ARMENIË

9-DAAGSE VLIEGREIS VAN 18 T/M 26 SEPTEMBER 2023

Maak tijdens deze indrukwekkende rondreis kennis met het nog vrij onbekende Armenië, de eerste staat, die (in 301) het Christendom als officiële godsdienst aannam. U bezoekt tijdens deze reis naast de mondaine hoofdstad Jerevan ook eeuwenoude kerken, kloosters en kleine dorpjes, waarbij een bijzondere combinatie wordt gevormd van een boeiende historie, prachtige natuur en de huidige levendige cultuur. Gaat u met ons mee?

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1: Vanuit Limburg wordt u naar het vliegveld van Brussel gebracht voor de rechtstreekse avondvlucht naar Jerevan, waar u iets na middernacht aankomt. Transfer naar uw hotel voor check-in en overnachting.

Cascade van Jerevan

Dag 2:
Vandaag maken we een uitgebreide City tour door Jerevan, waarbij alle hoogtepunten van deze bijzondere stad aan bod komen. We zien o.a. het Victory Park, de heilige berg Ararat, het Opera gebouw en het Plein van de Republiek. We brengen een bezoek aan het Instituut van Oude Manuscripten, waarna we een wandeling maken door het Cascade complex, met een scala aan bijzondere beelden en andere kunstvoorwerpen. In de namiddag gaan we naar de wijk Vernissage, waar zich een openluchtmarkt bevindt, met een breed assortiment aan handgemaakte voorwerpen.

Dag 3: Vandaag bezoeken we twee bijzonder kloosters, het Khor Virap klooster, met een prachtig zicht op de Mount Ararat, en het absolute meesterwerk van de middeleeuwse Armeense architectuur, het Noravank klooster. Hierna gaan we naar het Zorats Karer megalithisch complex, een prehistorisch monument bestaande uit honderden verticale rotsblokken, ook wel bekend als het ‘Stonehenge van Armenië’. Hierna rijden we naar ons overnachtingshotel in Goris.

Tatev

Dag 4: Na het ontbijt rijden we naar Tatev, waar we met een kabelbaan naar het imposante, hooggelegen Tatev klooster gaan, één van de mooiste plekken van Armenië. Hierna rijden we naar het Meer van Sevan en bezoeken onderweg het dorp Noratus, waar we de befaamde Armeense “Khachkars”, prachtige gebeeldhouwde gedenkstenen, kunnen bewonderen. Hierna bezoeken we een traditionele Armeense boerderij, waar de beste soorten Armeense kaas worden gemaakt. We krijgen hier een rondleiding en proeverij, een bijzondere ervaring. Hierna rijden we naar ons hotel in de omgeving van het prachtige Sevan meer.

Dag 5: We starten vandaag met een bezoek aan het Sevanavank klooster en gaan daarna naar het stadje Dilijan, bekend vanwege haar charmante natuur en buitengewone architectuur. Hierna rijden we door naar Jerevan en bezoeken onderweg nog het 13e eeuwse Haghartsin klooster, adembenemend mooi gelegen in een bosrijk gebied.

Dag 6: Na het ontbijt rijden we naar Echmiadzin, het geestelijke en administratieve centrum van de Armeense Apostolische Kerk. We bezoeken de imposante kathedraal (Unesco Werelderfgoed), alsmede het bijbehorende museum. Hierna bekijken we de ruïnes van de 7e eeuwse Zvartnots tempel (Unesco werelderfgoed). Terug in Jerevan gaan we naar de befaamde Armeense Ararat cognac destilleerderij, waar u een rondleiding krijgt en diverse soorten gaat proeven. Voordat we terugkeren naar het hotel bezoeken we nog een lokale fruitmarkt, waar u het traditionele Armeense droogfruit kunt proeven en kopen.

KloosterDag 7: We rijden naar het 13e eeuwse Geghard grottenklooster (Unesco werelderfgoed), waaraan we een bezoek brengen en waarbij we gaan luisteren naar de indrukwekkende klanken van het aan het klooster verbonden vrouwenkoor. Hierna gaan we naar het oudste gebouw in Armenië, de Garni tempel, uit de 1e eeuw na Christus, waar we kunnen luisteren naar de magische klanken van het Armeense nationale instrument, de duduk. We rijden verder en zien in een plaatselijk dorpje hoe het traditionele Armeense brood wordt gebakken. Nadat we in de bergen nog een prachtige rotsformatie (de zogenaamde Symfonie van het Basaltgesteente) hebben bekeken, rijden we terug naar Jerevan, waar we het indrukwekkende Genocide Memorial Complex bezoeken, waar de geschiedenis van de Armeense genocide wordt getoond en herdacht. Laat in de middag keren we terug naar ons hotel. ’s-Avonds gaan we nog naar het Plein van de Republiek om een prachtige show te zien van ‘de dansende fonteinen’.

Dag 8: Na het ontbijt gaan we naar het 13e eeuwse klooster van Saghmosavank aan de Kasakh rivier, waarna we doorrijden naar het middeleeuwse kasteel Amberd, gelegen op de hellingen van het Aragat gebergte. Hierna gaan we terug naar Jerevan voor het afscheidsdiner, waarna we naar het vliegveld worden gebracht voor de nachtvlucht om 00.45 uur naar Brussel.

Dag 9: Vroeg in de ochtend komen we aan in Brussel, waar onze touringcar klaar staat om u naar Limburg te brengen, waar een einde komt aan deze bijzondere reis.

Reisdatum

18 t/m 26 september 2023

Reissom

€ 1295,- per persoon. De toeslag single bedraagt € 195,-

Inbegrepen

  • Vervoer per luxe touringcar vanuit Limburg naar vliegveld Brussel en terug.
  • Retourvlucht Brussel-Jerevan, incl. bagage.
  • 7 overnachtingen in goede 4* hotels op basis van logies en ontbijt.
  • Het beschreven excursieprogramma, exclusief entrees en proeverijen, o.l.v. een Duitstalige gids.
  • Eigen Nederlandse reisbegeleiding en een info meeting ca. een maand voor vertrek.

Nog niet inbegrepen

  • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
  • Eventuele verzekeringen en fooien.
  • Entreegelden (ca. € 40,- per persoon) en proeverijen (ca. € 28,- per persoon).
  • Reserveringskosten à € 25,- per boeking.