CYPRUS

CYPRUS
8-DAAGSE VLIEGREIS VAN 18 T/M 25 FEBRUARI 2023 (CARNAVAL)

Cyprus, een van de parels van de Middellandse Zee, is van oudsher een kruispunt tussen oost en west. In het prachtige landschap vindt u de sporen van Romeinen, Byzantijnen, Venetianen, Turken en Britten. Tijdens deze reis leert u het eiland, met haar heerlijke klimaat, smaakvolle keuken en uiterst vriendelijke bevolking kennen. We hebben voor u een afwisselend programma samengesteld, waarbij vele hoogtepunten aan bod komen. Het verblijf is in prima 4* hotels.

Het programma ziet er als volgt uit :

Dag 1: Vroeg vertrek vanuit Limburg naar vliegveld Keulen/Bonn voor de rechtstreekse vlucht naar Paphos. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel. Na de check-in kunt u op eigen gelegenheid deze fraaie stad, die in zijn geheel op de Unesco Werelderfgoedlijst staat, al gaan ontdekken.

Dag 2: Na een bezoek aan de ‘Oude Markt’ in Paphos, gaan we naar de beroemde Koningsgraven uit de Griekse oudheid, waarna we naar het boven Paphos gelegen klooster Agios Neofytos gaan. Dit serene klooster, dat deels is ingebouwd in de rotsen, bevat een aantal bijzondere fresco’s en iconen. Na de lunch rijden we richting het meest westelijke punt van het eiland en bekijken daar het beroemde ‘bad van Aphrodite’. Het bad ligt verscholen in een grot in de natuur en Aphrodite, de godin van de liefde, de schoonheid en het geluk, kwam hier altijd baden. Volgens de legende zal men hier na het baden het geheim van de eeuwige jeugd vinden. In de namiddag rijden we terug naar het hotel in Paphos.

Dag 3: Na het ontbijt gaan we nog een aantal bezienswaardigheden in Paphos bekijken. We beginnen bij de schilderachtige vissershaven, gaan daarna naar het middeleeuwse fort en eindigen bij het huis van Dionysos, een villa uit de Romeinse tijd met bijzondere mozaïekvloeren die mythologische taferelen uit de oudheid uitbeelden. Hierna rijden we naar Geroskipou waar we de 11e eeuwse vijfkoepelige byzantijnse kerk Agia Paraskevi met haar waardevolle fresco’s uit het leven van Jezus Christus bekijken. Daarna maken we een stop in Petra tou Romiou, het geboortedorp van Aphrodite, om daarna naar ons hotel in Limassol te rijden.

Dag 4: Via de citrus plantages van Fassouri komen we bij het 13e eeuwse kasteel van Kolossi, een prachtig voorbeeld van militaire architectuur. Tijdens de middeleeuwse kruistochten werd het kasteel bewoond door Richard I van Engeland, alsmede door de Orde der Tempeliers. Hierna bezoeken we de Romeinse ruïnestad Kourion, fraai gelegen aan de zee, en zien hier o.a. het amfitheater en de fraaie mozaïeken in het huis van Eustolios. Terug in Limassol bezoeken we het middeleeuwse kasteel, gebouwd door de kruisvaarders van de Lusignan familie. In de namiddag rijden we naar ons hotel in Larnaca.

Dag 5: We gaan na het ontbijt op ontdekkingstocht door Larnaca, waar we de St. Lazarus kerk bezoeken en daarna de Hala Sultan Moskee, het op drie na belangrijkste bedevaartsoord voor moslims. Hierna bekijken we in het dorpje Kiti de Angeloktisti kerk, ook wel bekend als de kerk ‘gebouwd door de Engelen’, met het befaamde 6e-eeuwse mozaïek van Maria met haar kind. Na de lunch bezoeken we de neolithisch archeologische site Choirokoitia (Unesco Werelderfgoed) en eindigen de dag met een bezoek aan het pittoreske dorpje Lefkara, bekend om haar handgemaakt zijde en zilverwerk. Hierna rijden we door naar Nicosia voor de overnachting.

Dag 6: Vandaag ontdekken we Nicosia, de stad die via de zgn. Groene Lijn (demarkeringslijn) in een Cypriotisch en een Turks deel is gesplitst. We beginnen de dag met een bezoek aan het Cypriotisch Handwerkcentrum, waar we zien hoe de typische streekproducten worden gemaakt. Hierna brengen we een bezoek aan het Archeologisch museum, waarin een rijke collectie van de oudheid tot de Byzantijnse periode te zien is. Hierna steken we de Groene Lijn over voor een bijzondere excursie in het Turkse deel van de stad. We bezoeken de 13e eeuwse St. Sophiakathedraal (nu in gebruik als moskee), die in gotische stijl is gebouwd volgens hetzelfde ontwerp als de Notre Dame in Parijs. Hierna gaan we naar Buyuk Han, een oude Osmaanse herberg, die in de middeleeuwen dienst deed als caravanserai, waarin tegenwoordig gezellige cafe’s en winkeltjes met streekproducten zijn gehuisvest. Terug aan de andere kant van de Groene Lijn krijgt u wat vrije tijd in het stadscentrum, waarna we de rondrit voortzetten langs de 16e eeuwse Venetiaanse vestingmuur, de Famagusta Poort en het aartsbisschoppelijk paleis om uit te komen bij de Johannes kathedraal (bekend om haar prachtige fresco’s), die we bezoeken. Hierna rijden we naar ons overnachtingshotel in het Troodosgebergte en stoppen onderweg nog in een traditioneel dorpje.

Dag 7: Door de bergen rijden we naar het prachtige 11e eeuwse Kykkos klooster, het meest befaamde van het eiland. We bezoeken dit klooster en het bijbehorende museum. Na de lunch rijden we naar het pittoreske wijndorpje Omodos, waar we door de gezellige steegjes wandelen, het Heilige Kruis klooster bezoeken en de middeleeuwse wijnpersmachine bekijken. In een van de authentieke barretjes kunt u de lokale wijn nog proeven, voordat we verder rijden naar ons overnachtingshotel in Paphos.

Dag 8: U heeft nog wat vrije tijd voordat u naar het vliegveld van Paphos gebracht wordt voor de middagvlucht naar Keulen/Bonn. Na aankomst brengt onze touringcar u weer naar Limburg, waar een einde komt aan deze bijzondere reis.

Reisdatum

18 februari t/m 25 februari 2023 (carnaval)

Reissom

€ 1195,- per persoon
De toeslag single bedraagt € 225,-

Gegarandeerd vertrek

Inbegrepen

  • Vervoer per luxe touringcar van en naar het vliegveld, incl. transfers van en naar uw hotel. R
  • etourvlucht Paphos vanuit Keulen/Bonn (met Ryanair), incl. bagage.
  • 7 overnachtingen in prima 4* hotels, op basis van logies en ontbijt.
  • Het volledige excursieprogramma zoals beschreven, incl. vervoer per luxe touringcar en entrees, o.l.v. een Nederlands of Duits sprekende gids.
  • Eigen Nederlandse reisbegeleiding en een info meeting ca. een maand voor vertrek.

Niet inbegrepen:

  • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
  • Eventuele fooien en verzekeringen.
  • Eventuele toeristenbelasting, ter plaatse in de hotels te voldoen.
  • Reserveringskosten à € 25,- per boeking.