Cruise Rusland

CRUISE MOSKOU-ST. PETERSBURG

11-DAAGSE VLIEGREIS VAN 23 JUNI T/M 3 JULI EN VAN 23 JULI T/M 2 AUGUSTUS 2022. REIS OP BASIS VAN VOLPENSION, MET VELE EXTRA’S, OP HET FANTASTISCHE SCHIP DE “MS STRAVINSKY PREMIUM”

Het maken van een riviercruise is ongetwijfeld de mooiste en meest ontspannen manier om in Rusland rond te reizen. U bent voortdurend onderweg, hebt steeds wisselende indrukken en hoeft daar niet eens voor van hotel te wisselen. Het heerlijke panorama van de onmetelijke rivier- en merenlandschappen schuift automatisch aan u voorbij! Het bijzondere is dat u naast de wereldsteden Moskou en St. Petersburg ook de vitale Russische provincie beter leert kennen en vele bezienswaardigheden zult zien, die alleen maar vanaf het water te zien zijn. Russische parels, zoals Uglitsch en Goritsy, met een middeleeuws Kremlin of oude kloosters, plaatsen waar oeroude tradities nog deel uitmaken van het dagelijkse leven: dat alles wacht op u.

Het schip waarmee deze cruise wordt gemaakt, de “MS Stravinsky Premium”, is zonder twijfel het vlaggeschip van de Russische vloot als het gaat om riviercruises. De ruime cabines hebben grote panoramavensters en zijn uitgerust met eigen douche/W.C., individueel regelbare luchtverversing en boordradio. Er zijn teven een aantal cabines met balkon beschikbaar. Op het schip bevinden zich een zonnedek, restaurant en bar, lees- en muzieksalon en souvenirwinkel. Voor amusement wordt ruimschoots gezorgd: er wordt een cursus Russisch gegeven, muziekavonden etc. Qua maaltijden is er een goede, internationale keuken met een Russische “touch”. De sfeer aan boord is ongedwongen.

Het programma is als volgt:

Dag 1: Vertrek vanaf diverse opstapplaatsen in Limburg naar het vliegveld (Düsseldorf) en vlucht naar Moskou. Na aankomst volgt de transfer naar de boot in Moskou. Check-in en tafelreservering, met ‘s-avonds diner.

Dag 2: Stadsrondrit in Moskou met als hoogtepunten het Rode Plein, de Basiliuskathedraal, de Verlosserskerk, het Lenin Mausoleum, de Lomonossow Universiteit en nog veel meer.

Dag 3: Een wandeling over het Kremlincomplex met bezoek aan een van de kathedralen. Na de middag vrije tijd. Laat in de middag vaart het schip uit.

Tijdens dag 2 en 3 is er vrije tijd, maar kan men ook optionele excursies reserveren: hierbij zijn altijd inbegrepen: buskosten, entreegelden en begeleiding door een gids. Aan het begin van de reis worden deze aangeboden. Deze excursies zijn: metro en Moskou bij nacht, bezichtiging Schatkamer, het Nieuwe Maagdenklooster met kerkhof van prominenten, avondvoorstelling in het Staatscircus.Dag 4:
Vandaag bereiken we Uglitsch, een van de oudste steden aan de boven-Wolga. We wandelen naar het Kremlin van Uglitsch en de Dmitry-Bloedkerk, die herinnert aan de moord op de zoon van Iwan de Verschrikkelijke. Aan boord is er een uitgebreid programma (vrijwel alles is bij de prijs inbegrepen), met bijvoorbeeld Russische les, lezing Russische kunst, folklore- en/of klassieke muziekvoorstellingen en bezoek aan de brug van het schip. Voor degenen die Russische liederen willen zingen wordt een koor gevormd.

Dag 5: We varen naar Yaroslavl en maken hier een city tour met als hoogtepunten een bezoek aan het 13e eeuwse Spassky kloostercomplex met haar kathedralen en de prachtige Kerk van de profeet Elia.

Dag 6: Vandaag varen we naar Goritsy en maken hier per bus een uitstapje naar een hoogst interessant monument van de oud-russische architectuur en cultuur, te weten het Kirillo-Bjelosersky Klooster, een enorm verdedigingscomplex met vele unieke iconen.

Dag 7: We varen naar het eiland Kischi. Temidden van het Karelisch merengebied bevindt zich hier een bijzondere, vierkoepelige kerk van Russische houtarchitectuur met waardevolle iconen. Tevens is deze plaats het belangrijkste openluchtmuseum van houtarchitectuur.

Dag 8: Via de rivier de Svir en het Ladoga Meer komen we aan in Mandrogi, waar we lekker kunnen wandelen in een dorpje in de natuur. De avond vóór aankomst in St. Petersburg vindt het “Captain’s Dinner” plaats. Nette kleding is hiervoor aanbevolen.Dag 9:
Via de Newa bereiken we St. Petersburg. We maken een stadsrondrit met als hoogtepunten in dit ‘Venetië van het Noorden’ o.a. de Isaac Kathedraal, de Newsky-Prospekt, de Kazan Kathedraal, het Winterpaleis, de Peter en Paul Vesting en nog veel meer.

Dag 10: We bezoeken de wereldberoemde Hermitage, met haar 3 miljoen kunstwerken. Na de middag vrije tijd.

Tijdens het verblijf in St. Petersburg worden ook optionele excursies aangeboden: Slot Peterhof, Paleis in Puschkin, Boottocht over de kanalen met bezoek Jussupowpaleis, en eventueel een balletvoorstelling in een van de beroemde theaters.

Dag 11: Transfer naar het vliegveld en terugreis, vervolgens per bus naar Limburg, waar een einde komt aan deze indrukwekkende reis.

De reis van 23 Juli t/m 2 Augustus gaat van St. Petersburg naar Moskou en heeft derhalve het programma in omgekeerde volgorde.

De beide reizen worden volledig begeleid door specialist Herman Rosiers.

Reisdatum

23 juni t/m 3 juli 2022
23 juli t/m 2 augustus 2022

Reissom

wordt z.s.m. bekend gemaakt

Inbegrepen

  • Vervoer per luxe touringcar vanuit Limburg naar vliegveld Düsseldorf en retour.
  • Vlucht per lijndienst naar Moskou en retour vanuit St. Petersburg (of omgekeerd in het geval van de reis 23 Juli t/m 2 Augustus), incl. bagage.
  • Transfers in Rusland en excursies, zoals in het programma beschreven.
  • Accommodatie op het schip in de geboekte cabinecategorie, op basis van volpension, beginnend met het avondeten op de eerste dag. Volledig programma aan boord.
  • Eigen reisleiding vanuit Nederland in de persoon van Herman Rosiers en tevens Duitstalige reisleiding ter plaatse.
  • Een info bijeenkomst ca. een maand voor vertrek.

Nog niet inbegrepen

  • Visum- visumverzorgingskosten (ca. € 65,- p.p.)
  • Uitgaven van persoonlijke aard, fooien en eventuele verzekeringen.
  • Eventuele optionele excursies.