Sri Lanka

SCHITTEREND SRI LANKA
14-DAAGSE VLIEGREIS VAN 11 T/M 24 OKTOBER 2019

Sri Lanka, de parel van de Indische Oceaan, heeft enorm veel te bieden. Enerzijds beleeft u de cultuur van eeuwenoude koninkrijken, vroegere Singalese steden en paleis- en tuinencomplexen en zelfs het Nederlands koloniaal verleden, anderzijds gaat u genieten van de overweldigende natuur met olifanten en buffels, rijstvelden, vele vogelsoorten en uiteraard de beroemde theeplantages. Voeg hierbij de gastvrijheid van de bevolking in dit authentieke paradijs en u gaat gegarandeerd een onvergetelijke reis tegemoet.

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1: Vanuit Limburg vertrekken we naar het vliegveld (Frankfurt) voor de avond/nachtvlucht (via Delhi) naar Colombo.

Dag 2: ’s-Middags komen we aan in Colombo. Na de grensformaliteiten volgt de transfer naar het hotel, waar u ruim de tijd krijgt om bij te komen van de reis. Vroeg in de avond starten we het programma met een City tour in Colombo. De hoogtepunten hierin zijn o.a. de 100 jaar oude klokkentoren, diverse Britse koloniale gebouwen, de Pettah bazaar en de Hindoe- en de Boeddhisten Tempel.

Dag 3: Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het olifantenweeshuis van Pinnawela, waarna we ’s-Middags de gelijknamige Zoo bezoeken, waar we o.a. varanen, krokodillen, beren, herten en luipaarden kunnen zien. Wist u dat Sri Lanka de grootste densiteit luipaarden ter wereld heeft? Hierna rijden we naar Sigiriya voor de overnachting.

 

Dag 4: We bezoeken vandaag de stad Anuradhapura (Unesco Werelderfgoed), hoofdstad van het oude Ceylon en befaamd om o.a. haar eeuwenoude restanten van kloosters en paleizen en tevens om één van de meest fameuze Boeddha beelden van het land uit de 4e eeuw v.C. Ook de Rots Tempel uit de 3e eeuw v.C. is absoluut de moeite van het bekijken waard. ’s-Avonds bestaat de mogelijkheid om mee te doen aan een meditatie sessie in een tempel in Sigiriya.

Dag 5: We maken een mooie maar intensieve klim naar de zogenaamde ‘leeuwenrots’, waarop het Sigiriya Fort staat, gebouwd in de 5e eeuw v.C. In een verborgen deel van de rots kunnen we de wereldberoemde fresco’s van de “Hemelse Maagden” zien. Na de lunch bezoeken we Polonnaruwa (Unesco werelderfgoed), een bijzondere stad uit de 11e eeuw. We zien hier de ruïnes van het Koninklijk Paleis, de Gal Viharaya, waar vier prachtige, uit rotssteen gehouwen Boeddha beelden te zien zijn, het Lotus Bad, de Shiva Tempel, het standbeeld van koning Parakramabahu, diverse Heilige plaatsen en het befaamde Parakrama Meer. Laat in de middag keren we terug naar het hotel in Sigiriya.

Dag 6: We rijden naar Dambulla, waar we na een stevige wandeling de Grottentempel van Dambulla bereiken (Unesco Werelderfgoed). Met haar prachtige schilderingen en beelden is dit de grootste ter wereld in haar soort. Hierna rijden we door naar Matale, waar we een fraaie Hindoetempel en een exotische specerijentuin bewonderen. In de namiddag rijden we door naar Kandy voor de overnachting.

Dag 7: Vandaag staat in het teken van Kandy (Unesco Werelderfgoed), de laatste hoofdstad van de voormalige Koningen van Sri Lanka, waar oude tradities en folklore heden ten dage nog grotendeels levend worden gehouden. We rijden o.a. rondom het Meer van Kandy, met een stukje ongekend natuurschoon, bezoeken de Bazaar in het oude stadsdeel en daarnaast de befaamde Tempel van de Tand. ’s-Avonds genieten we van een culturele show.

Dag 8: Na het ontbijt stappen we in een lokale trein en maken een rit door het schitterende landschap. We rijden langs uitgestrekte theeplantages, waarvan we er een bezoeken. We leren hier meer over de theeproductie en proeven uiteraard ook de originele Ceylon thee.

Hierna rijden we door naar de paradijselijke hoogvlakte van Nuwara Eliya, waar we onze intrek nemen in een prachtige lodge in de bergen. U kunt hier gaan genieten van een werkelijk adembenemend landschap.

Dag 9: ’s-Morgens bezoeken we het prachtige plaatsje Ella, gelegen midden in een spectaculair heuvellandschap, met theeplantages, bossen en unieke vegetatie. Na de lunch gaan we naar Yala, waar we een Jeep Safari maken in het Yala National Park, het leefgebied van vele soorten watervogels, krokodillen, olifanten, luipaarden, beren en buffels. We overnachten wederom in een prachtig resort.

Dag 10: We rijden naar Kataragama, een tempelcomplex en bijzonder bedevaartsoord, dat zowel door hindoes, boeddhisten en moslims als heilige plek wordt gebruikt. Hierna gaan we naar Galle (Unesco Werelderfgoed), een plaats die in de 17e eeuw het centrum van het Nederlandse regime was. Het majestueuze Galle Fort, alsmede het Nederlands museum en de Nederlandse kerk getuigen hier nog van. In de namiddag rijden we naar ons mooie resort aan het strand in Koggala.

Dag 11, 12 en 13: Vrije dagen om te genieten van zon, zee en strand aan de Indische Oceaan. Optioneel kan tijdens deze dagen worden deelgenomen aan diverse excursies (bijv. een boottocht of een bezoek aan een zeeschildpadden project).

Dag 14: Transfer naar de luchthaven in Colombo voor de terugvlucht (via Delhi) naar Frankfurt. Na aankomst (vroeg in de avond) brengt onze touringcar u weer naar Limburg waar een einde komt aan deze bijzondere reis.

 

Reisdatum

11 t/m 24 oktober 2019

Reissom

€ 1795,- per persoon.
De toeslag single bedraagt € 225,-

Inbegrepen

 • Vervoer per luxe touringcar vanuit Limburg naar vliegveld Frankfurt en terug.
 • Retourvlucht Colombo vanuit Frankfurt, met Air India (incl. bagage).
 • 12 overnachtingen in goede hotels, op basis van half pension.
 • Het beschreven excursieprogramma (inclusief treinreis en jeepsafari) met Duits of Nederlands sprekende gids.
 • Eigen Nederlandse begeleiding gedurende de hele reis.
 • Een info meeting ca. een maand voor vertrek.

Nog niet inbegrepen

 • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Eventuele fooien en verzekeringen.
 • Entreegelden (ca. € 100,-)
 • Visumkosten Sri Lanka (€ 75,-)
 • Reserveringskosten (voor boekingen vanaf 1 Januari 2019) à € 20,- per boeking.