ARMENIË

9-DAAGSE VLIEGREIS VAN 3 T/M 11 OKTOBER 2020
REIS OP BASIS VAN HALFPENSION IN PRIMA 4* HOTELS, INCL. ENTREES EN DIVERSE EXTRA’S!

Maak tijdens deze indrukwekkende rondreis kennis met de nog vrij onbekende voormalige Sovjetrepubliek Armenië. In 301 was Armenië de eerste staat die het Christendom als officiële staatsgodsdienst aannam. U bezoekt tijdens deze reis eeuwenoude kerken, en kleine dorpjes, waarbij een perfecte combinatie wordt gevormd van een boeiende historie, prachtige natuur en de huidige levendige cultuur. Gaat u met ons mee?

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1: Vanuit Limburg wordt u naar het vliegveld van Brussel gebracht voor de rechtstreekse avondvlucht naar Yerevan, waar u iets na middernacht aankomt. Transfer naar uw hotel voor check-in en overnachting.

VernisajDag 2: andaag maken we een uitgebreide City tour door Yerevan, waarbij alle hoogtepunten van deze bijzondere stad aan bod komen. We zien o.a. het Victory Park, de heilige berg Ararat, het Opera gebouw en het Plein van de Republiek. We brengen een bezoek aan het Instituut van Oude Manuscripten, waarna we een wandeling maken door het Cascade complex, met een scala aan bijzondere beelden en andere kunstvoorwerpen. In de namiddag gaan we naar de wijk Vernissage, waar zich een openluchtmarkt bevindt, met een breed assortiment aan handgemaakte voorwerpen.

Dag 3: andaag bezoeken we twee bijzonder kloosters, het Khor Virap klooster en het absolute meesterwerk van de middeleeuwse Armeense architectuur, het Noravank klooster. Hierna gaan we naar het dorpje Areni voor een bijzondere wijnproeverij, voordat we doorrijden naar ons hotel in Goris.

Dag 4: Na het ontbijt rijden we naar Tatev, waar we met een kabelbaan naar het imposante, hooggelegen Tatev klooster gaan, één van de mooiste plekken van Armenië. Hierna rijden we naar het Meer van Sevan en bezoeken onderweg het dorp Noratus, waar we de befaamde Armeense “Khachkars”, prachtige gebeeldhouwde gedenkstenen, kunnen bewonderen. Hierna gaan we naar ons hotel voor de overnachting.

Dag 5: We starten vandaag met een bezoek aan het Sevanavanq klooster en gaan daarna naar het stadje Dilijan, bekend vanwege haar charmante natuur en buitengewone architectuur. Hierna rijden we door naar Yerean en bezoeken onderweg nog het 13e eeuwse Haghartsin klooster, adembenemend mooi gelegen in een bosrijk gebied.

Dag 6: Na het ontbijt rijden we naar Echmiadzin, het geestelijke en administratieve centrum van de Armeense Apostolische Kerk. We bezoeken de imposante kathedraal, alsmede het bijbehorende museum. Hierna bekijken we de ruïnes van de Zvartnots tempel (Unesco werelderfgoed). Terug in Yerevan gaan we naar de befaamde Armeense Ararat cognac destilleerderij, waar u diverse soorten gaat proeven. Voordat we terugkeren naar het hotel bezoeken we nog een lokale fruitmarkt, waar u het traditionele Armeense droogfruit kunt proeven en kopen.

KloosterDag 7: We rijden naar het 13e eeuwse Geghard grottenklooster (Unesco werelderfgoed), waaraan we een bezoek brengen. Hierna gaan we naar het oudste gebouw in Armenië, de Garni tempel, uit de 1e eeuw na Christus, waar we kunnen luisteren naar de magische klanken van het Armeense nationale instrument, de duduk. We rijden verder en zien in een plaatselijk dorpje hoe het traditionele Armeense brood wordt gebakken. Nadat we in de bergen nog een prachtige rotsformatie (de zogenaamde Symfonie van het Basaltgesteente) hebben bekeken, rijden we terug naar Yerevan, waar we het indrukwekkende Genocide Memorial Complex bezoeken, waar de geschiedenis van de Armeense genocide wordt getoond en herdacht. Laat in de middag keren we terug naar ons hotel.

Dag 8: Na het ontbijt gaan we naar het 13e eeuwse klooster van Saghmosavanq aan de Kasakh rivier, waarna we doorrijden naar het middeleeuwse kasteel Amberd, gelegen op de hellingen van het Aragat gebergte. Hierna gaan we terug naar Yerevan voor het afscheidsdiner, waarna we naar het Plein van de Republiek gaan om een prachtige show te zien van ‘de dansende Fonteinen’. U heeft nog gelegenheid om u op te frissen in het hotel, voordat u laat in de avond naar het vliegveld wordt gebracht voor de nachtvlucht naar Brussel.

Dag 9: Vroeg in de ochtend komt u aan in Brussel, waar onze touringcar klaar staat om u naar Limburg te brengen, waar een einde komt aan deze bijzondere reis.

 

Reisdatum

3 t/m 11 oktober 2020

Reissom

€ 1295,- per persoon. De toeslag single bedraagt € 195,-

Inbegrepen

  • Vervoer per luxe touringcar vanuit Limburg naar vliegveld Brussel en terug.
  • Retourvlucht Brussel-Yerevan, incl. bagage.
  • 7 overnachtingen in goede 4* hotels op basis van halfpension (vanaf dag 2).
  • Het beschreven excursieprogramma, incl. entrees en proeverijen, o.l.v. een Duitstalige gids.
  • Eigen Nederlandse reisbegeleiding en een info meeting ca. een maand voor vertrek.

Nog niet inbegrepen

  • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
  • Eventuele verzekeringen.
  • Eventuele fooien.