Cultureel Mallorca

CULTUREEL MALLORCA
8-DAAGSE VLIEGREIS VAN 21 T/M 28 OKTOBER 2024
REIS OP BASIS VAN HALFPENSION, INCLUSIEF EXCURSIES MET ENTREES!

Het Spaanse eiland Mallorca staat bekend om haar witte stranden en idyllische baaien, maar het eiland heeft veel meer te bieden dan alleen dat. Tijdens deze cultuurreis bekijken we vele hoogtepunten van het eiland. We bezoeken de hoofdstad Palma de Mallorca met haar prachtige kathedraal, we maken een dagtocht met bus, trein en boot, waarbij we authentieke dorpjes, bijzondere rotsformaties en fraaie natuur zien, we bezoeken het mooie dorp Valldemossa, door Frederic Chopin beschouwd als een van de mooiste plekken ter wereld, en veel meer. Gaat u met ons mee?

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1: Vertrek uit Limburg, van waaruit u naar vliegveld Düsseldorf wordt gebracht voor de middagvlucht naar Palma de Mallorca. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel, check-in en diner.

Mallorca - Cathedral La Sneu - Educa Travel

Dag 2: Dag 2: ’s-Morgens bezoeken we Palma de Mallorca, de middeleeuwse hoofdstad van het eiland, waarbij we de befaamde 13e eeuwse kathedraal La Seu in het bijzonder bekijken. Dit prachtige architectonische meesterwerk wordt algemeen beschouwd als uniek in de wereld en biedt plaats aan meer dan 10.000 mensen. Na dit bezoek wordt de oude binnenstad nog bekeken, waarna we, na de lunch, via een mooie bergroute, naar het karakteristieke bergdorp Valldemossa rijden. In de 19e eeuw verbleef de componist Chopin hier en beschouwde het als de mooiste plek op aarde. We bezoeken o.a. de bekendste bezienswaardigheid van het plaatsje, het klooster La Cortuja, voordat we in de namiddag weer via een fraaie route terug rijden naar het hotel.

Mallorca

Dag 3: Na het ontbijt rijden we naar het authentieke stadje Sineu, wat in het verleden als Koninklijke residentie diende. We lopen door de smalle steegjes, waarbij u zich in de oudheid waant, en genieten van de traditionele markt, die als de bekendste van het eiland geldt. Na dit bezoek gaan we verder naar het charmante havenstadje Port de Pollenca voor de middagpauze, waarna we naar het schiereiland Formentor rijden, bekend om haar schitterende uitzichtpunt Mirador Es Colomer, waar de steile rotswanden vrijwel loodrecht in de zee staan. Laat in de middag keren we terug naar ons hotel.

Dag 4: Na het ontbijt rijden we naar de berg Puig de Randa, waar zich op de top het klooster Cura bevindt, wat we gaan bekijken. U heeft van hieruit tevens een geweldig uitzicht over het zuidelijk deel van het eiland en haar amandelbomen. Hierna rijden we naar Cala Figuera en komen door authentieke dorpjes zoals Algaida, Montuiri, Porreres en Campos. In Cala Figuera heeft u vrije tijd om dit vissersdorpje, met haar fraaie witte huisjes, te bekijken. De hier gelegen mooie natuurhaven nodigt uit om een kleine wandeling te maken langs de baai. Hierna rijden we via Cabo Blanco terug naar het hotel.

Dag 5: Vandaag maken we een eilandtocht met een combinatie van bus, trein en boot, met een indrukwekkende afwisseling van landschappen. Het in het noordwesten gelegen gebergte Serra de Tramuntana wordt zowel met de bus alsook met de trein doorkruist. Bijzondere rotsen, steile kliffen, idyllische dorpjes en dichtbegroeide valleien met oeroude olijfbomen, prachtige sinaasappel- en amandelbomen trekken aan u voorbij. Verder gaat het hierna naar Sa Calobra, van waaruit we een korte wandeling maken naar Torrent de Pareis, een prachtige 200 meter diepe kloof. Tijdens een 45 minuten durende boottocht van Sa Calobra naar Port de Soller kunt u de steile noordkust zien, alsmede de Puig Major, de hoogste bergtop van Mallorca. Met de befaamde houten trein rijden we over de bijzondere spoorlijn uit 1912 door de bergen van Soller naar Son Reus, een bijzondere ervaring. Hierna gaan we met de bus weer terug naar het hotel.

Dag 6: Vandaag heeft u een vrije dag met legio mogelijkheden ter invulling, waarbij uw reisbegeleider u tips kan geven. Mallorca is bijvoorbeeld zeer geschikt voor o.a. fietstochten.

Port d’ Andratx

Dag 7: Na het ontbijt rijden we richting het noorden en bezoeken het Landgoed Raixa (Unesco Werelderfgoed), bekend om haar prachtige tuinen, die een romantisch beeld geven van het Mallorca uit het verleden. Indrukwekkend zijn hierbij ook de monumentale trappen en de Italiaanse Loggia. Na dit bezoek gaan we naar Port d’ Andratx, een van de mooiste havens van de Middellandse Zee, omgeven door groene heuveltoppen. We nemen hier de lunch en rijden daarna langs de zuidwestkust, door een prachtig landschap, voorbij de Terrastuinen van Banyalbufar, terug naar het hotel.

Dag 8: Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht naar Düsseldorf. Na aankomst brengt onze touringcar u weer naar Limburg, waar een einde komt aan deze bijzondere reis.

Reisdatum

21 t/m 28 oktober 2024

Reissom

€ 1275,- per persoon.
De toeslag single bedraagt € 175,-

  • Vervoer per luxe touringcar vanuit Limburg naar het vliegveld en retour.
  • Retourvlucht Düsseldorf-Palma de Mallorca (met Condor), inclusief bagage.
  • 7 overnachtingen in het goede 3* Superior hotel Oleander in Playa de Palma, op basis van halfpension.
  • Het beschreven excursieprogramma o.l.v. van een lokale Duits- of Nederlands sprekende gids, inclusief entrees.
  • Boottocht en treinrit op dag 5.
  • Eigen Nederlandse reisbegeleiding en een informatie avond ca. een maand voor vertrek.

Nog niet inbegrepen

  • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
  • Eventuele verzekeringen en fooien.
  • Toeristenbelasting, ter plaatse in het hotel te voldoen.
  • Reserveringskosten à € 25,- per boeking.

In verband met de optie op de vliegtickets, is de deadline voor inschrijving op 30 Juli 2024.