Malta

8-DAAGSE VLIEGREIS VAN 27 FEBRUARI T/M 6 MAART 2019 (CARNAVAL).

De boeiende geschiedenis en vriendelijke bevolking van Malta zorgen ervoor dat u elke dag tijdens uw verblijf meer van dit eiland gaat houden. Tempelbouwers, ridders en kolonisten zijn alle van invloed geweest op het uiterlijk, karakter en de taal van de Maltezers. Als u een unieke mediterrane vakantie wilt beleven, is Malta (met het bijbehorende Gozo en Comino) een absolute aanrader.

We hebben voor u een interessant programma samengesteld wat er als volgt uitziet:

Dag 1: Vertrek vanuit Limburg naar vliegveld Düsseldorf, voor de rechtstreekse avondvlucht met Air Malta naar Valletta. Na aankomst begroeting door uw reisleiding ter plaatse en transfer naar uw hotel.

Dag 2: We bezoeken vandaag Mdina, de voormalige hoofdstad, die in het midden van het eiland als een vesting op een berg troont. De sfeer hier, met haar kerken en paleizen is uniek. We bezoeken o.a. de St. Paulus kathedraal. Hierna vervolgen we onze weg naar Rabat, waar we een kleine wandeling maken in de sporen van de Apostel Paulus. Tot slot gaan we naar Mosta met haar imposante Maria kerk met een 60 meter hoge koepel, alvorens we terugkeren naar ons hotel, waar u de rest van de middag nog vrije tijd heeft.

Dag 3: We maken vandaag een excursie naar de ‘3 oude steden’ Vittoriosa, met haar ridder paleizen, Senglea, met een fantastisch uitzichtpunt over Valletta, en Grand Harbour en Cospicua met haar machtige stadsmuren. Hierna bezoeken we de hoofdstad Valletta (Unesco werelderfgoed), met haar talrijke prachtige bouwwerken. We zien o.a. het Paleis der Grootmeesters (buitenkant), de machtige stadsmuren en bezoeken de St. John’s Co kathedraal, met het befaamde schilderij van Caravaggio met de onthoofding van Johannes de Doper. We gaan verder naar de Barracca tuinen, van waaruit we een prachtig uitzicht over de haven hebben. Hierna ziet u in een theater een bijzondere Multivision show, waarbij u aan de hand van speciale filmbeelden de geschiedenis van Malta te zien krijgt. Tot slot krijgt u de gelegenheid om te shoppen in de talrijke winkeltjes voordat we terugkeren naar het hotel.

Dag 4:We varen naar het eilandje Gozo, met haar geheel eigen identiteit. In de hoofdstad Victoria bekijken we de Citadel en wandelen over de stadsmuur. We varen naar de plaatsjes Xlendi en Marsalforn en bezichtigen de wonderen der natuur van het eiland, te weten het Azurenvenster (een rots doorgang in zee die elk jaar groter wordt), het Binnenmeer en de Fungus-rots. Tegen de avond komen we terug in het hotel.

Dag 5: Vandaag heeft u een vrije dag, met legio mogelijkheden ter invulling.

Dag 6: Een bijzondere rondvaart (ca. 4 uur) door de wijd vertakte natuurhaven van Malta staat op het programma. ’s-Middags heeft u vrije tijd om nog even lekker te genieten van de omgeving.

Dag 7: Via een mooie route gaan we via Dingli naar de befaamde Blauwe Grot, waar u in bootjes naartoe kunt varen om het prachtige kleurenspel van de koralen en het water op de rotswanden te aanschouwen (kosten boottocht niet inbegrepen). Hierna gaan we naar Marsaxlokk, bekend om haar vele kleurrijke vissersbootjes, de zgn. Luzzi’s. Na nog een bezoek aan de botanische tuinen van San Anton keren we laat in de middag terug naar het hotel.

Dag 8: Tot aan de middag kunt u nog nagenieten op Malta, voordat u naar het vliegveld wordt gebracht voor de terugvlucht naar Düsseldorf. Na aankomst brengt de touringcar u weer naar Limburg.

 

Reisdatum

27 februari t/m 6 maart 2019 (carnaval)

Reissom

€ 895,- per persoon.
De toeslag 1-persoons kamer
bedraagt € 100,-

Inbegrepen

  • Vervoer per luxe touringcar van en naar het vliegveld in Düsseldorf, incl. transfers van en naar uw hotel.
  • Retourvlucht Malta (Air Malta) vanuit Düsseldorf, incl. bagage.
  • 7 overnachtingen in 4* hotel Seashells Resort, op basis van half pension (behalve op dag 1).
  • Volledig excursieprogramma zoals beschreven, incl. vervoer per luxe touringcar en entrees, o.l.v. een Duits- of Nederlands sprekende gids.
  • Een info meeting ca. een maand voor vertrek.

Nog niet inbegrepen

  • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
  • Eventuele fooien.
  • Eventuele verzekeringen.
  • Eventuele kosten boottocht “Blauwe Grot”.
  • Toeristenbelasting, ter plaatse te voldoen in het hotel.