Madrid & Salamanca

MADRID EN SALAMANCA
8-DAAGSE VLIEGREIS VAN 24 APRIL T/M 1 MEI 2019

Madrid en Salamanca, twee steden met adellijke allure, die werkelijk alles te bieden hebben: prachtige musea, bijzondere bouwwerken, schitterende parken en heerlijke pleinen waar u kunt genieten van de typisch Spaanse sfeer. Hiernaast bezoekt u tevens de fameuze authentieke steden Toledo en Avila, die beide (net als grote delen van Madrid en Salamanca) op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Laat u verrassen door de pracht van dit deel van Spanje en ervaar de tijdens deze reis de kunst van het genieten!

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1: Vanuit diverse opstapplaatsen in Limburg wordt u naar het vliegveld (Brussel) gebracht voor de rechtstreekse vlucht naar Madrid. Na aankomst maken we een stadsrondrit, waarbij o.a. de Plaza de Colon en de Plaza de Cibeles, met hun prachtige fonteinen aan bod komen, alsmede de befaamde stadspoort van Madrid, de Puerta de Acala. Ook komen we langs de winkelstraat Gran Via en zien we de moderne architectuur van het zakencentrum AZCA. Hierna gaan we naar het hotel voor de check-in.

Dag 2: Na het ontbijt maken we een stadswandeling, met de bekendste pleinen van de stad: het Plaza Mayor, de Puerta del Sol en het Plaza de Oriente. Vervolgen lopen we langs het operagebouw en het Koninklijk Paleis, via de charmante Gran Via naar El Rastro, de (zondagse) Madrileense vlooienmarkt. Na de lunch maken we een wandeling door El Retiro, een prachtig park midden in de stad. Hierna keren we terug naar het hotel.

Dag 3: Vandaag bezoeken we het fraaie Toledo (Unesco Werelderfgoed), ook wel ‘de stad der drie culturen’ genoemd. Eeuwenlang leefden christenen, Moren en joden hier in vrede samen. We wandelen door de steegjes van de joodse wijk met de voormalige synagoge van Santa Maria la Blanca en bezoeken de kerk van Santo Tomé, alsmede de kathedraal van Toledo, waar enkele van de beroemdste werken van kunstschilder El Greco te zien zijn. Laat in de middag rijden we terug naar het hotel in Madrid.

Dag 4: Vandaag heeft u een vrije dag in Madrid met vele mogelijkheden ter invulling. Naast vele leuke bezienswaardigheden heeft de stad ook drie wereldbefaamde musea: het Prado (één van de beroemdste schilderijenmusea ter wereld), het Reina Sofia (moderne kunst) en het Thyssen-Bornemisza (o.a. westerse kunst).

Dag 5: Na het ontbijt rijden we naar Avila en bezoeken deze stad, die volledig omringd wordt door een 2,5 kilometer lange middeleeuwse stadsmuur. Onder andere dankzij haar talrijke Romaanse kerken en kloosters staat Avila op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Na de lunch rijden we verder naar het sfeervolle Salamanca, waar we drie nachten verblijven.

Dag 6: Na het ontbijt maken we een rondrit en -wandeling door Salamanca, zonder twijfel één van de mooiste steden van Spanje. De stad herbergt een schat aan bezienswaardigheden, waaronder de oudste universiteit van het land. We bekijken ook de befaamde kathedraal, met een Gotisch en Romaans gedeelte, en La Casa de las Conchas, het ‘huis van de schelpen’. Dit is een uniek 15e eeuws stadspaleis dat aan de buitenkant bekleed is met ruim 350 opvallende Sint-Jacobsschelpen van goudkleurig zandsteen. Na de lunch heeft u vrije tijd om op eigen gelegenheid de stad te bekijken.

Dag 7: Vandaag heeft u een vrije dag in Salamanca, waar u moeiteloos invulling aan kunt geven. Salamanca heeft bijvoorbeeld een prachtig museum gewijd aan de art nouveau en art deco, er zijn twee bijzonder interessante kloosters, te weten het San Esteban en het klooster de las Dueñas en hiernaast het fantastische mooie Plaza Mayor, het centrale plein waar u heerlijk kunt relaxen en genieten van de bijzondere Spaanse sfeer.

Dag 8: In de loop van de morgen wordt u naar het vliegveld van Madrid gebracht voor de terugvlucht naar Brussel. Na aankomst wordt u weer naar Limburg gebracht, waar een einde komt aan deze bijzondere reis.

Reisdatum

24 april t/m 1 mei 2019

Reissom

€ 995,- per persoon.
De toeslag single bedraagt € 295,-

Inbegrepen

  • Vervoer vanuit Limburg naar vliegveld Brussel en retour.
  • Retourvlucht Madrid (met Brussels Airlines), incl. bagage.
  • Het beschreven excursieprogramma, exclusief entrees (ca. € 45,- p.p.), onder leiding van een Duitstalige reisbegeleider en lokale Duits- of Nederlandstalige gidsen.
  • 4 overnachtingen in hotel Acta Madfor in Madrid en 3 in hotel Gran Corona Sol in Salamanca, beide op basis van logies/ontbijt.
  • Een info meeting ca. een maand voor vertrek.

Nog niet inbegrepen

  • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
  • Eventuele fooien en verzekeringen.
  • Eventuele toeristenbelasting, ter plaatse in de hotels te voldoen.
  • Reserveringskosten (voor boekingen vanaf 1 Januari 2019) à € 20,- per boeking.