Jordanië

JORDANIË MET WERELDWONDER PETRA.
8-DAAGSE VLIEGREIS VAN 5 T/M 12 OKTOBER 2019.

Gedurende de afgelopen turbulente jaren in het Midden Oosten, is het in Jordanië altijd rustig gebleven, waardoor u met een gerust hart door dit fantastisch mooie land kunt reizen. We hebben een rondreis voor u samengesteld waarbij u alle hoogtepunten van dit prachtige land met haar gastvrije bevolking gaat bezoeken. U ziet oude steden als Amman en Jerash, geniet van schitterende uitzichten en komt langs de meest indrukwekkende woestijnen en kastelen van het land. Een jeepsafari in de woestijn van Wadi Rum en een bezoek aan de befaamde Dode Zee, waar u alle tijd heeft om lekker te drijven op het zoutrijke water, staan ook op het programma. Natuurlijk zal ook het wereldwonder Petra niet ontbreken. Jordanië moet u zeker een keer in uw leven ervaren hebben! Gaat u met ons mee?

We hebben voor u een interessant programma samengesteld wat er als volgt uitziet:

Dag 1: Vanuit Zuid-Limburg wordt u naar het vliegveld (Brussel) gebracht voor de rechtstreekse vlucht naar Amman. Na aankomst transfer naar uw hotel.

Dag 2: Ten oosten van Amman bevinden zich eeuwenoude kastelen, die vroeger als fort, maar ook wel als badhuis, moskee of karavanserai werden gebruikt. We bezichtigen Qasr al-Kharanah, dat met maar liefst 60 kamers het grootste woestijnkasteel is. Hierna gaan we naar het bekendste woestijnkasteel: Qasr Amra. Vanwege haar 250 bijzondere fresco’s staat dit kasteel op de Unesco Werelderfgoedlijst. Bij terugkomst in Amman maken we een stadsrondrit met o.a. de citadel, het amfitheater en het Nymphaeum.

Dag 3: Na het ontbijt rijden we naar Jerash, een zeer goed bewaard gebleven oude Romeinse stad. U waant zich terug in de oude glorietijd wanneer u wandelt langs de indrukwekkende zuilengalerij, het amfitheater en het tempelcomplex. Vervolgens rijden we richting Aljun, waar we al van verre de middeleeuwse burcht op de heuvel zien liggen. Deze burcht is gebouw in opdracht van Saladin, in een poging de kruisvaarders tegen te houden. Hierna rijden we terug naar Amman voor de overnachting.


Dag 4: Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Mount Nebo, de plaats waar Mozes, volgens de overlevering, uitkeek over het Beloofde land. Hierna bezoeken we de Grieks-Orthodoxe kerk St. George in Madaba. Uniek is dat deze kerk een mozaïeken vloer-wereldkaart bevat, zoals men de aarde zag in de 6e eeuw. We rijden hierna verder naar Kerak voor een bezoek aan het befaamde kruisvaarderskasteel, met een wirwar aan kamers en gangen, om daarna door te rijden naar Petra voor de overnachting.

Dag 5: Na het ontbijt heeft u vandaag de tijd om de hele dag het mysterieuze Petra te ontdekken. Het bezoek aan dit wereldwonder begint met een wandeling door de indrukwekkende kloof, met bijzondere kleurschakeringen, waarna u oog in oog komt te staan met het bekendste monument van Petra, de “Treasury”. Achter deze ingang liggen nog tal van monumenten verscholen, zoals een amfitheater, koningsgraven en een heuse Romeinse straat. Aan het einde van de dag keren we terug naar het hotel in Petra voor de overnachting.

Dag 6: Ten noorden van Petra ligt Beida, ook wel ‘Klein Petra’ genoemd. Ook hier hebben de Nabateeërs grotwoningen uit de rotsen gehakt. Optioneel kunnen we hier een bezoek brengen (kosten niet inbegrepen). Vervolgens rijden we naar het woestijnlandschap van Wadi Rum. Massieve bergen verrijzen uit het rode zand waarover de karavanen vroeger zijn getrokken. Met 4-wheel jeeps maken we een rondrit door dit adembenemende landschap. ’s-Middags komen we aan in Aqaba, de enige badplaats van het land aan de Rode Zee, waar we overnachten.

Dag 7: Tussen de Rode en de Dode Zee ligt Wadi Araba, een woestijn met zandduinen en rondtrekkende bedoeïenen. Via dit gebied bereiken we de Dode Zee, die met 400 meter onder zeeniveau het laagste meer ter wereld is. Het is een bijzondere belevenis om te drijven op het zoutrijke water! Hierna rijden we door naar Amman voor de overnachting.

Dag 8: U heeft nog wat vrije tijd voordat u naar de luchthaven gebracht wordt, voor uw terugvlucht naar Brussel. Na aankomst staat de touringcar weer op u te wachten om u terug te brengen naar Limburg, waar een einde komt aan deze speciale reis.

Reisdatum

5 t/m 12 oktober 2019

Reissom

€ 1295,- per persoon
De toeslag single bedraagt € 195,-

Inbegrepen

  • Vervoer per luxe touringcar vanuit Limburg naar het vliegveld (Brussel) en terug.
  • Retourvlucht Amman incl. bagage.
  • Vervoer ter plaatse, incl. alle excursies met entrees, o.l.v. Duits of Nederlands sprekende gids.
  • 7 overnachtingen in goede middenklasse hotels, op basis van logies/ ontbijt, incl. lunch op dag 7 bij de Dode Zee.
  • 2 uur durende jeepsafari in Wadi Rum.
  • Visumkosten bij binnenkomst in Jordanië.
  • Eigen Nederlandse reisbegeleiding en een info avond ca. een maand voor vertrek.

Nog niet inbegrepen:

  • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
  • Eventuele verzekeringen en fooien.
  • Reserveringskosten (voor boekingen vanaf 1 Januari 2019) à € 20,- per boeking.