regio Tiberias) in een middenklasse hotel
 • 4 nachten in een middenklasse hotel in Jeruzalem
 • Verzorging op basis van halfpension.
 • Excursie conform programma rond Meer van Galilea incl. Nazareth & kibboets
 • Excursie conform programma naar Haifa –Caesarea -Tel Aviv - Jaffa
 • Excursie conform programma in Jeruzalem incl. diamantslijperij & museum
 • Excursie conform programma Jeruzalem & Bethlehem
 • Excursie conform programma Masada – Qumram – Dode Zee
 • Hele dagtocht naar de Dode Zee & Massada
 • Ter plekke NL-talige gids
 • Reisbegeleiding vanuit Limburg gedurende de gehele reis

Min. aantal deelnemers: 25

Nog niet inbegrepen:

 • Niet genoemde maaltijden
 • Fooien
 • Optionele excursies (vallen onder verantwoordelijkheid van de plaatselijke agent)
 • Niet genoemde entreegelden
 • Reserveringskosten (voor boekingen vanaf 1 Januari 2019) à € 20,- per boeking.