Moskou en Sint-Petersburg

UNIEKE CULTUURREIS NAAR MOSKOU EN ST. PETERSBURG.
8-DAAGSE VLIEGREIS VAN 12 T/M 19 JULI 2020.

Moskou en St. Petersburg herbergen een overvloed aan prachtige gebouwen en monumenten. In Moskou zijn de bekendste hiervan het Kremlin, dat al eeuwen het centrum van de Russische macht symboliseert en het Rode Plein met de magnifieke Basilius kathedraal, en in St. Petersburg (ook wel het Venetië van het Noorden genoemd) zijn dat de Hermiatage, de Peter en Paul Vesting en de Isaac kathedraal. U gaat ogen tekort komen om al het moois in beide steden te kunnen aanschouwen. Het verblijf is in de prima 4* hotels Izmailovo in Moskou en Moskva in St. Petersburg. Gaat u met ons mee?

het programma:

Dag 1: Vanuit Limburg gaat u naar het vliegveld (Brussel) van waaruit u rechtstreeks naar Moskou vliegt. Na aankomst transfer naar uw hotel. Afhankelijk van de tijd van aankomst in het hotel kunt u daar ook dineren, er zijn daartoe voldoende mogelijkheden.

Dag 2: Een stadsrondrit in Moskou die u langs de meest imposante monumenten voert. Deze duurt tot ca. 13.00 uur, waarna u kunt lunchen. Na de lunch gaat u per metro naar het Nieuw Maagdenklooster. ’s Avonds verzorgt uw reisleider voor u een prachtige rondleiding door de Moskouse metro. We bezoeken diverse metrostations, die u stuk voor stuk als ware kunstvoorwerpen zult ervaren.

Dag 3: Een indrukwekkende rondleiding door het Kremlin, het complex met die prachtige gouden koepels en witte kathedralen. Hierna gaan we naar het Rode Plein met de Basilius kathedraal en het Lenin Mausoleum. Ook de oude winkelstraat Arbat zal niet ontbreken.

Dag 4: We brengen nog een bezoek aan het mooie, nabij het hotel gelegen Izmailovo park, voordat we naar het station worden gebracht om met de hogesnelheidstrein in de namiddag van Moskou naar St. Petersburg te reizen. Na aankomst in St. Petersburg volgt de transfer naar het hotel.

Dag 5: We maken een stadsrondrit in St. Petersburg, waarbij o.a. de bouwwerken van de Peter en Paul Vesting, de Admiraliteit, de Isaac- en de Kazan kathedraal worden bekeken. Na de lunch brengt u een uitgebreid bezoek aan de Peter en Paul Vesting (entree niet inbegrepen), met de bekende kerk met de graftombe van Peter de Grote. Indien de tijd het toelaat gaan we daarna nog naar de vermaarde Bloedkerk.

Dag 6: De Hermitage: een absolute must. U zult versteld staan van de gigantische collectie. Onze gids verzorgt een rondleiding langs vele hoogtepunten, zowel wat zalen en kamers, als ook wat kunstwerken betreft. Na de lunch maken we een wandeling over de vermaarde Nevsky Prospekt, de grote winkelstraat van St. Petersburg en bezoeken daarna nog de prachtige Isaac kathedraal (entree niet inbegrepen). ’s-Avonds proberen we nog een mooie voorstelling voor u te regelen in een van de theaters van de stad.


Dag 7: Bezoek aan het overweldigende Catharinapaleis (met de wereldberoemde Barnsteenkamer) in het stadje Pushkin. Dit ligt een half uurtje rijden buiten de stad, een mooie gelegenheid ook iets van de omgeving en het platteland te zien. U krijgt een goede indruk van de overweldigende rijkdom in de tijd van de tsaren. In de loop van de middag zijn we terug in de stad en maken hier (facultatief) een boottocht over de vele kanalen die St. Petersburg rijk is.

Dag 8: Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld voor de middagvlucht naar Brussel, waar u na aankomst met de bus naar Limburg wordt gebracht, waar een einde komt aan deze bijzondere reis.

De reis wordt volledig geleid door specialist Herman Rosiers.

Reisdatum

12 t/m 19 juli 2020

Reissom

€ 1095,- per persoon.
De toeslag single bedraagt € 250,-

Inbegrepen

  • Vervoer per luxe touringcar vanuit diverse opstapplaatsen in Limburg, naar vliegveld Brussel en retour.
  • Heenvlucht vanuit Brussel naar Moskou en terug vanuit St. Petersburg naar Brussel (met Brussels Airlines), incl. bagage.
  • 3 overnachtingen in hotel Izmailovo (4*) in Moskou en 4 in hotel Moskva (4*) in St. Petersburg in, beide op basis van logies en ontbijt.
  • Hogesnelheidstrein van Moskou naar St. Petersburg op dag 4.
  • Alle excursies ter plaatse, deels met de bus, deels per metro, met entrees in het Kremlin, de Hermitage en het Catharina Paleis.
  • Nederlandse reisleiding in de persoon van Herman Rosiers, alsmede lokale Nederlandstalige gidsen bij de beide stadsrondritten, het Kremlin, de Hermitage en het Catharina Paleis.

Nog niet inbegrepen

  • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
  • Metrokosten en niet genoemde entrees.
  • Eventuele fooien en verzekeringen.
  • Visum- en visum verzorgingskosten à € 95,- p.p.