DE ALGARVE

DE ALGARVE: ONGEREPTE NATUUR EN BIJZONDERE CULTUUR
8-DAAGSE VLIEGREIS, VAN 14 T/M 21 MAART 2024

REIS OP BASIS VAN HALFPENSION IN EEN PRIMA 4* HOTEL, INCLUSIEF EXCURSIES!

De zonovergoten Algarve in het zuiden van Portugal vormt het decor voor een plezierige, ontspannen vakantie vol afwisseling. De prachtige natuur met kurkeiken bossen, de grillige kust met rotsen en mooie zandstranden, de rust van authentieke dorpjes, de bijzondere cultuur met ongewone kloosters en machtige vestingen, de heerlijke Portugese keuken en niet te vergeten, het heerlijke klimaat, staan garant voor een mooie kennismaking met deze regio. We verblijven in het prachtige 4* hotel Baia Grande, vlakbij het strand bij Albufeira. Gaat u met ons mee?

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1: Vanuit diverse opstapplaatsen in Limburg wordt u naar vliegveld Brussel gebracht voor de rechtstreekse vlucht naar Faro. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel, waarna u de rest van de dag al kunt gaan genieten van de omgeving.

Dag 2: Na het ontbijt rijden we naar het stadje Mertola in de regio Alentejo, waar velden vol kurkeiken, heuvels en wijnvelden elkaar afwisselen. We bezoeken de kerk Nossa Senhora da Assuncao, die in de Moorse tijd is gebouw op een moskee, en bekijken de burcht, die beschouwd wordt als een van de mooiste in de regio. Hierna bezoeken we het klooster van Sao Francisco, dat tegenwoordig als botanische tuin en kunstgalerie te bezichtigen is. Indien de tijd het toelaat maken we hierna nog een korte wandeling in het Natuurpark Valle del Guadiana, voordat we aan het einde van de middag terugkeren naar het hotel.

Dag 3: We gaan vandaag naar het traditionele stadje Loulé, waar elke zaterdag een typische markt met regionale producten plaatsvindt. Tevens bekijken we het historische centrum met haar levendige winkelstraatjes. Hierna rijden we naar Alte, bekend als een van de mooiste dorpjes in de Algarve, met o.a. de kerk Igreja Matriz en vooral de fraaie waterval Fonte das Bicas. Aan het einde van de middag keren we terug naar het hotel.

Dag 4: Na het ontbijt gaan we naar Silves, een vestingstad aan de oever van de Rio Arade. We bezoeken hier de machtige Moorse vesting Castelo dos Mouris, gebouwd uit rood zandsteen, die nog steeds als het meest in het oog springende bouwwerk van de stad geldt. Hierna rijden we verder door de prachtige streek Serra de Monchique, met haar kurkeiken bossen en eucalyptus- en mimosabomen. De streek staat tevens bekend om haar Medronho, een schnaps gemaakt uit aardbeien. Hoe dit wordt gemaakt gaat u ervaren tijdens een rondleiding in een Medronho-destilleerderij, waar u uiteraard dit drankje ook gaat proeven. We rijden verder naar het schilderachtige plaatsje Caldas de Monchique, bekend om haar unieke warmwaterbron, waarna we naar het kuuroord Monchique gaan, een charmant plaatsje, fraai gebouwd tegen een berg, met pittoreske, witte huisjes en een authentieke sfeer. Na een wandeling door dit plaatsje keren we terug naar ons hotel.

Cabo de Sao Vicento

Dag 5: Vandaag gaan we naar het oostelijk deel van de Algarve. We bezoeken als eerste Olhao, de grootste havenstad van de Algarve, vooral bekend om haar visserij. We wandelen door het centrum, met o.a. de fraaie markthallen, en rijden vervolgens via het schilderachtige dorpje Santa Lucia naar Tavira, de stad die ook wel het ‘Venetië van de Algarve’ wordt genoemd. Architectonisch is de stad zonder twijfel een van de interessantste van de Algarve. We bekijken o.a. de ruïnes van het oude kasteel, de kerk Santa Maria do Castelo en de Ponta Romana, een Romeinse brug, met 7 bogen. Hierna rijden we door naar Castro Marim, een dorp vlakbij de Spaanse kust. We bekijken de ruïnes van de voormalige middeleeuwse burcht, van waaruit we tevens een adembenemend uitzicht hebben op het dorp, de zoutvlaktes en de Guadiana rivier, waarbij we zelfs Spanje kunnen zien. Na dit bezoek keren we terug naar het hotel.

Dag 6: Via een mooie kustroute rijden we naar het havenstadje Lagos, bekend om haar prachtige zandstranden en charmante stadscentrum. We bekijken o.a. het 17e eeuwse Bandeira fort en de fraaie kerk Santo Antonio (exclusief entree), waar zich bijzondere, vergulde houtsnijwerken in barokstijl alsook blauwwitte tegelafbeeldingen uit de 18e eeuw bevinden. Na dit bezoek gaan we verder naar Sagres, de stad bekend om haar zeevaartverleden. We bekijken het fort van Sagres, met haar unieke windroos (een soort windkompas), met een doorsnee van 43 meter. Tot slot gaan we naar Cabo de Sao Vincente, het meest zuidwestelijke punt van Europa, van waaruit u een fantastisch uitzicht heeft over de zee. Hierna keren we terug naar ons hotel.

Lagos


Dag 7:
Vandaag heeft u een vrije dag met diverse mogelijkheden ter invulling. Facultatief (kosten niet inbegrepen) kunt u deelnemen aan een excursie naar Faro en Sao Bras de Alportel. In Faro bezoekt u de oude binnenstad met onder meer de 13e eeuwse kathedraal en de Karmelietenkerk met haar bijzondere kapel. Hierna gaat u naar Sao Bras de Alportel, een stad die sinds de 20e eeuw bekend staat om haar kurkproductie. Tijdens een bezoek aan een kurkfabriek leert u hier alles over. Op de terugweg bezoekt u de prachtige kerk van Sao Lourenço, befaamd om haar blauwwitte siertegels (Azulejos), die het verhaal van de Heilige Laurentius vertellen. Aan het einde van de middag keert u terug naar het hotel.

Dag 8: Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld Faro gebracht voor de terugvlucht naar Brussel. Na aankomst brengt onze touringcar u weer naar Limburg waar een einde komt aan deze bijzondere reis.

In verband met de optie op de vliegtickets, is de deadline voor inschrijving op 20 December 2023.

Reisdatum

14 t/m 21 maart 2024

Reissom

€ 1245,- per persoon. De toeslag single bedraagt € 175,-

Inbegrepen

 • Vervoer per luxe touringcar naar het vliegveld en retour.
 • Retourvlucht Brussel-Faro, inclusief bagage.
 • 7 overnachtingen in het prima 4* hotel Baia Grande in Albufeira, op basis van halfpension. Tegen een meerprijs van € 35,- per persoon kunt u een kamer met zeezicht reserveren.
 • Het beschreven excursieprogramma o.l.v. een lokale Duits- of Nederlands sprekende gids, inclusief entrees voor de burcht van Silves en de vesting Fortaleza.
 • Bezoek aan een Medronho destilleerderij inclusief proeverij.
 • Eigen Nederlandse reisbegeleiding en een informatie avond ca. een maand voor vertrek.

Nog niet inbegrepen

 • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Eventuele verzekeringen en fooien.
 • Eventuele toeristenbelasting, ter plaatse in het hotel te voldoen.
 • Kosten van eventuele overige entrees en de facultatieve excursie op dag 7 (ca. € 45,- per persoon).
 • Reserveringskosten à € 25,- per boeking.