West Canada

WEST CANADA
15-DAAGSE VLIEGREIS VAN 4 T/M 18 AUGUSTUS 2018

Smaragdgroene meren, hoge bergtoppen, glinsterende gletsjers en bossen vol wild: deze rondreis is een aaneenschakeling van ongerepte en adembenemend mooie natuur. We bezoeken o.a. de wereldberoemde parken Jasper en Banff en rijden over de schitterende Icefields Parkway en Kicking Horse Pass. We zien tevens het fraaie Lake Louise, de wamwaterbronnen van Sulphur Mountain en het populaire Revelstoke National Park. Op een van de mooiste ferryroutes ter wereld, de Inside Passage, bewonderen we het spectaculaire fjordenlandschap van de westkust. We bezoeken tevens de wereldstad Vancouver en Vancouver Island en uiteraard worden ook de oude cultuur van de Indianen alsmede de befaamde wijnregio niet vergeten.

Het programma ziet er als volgt uit :

Dag 1: Vanuit Limburg wordt u naar het vliegveld in Amsterdam gebracht voor de rechtstreekse heenvlucht naar Vancouver. Na aankomst (in de namiddag) wordt u verwelkomd door uw lokale reisleider en naar het hotel gebracht.

Dag 2: We maken een stadsrondrit in Vancouver en zien o.a. het Canada plein, de Chinese wijk China Town, het gezellige Gastown, Harbour Centre en het Stanley Park. ’s-Middags heeft u vrije tijd in deze stad, met legio mogelijkheden ter invulling.

Dag 3: We nemen de ferry naar Vancouver Island en rijden na aankomst naar het prachtige Victoria, waar we het imposante Parlementsgebouw bekijken, alsmede het Bastion plein, Beacon Hill en het Thunderbird Park, waar bijzondere totempalen staan. Na de lunch rijden we langs de kustweg door de ‘totemstad’ Duncan, vervolgens naar Chemanius met haar kleurrijke centrum en Parksville met haar fraaie stranden. We vervolgen onze weg naar Cathedral Grove en maken een wandeling in een bosgebied met diverse prachtige boomsoorten waaronder de gigantische ceder en de Canadese den. Hierna rijden we naar ons overnachtingshotel in Port Alberni.


Dag 4: Onderweg naar het meest noordelijke punt van Vancouver Island bezoeken we het gezellige vissersdorp Telegraph Cove, de beste plaats van waaruit u een walvisexcursie kunt maken. U krijgt hier de kans om middels een 4-uur durende boottocht diverse walvissoorten te spotten, een unieke ervaring! Hierna rijden we via een panoramische route naar Port Hardy voor de overnachting.

Dag 5: Deze dag vormt een absoluut hoogtepunt in uw reis. We maken een cruise over een van de mooiste vaarroutes ter wereld: de Inside Passage van Port Hardy naar Port Rupert. We ontdekken het magische fjordenlandschap van de westkust en kunnen onderweg diverse soorten wildlife spotten, zoals dolfijnen, zee otters, adelaars en soms zelfs walvissen. ’s-Avons arriveren we in Prince Rupert waar we overnachten in een mooi hotel aan het water.

Dag 6: Ca. honderd jaar geleden speelde de zalmconservenindustrie een belangrijke rol in de culturele en economische ontwikkeling van British Columbia. We bezoeken vandaag Northern Pacific Fishing Village met haar authentieke architectuur, waarbij de ongerepte omgeving het verhaal van een voorheen bloeiende industrie langs de kust vertelt. Hierna rijden we door het bergachtige binnenland naar ‘Ksan Indian Village’ in Hazelton, een gereconstrueerd Indianendorp met haar traditionele longhouses, totempalen en Indiaanse houtsnijkunst. Hierna gaan we naar ons overnachtingsadres in Smithers.

Dag 7: We rijden, via een prachtig natuurrijk landschap door de wildernis van British Columbia en langs Burns Lake naar de Rocky Mountains en Prince George. Tegen de avond komen we aan in deze arbeidersplaats waar u in de vele saloons de lokale bevolking kunt treffen.

Dag 8: Via een adembenemende route door het Cariboo gebergte, met prachtige valleien met traditierijke dorpjes langs de machtige Fraser rivier, bereiken we het plaatsje McBride waar we overnachten. We verblijven in houten lodges van het Beaver Creek Lodge resort aan de oever van de Fraser rivier, met een werkelijk schitterend uitzicht.


Dag 9: We rijden langs Mount Robson, de hoogste berg van de Canadese Rockies. We maken een wandeling langs de onstuimige Robson rivier, waar we bomen en planten aantreffen die typisch zijn voor het micro klimaat dat hier door de berg is gecreëerd. Hierna doorkruisen we de Rocky Mountains en maken een rit in het adembenemende Jasper National Park met de fameuze Maligne Canyon. Uiteraard bezoeken we ook het pittoreske plaatsje Jasper, waarna we doorrijden naar onze lodge in het Mountain Park.

Dag 10: Vandaag rijden we over de Icefields Parkway, een van ’s-Werelds mooiste bergwegen, waar praktisch elke bocht de moeite van een fotostop waard is. Bij de immense Columbia Icefields heeft u de mogelijkheid om een rit met een speciale terreinwagen te maken over een gletsjer. We eindigen vandaag bij Lake Louise in het Banff National Park, waar we twee nachten blijven.

Dag 11: In een prachtige omgeving in het Banff National Park, het oudste nationale park van Canada, (leefgebied van beren, elanden en ander wild) middenin de Rocky Mountains, maken we een wandeling naar het Lake Agnes Tea House, waar we in een fenomenaal decor kunnen genieten van een hapje en een drankje. In de middag rijden we door het park naar Banff, toeristenstad en centrum van dit nationale park. We brengen een bezoek aan dit stadje waarbij u tevens heerlijk kunt zwemmen in de openlucht bij de Sulphur Mountain warmwaterbronnen.

Dag 12: Over de befaamde Kicking Horse Pass reizen we door de smalle valleien van het Revelstoke National Park. Met haar glooiende heuvels, uitgestrekte meren en prachtige stranden is het het El Dorado voor Canadese vakantiegangers. We maken een koffiestop bij Tim Hortons, een bijzonder populaire doughnut shop, waar we deze lokale specialiteit kunnen proeven. Hierna rijden we naar ons fraaie hotel aan een prachtig meer, waar typisch Canadese gerechten gegeten kunnen worden.

Dag 13: We rijden via een idyllische route door de Okanagan vallei, een regio die door haar milde klimaat erg geschikt is voor wijnbouw en fruitteelt. We bezoeken een van de wijnlandgoederen, waar u optioneel de lokale wijn kunt proeven. Hierna rijden we verder naar Vancouver voor de overnachting.

Dag 14: U heeft nog wat vrije tijd in Vancouver voordat we ’s-Middags naar het vliegveld gebracht worden voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 15: In de loop van de morgen komt u aan in Amsterdam, waarvandaan de touringcar u weer naar Limburg brengt, waar een einde komt aan een onvergetelijke reis. Om optimaal van deze reis te genieten worden de excursies in Canada gedaan in een luxe minibus. Om die reden is het maximum aantal deelnemers op deze reis 14 personen.

Reisdatum

4 t/m 18 augustus 2018

Gegarandeerd vertrek

Reissom

€ 3695,- per persoon
De toeslag single bedraagt € 695,-

Inbegrepen

  • Vervoer per luxe touringcar vanuit Limburg naar vliegveld Amsterdam en terug.
  • Retourvlucht Amsterdam-Vancouver (met KLM of Air Transat), incl. bagage.
  • 13 overnachtingen in goede hotels/ lodges, op basis van logies en ontbijt.
  • Het volledige excursieprogramma, inclusief ferry overtochten en entrees in de Nationale Parken, onder leiding van een Duits sprekende lokale gids.
  • Een informatie avond ca. een maand voor vertrek.

Niet inbegrepen

  • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
  • Overige entrees en optionele excursies.
  • Eventuele fooien en verzekeringen.
  • Kosten ETA (Electronic Travel Authorization) Canada (ca. € 10,- p.p.).