Noord Italiaanse meren

NOORD ITALIAANSE MEREN
8-DAAGSE BUSREIS VAN 18 T/M 25 AUGUSTUS 2019

Deze reis brengt u naar de mooiste Italiaanse meren. Onze verblijfplaats is het mondaine Stresa aan de Borromeïsche Golf van het Lago Maggiore. Ons 4* hotel Milan Speranza au Lac is gelegen aan de boulevard tegenover de oevers van het meer. Stresa heeft een gezellig centrum vol barretjes en terrasjes. We bieden een divers programma aan met bezoek aan de Borromeo eilanden, Como en het Orta meer, een treinreis vol mooie uitzichten, het bruisende Milaan en de mooie tuinen van Villa Taranto en Isola Madre.

Het programma ziet er als volgt uit :

Dag 1: Na een vroeg vertrek rijden we via Straatsburg en Luzern naar onze bestemming Stresa. Na aankomst een welkomstdrankje en diner.Dag 2:
De ochtend is ter vrije besteding om uw vakantieplaats te ontdekken en te genieten van alles wat het meer en Stresa heeft te bieden. In de middag kunt u de Borromeïsche eilanden gaan bezoeken. Het bloemeneiland Isola Bella met een prachtig Barok paleis, het authentieke voormalige visserseiland Isola dei Pescatori, met historische straatjes, en het moedereiland Isola Madre, met Engelse tuin.

Dag 3: Een absoluut hoogtepunt op deze reis komt vandaag aan bod. We rijden door het landschap van het “Val Grande” naar Domodossola, een idyllisch gelegen bergstadje. Hier stappen we in de Centovalli Express voor een treinrit door “100 dalen”, 52 km lang ziet u de prachtige natuur met diepe kloven langs bulderende watervallen, door kastanjebossen, wijnstreken, tunnels en viaducten. Ons eindstation is het mooie Locarno in Zwitserland. We reizen terug per boot over het Lago Maggiore naar Stresa.

Dag 4: Na het ontbijt rijden we naar Lecco aan het Comomeer, een middeleeuws en gezellig stadje. Hierna gaan we verder naar Como, een historische stad met prachtige kathedraal en stadhuis.

Dag 5: Als een van de kleinere meren, maar zeker ook een van de mooiste, straalt het Orta meer, gelegen in een prachtig heuvellandschap met kleine dorpjes, rust en vrede uit. We bezoeken het gelijknamige dorpje, met kleine steegjes, leuke marktplaats en mooie tuinen. In de middag gaan we per boot naar San Giulio, waar u de oudste kerk uit de regio, met fresco’s uit de renaissance tijd, kunt bezoeken.

Dag 6: Een excursie die niet mag ontbreken in deze regio is die naar de stad Milaan. We maken een rondrit/wandeling langs o.a. de imposante Dom, het operahuis La Scale en de elegante Passage Galleria Vittorio Emanuele II. De resterende middag heeft u vrije tijd om zelf deze prachtige stad te bekijken.

Dag 7: We bezoeken het leuke stadje Verbania, ook wel “tuin aan het meer” genoemd. De Villa Taranto alhier is een bijzonder mooie botanische tuin die bloeit van lente tot herfst, een must voor iedere bezoeker aan het Lago Maggiore (entree exclusief reissom). In de vroege middag zijn we terug in Stresa waar u vrije tijd heeft. U kunt eventueel per kabelbaan naar de top van de Mottarone (1491 m.) voor een adembenemend uitzicht over 7 meren, de Monta Rosa en de Po vlakte. ’s-Avonds het afscheidsdiner in het hotel.

Dag 8: Na een vroeg ontbijt rijden we, vol mooie indrukken, door Zwitserland en Frankrijk terug naar Limburg.

Reisdatum

18 t/m 25 augustus 2019

Reissom

€ 889,- per persoon
De toeslag single bedraagt € 155,-

Inbegrepen

  • Alle vervoer per luxe touringcar.
  • 7 overnachtingen in het 4* hotel Milan Speranza au Lac in Stresa, op basis van half pension.
  • Treinreis Domodossola-Locarno, boottocht Locarno-Stresa en boot San Giulio.
  • Stadstour Milaan o.l.v. een lokale gids.

Nog niet inbegrepen

  • Eventuele verzekeringen, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
  • Boot transfer Borromeo eilanden.
  • Entreegelden (kasteel Isola Bella, botanische tuinen).
  • Reserveringskosten à € 20,- per boeking.