Cruise Rusland

GRAAG NEMEN WIJ U MEE OP EEN UNIEKE RIVIERCRUISE MOSKOU - ST. PETERSBURG.

11-DAAGSE VLIEGREIS VAN 14 T/M 24 SEPTEMBER 2020, MET VERBLIJF IN LUXE JUNIOR SUITE CABINES VOOR EEN SPECTACULAIRE PRIJS!!

Het maken van een riviercruise is ongetwijfeld de mooiste en meest ontspannen manier om in Rusland rond te reizen. U bent voortdurend onderweg, hebt steeds wisselende indrukken en hoeft daar niet eens voor van hotel te wisselen. Het heerlijke panorama van de onmetelijke rivier- en merenlandschappen schuift automatisch aan u voorbij! Het bijzondere is dat u naast de wereldsteden Moskou en St. Petersburg ook de vitale Russische provincie beter leert kennen en vele bezienswaardigheden zult zien, die alleen maar vanaf het water te zien zijn. Russische parels, zoals Uglitsch en Goritsy, met een middeleeuws Kremlin of oude kloosters, plaatsen waar oeroude tradities nog deel uitmaken van het dagelijkse leven: dat alles wacht op u.

Het schip waarmee deze cruise wordt gemaakt is de “MS Ivan Bunin”, een modern en comfortabel schip, gebouwd in de 80-er jaren en daarna meermaals gerenoveerd. Alle hutten hebben grote panoramavensters en zijn uitgerust met eigen douche/W.C., individueel regelbare luchtverversing en boordradio. Aan boord bevinden zich een zonnedek, restaurant en bar, lees- en muzieksalon, souvenirwinkel en…er is zelfs een dokter aan boord. Voor amusement wordt ruimschoots gezorgd: er wordt een cursus Russisch gegeven, muziekavonden etc. Qua maaltijden is er een goede, internationale keuken met een Russische “touch”. De sfeer aan boord is ongedwongen.

Het programma is als volgt:

Dag 1: Vertrek vanaf diverse opstapplaatsen in Limburg naar het vliegveld (Düsseldorf) en vlucht naar Moskou. Na aankomst volgt de transfer naar de boot in Moskou. Check-in en tafelreservering, met ‘s-avonds diner.

Dag 2: Stadsrondrit in Moskou met als hoogtepunten het Rode Plein, de Basiliuskathedraal, de Verlosserskerk, het Lenin Mausoleum, de Lomonossow Universiteit en nog veel meer.

Dag 3: Een wandeling over het Kremlincomplex met bezoek aan een van de kathedralen. Na de middag vrije tijd. Laat in de middag vaart het schip uit.

Tijdens dag 2 en 3 is er vrije tijd, maar kan men ook optionele excursies reserveren: hierbij zijn altijd inbegrepen: buskosten, entreegelden en begeleiding door een gids. Aan het begin van de reis worden deze aangeboden. Deze excursies zijn: metro en Moskou bij nacht, bezichtiging Schatkamer, het Nieuwe Maagdenklooster met kerkhof van prominenten, avondvoorstelling in het Staatscircus.

Dag 4: Vandaag bereiken we Uglitsch, een van de oudste steden aan de boven-Wolga. We wandelen naar het Kremlin van Uglitsch en de Dmitry-Bloedkerk, die herinnert aan de moord op de zoon van Iwan de Verschrikkelijke. Aan boord is er een uitgebreid programma (vrijwel alles is bij de prijs inbegrepen). Bijv.: Russische les, lezing Russische kunst, folklore- en/of klassieke muziekvoorstellingen, bezoek aan de brug van het schip, voor degenen die Russische liederen willen zingen wordt een koor gevormd etc.

Dag 5: We varen naar Yaroslavl en maken hier een city tour met als hoogtepunten een bezoek aan het 13e eeuwse Spassky kloostercomplex met haar kathedralen en de prachtige Kerk van de profeet Elia.

Dag 6: Vandaag varen we naar Goritsy en maken hier per bus een uitstapje naar een hoogst interessant monument van de oud-russische architectuur en cultuur, te weten het Kirillo-Bjelosersky Klooster, een enorm verdedigingscomplex met vele unieke iconen.

Dag 7: We varen naar het eiland Kischi. Temidden van het Karelisch merengebied bevindt zich hier een bijzondere, vierkoepelige kerk van Russische houtarchitectuur met waardevolle iconen. Tevens is deze plaats het belangrijkste openluchtmuseum van houtarchitectuur.

Dag 8: Via de rivier de Svir en het Ladoga Meer komen we aan in Mandrogi, waar we lekker kunnen wandelen in een dorpje in de natuur. De avond vóór aankomst in St. Petersburg vindt het “Captain’s Dinner” plaats. Nette kleding is hiervoor aanbevolen.

Dag 9: Via de Newa bereiken we St. Petersburg. We bezoeken de wereldberoemde Hermitage, met haar 3 miljoen kunstwerken. Na de middag vrije tijd.

Dag 10: We maken een stadsrondrit in St. Petersburg met als hoogtepunten in dit ‘Venetië van het Noorden’ o.a. de Isaac Kathedraal, de Newsky-Prospekt, de Kazan Kathedraal, het Winterpaleis, de Peter en Paul Vesting en nog veel meer.

Tijdens het verblijf in St. Petersburg worden ook optionele excursies aangeboden: Slot Peterhof, Paleis in Puschkin, Boottocht over de kanalen met bezoek Jussupowpaleis, en eventueel een balletvoorstelling in een van de beroemde theaters.

Dag 11: Transfer naar het vliegveld en terugreis, vervolgens per bus naar Limburg, waar een einde komt aan deze indrukwekkende reis.

Reisdatum

14 t/m 24 september 2020

Gegarandeerd vertrek

Reissom

De reissom bedraagt p.p.

€ 1495,-
2-pers. luxe Junior Suite cabine middendek

€ 1595,-
2-pers. luxe Junior Suite cabine bovendek

De toeslag voor een 1-persoons cabine (middendek) bedraagt € 495,-

Inbegrepen

 • Per luxe touringcar vanuit Limburg naar vliegveld Düsseldorf en retour.
 • Vlucht per lijndienst naar Moskou en retour vanuit St. Petersburg, incl. bagage.
 • Transfers in Rusland en excursies, zoals in het programma beschreven.
 • Accommodatie op het schip in de geboekte cabinecategorie.
 • Verblijf gedurende de hele reis op de boot op basis van volpension, beginnend met het avondeten op de eerste dag. Volledig programma aan boord.
 • Eigen reisleiding vanuit Nederland; er is van begin tot einde ook nog Duitstalige reisleiding ter plaatse.
 • Een info bijeenkomst ca. een maand voor vertrek.

Nog niet inbegrepen

 • Eventuele reis- en annuleringsverzekering
 • Visum en visum verzorgingskosten
  (€ 95,- p.p.)
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Eventuele optionele excursies.