DRESDEN, LEIPZIG EN SAKSISCH ZWITSERLAND

DRESDEN, LEIPZIG EN SAKSISCH ZWITSERLAND
6-DAAGSE BUSREIS VAN 24 T/M 29 SEPTEMBER 2023

In het oosten van Duitsland liggen twee va de mooiste steden van het land: Dresden en Leipzig. Beide parels hebben een ongelooflijke rijkdom aan culturele schatten en zijn bovendien zeer sfeervol. Dresden, als hoofdstad van Saksen, ontwikkelde zich in de 17e en 18e eeuw tot een belangrijk handelscentrum en van de culturele erfenis uit die periode is veel terug te zien. De Zwinger, een hoogtepunt van barokarchitectuur, het Semper operahuis en de Frauenkirche vormen onmisbare attracties in deze stad. Leipzig,de levendige universiteitsstad staat eveneens bol van de culturele hoogtepunten. De 12e eeuwse Thomaskerk, de Nicolaikerk en het 16e eeuwse stadhuis op het altijd sfeervolle marktplein vormen hier slechts enkele voorbeelden van. Het toetje van de reis wordt een dagexcursie door het prachtige achterland van Dresden, ook wel het Saksisch Zwitserland genoemd. Gaat u met ons mee?

Het programma ziet er als volgt uit :

Dag 1: Vanuit Limburg rijden we, met diverse stops onderweg, naar ons charmante overnachtingshotel centraal in Dresden.

Dresden

Dag 2: Na het ontbijt gaan we op ontdekkingstocht in het prachtige Dresden, ook wel het ‘Florence aan de Elbe’ genoemd. Na de tweede Wereldoorlog zijn vele barokgebouwen weer in de oude stijl herbouwd of gerestaureerd. Onder leiding van een Nederlands sprekende gids bekijken we o.a. de Brühlsche Terrasse (het verhoogde terras aan de zuidoever van de Elbe), de koninklijke kathedraal Hofkirche, de Frauenkirche, de befaamde Semper Oper en de Zwinger, zonder twijfel het bekendste bouwwerk van Dresden, bestaande uit een complex met interessante musea, een fraai binnenplein, poorten, paviljoens en galerijen. Na de lunch heeft u vrije tijd om op eigen gelegenheid de stad te bekijken.

Dag 3: We maken vandaag een dagtocht naar de eveneens bijzonder fraaie muziek- en cultuurstad Leipzig. Uw lokale gids maakt met u een wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals o.a. de Mädlerpassage met het favoriete café van Goethe (de Auerbachskeller), het operagebouw, de Nicolaikerk, het 16e eeuwse stadhuis en de Thomaskerk, waar Bach muzikaal leider was en begraven ligt. U heeft hierna nog vrije tijd in de stad, voordat we in de namiddag terugkeren naar ons hotel in Dresden.

Bastei

Dag 4: Vandaag maken we een excursie door het prachtige achterland van Dresden, ook wel het Saksisch Zwitserland genoemd. U start (optioneel) met een mooie boottocht over de Elbe, waarbij de imposante Elbe kastelen en de fraaie wijnbergen aan u voorbij trekken. De tocht eindigt in Pillnitz, de barokke zomerresidentie van de Saksische Koningen, waar onze bus op u staat te wachten. U kunt natuurlijk ook met de bus mee naar Pillnitz zonder de boottocht. We rijden door het natuurrijke Saksisch Zwitserland met het Elbe zandsteengebergte, naar de befaamde Bastei, een overweldigende rotsformatie met een hoogte van meer dan 300 meter, met de gelijknamige rotsbrug en een prachtig uitzichtpunt. Hierna bezoeken we het mooie kuuroord Bad Schandau en krijgt u daarna nog de mogelijkheid (indien de tijd het toelaat) om de imposante vesting Königstein te bekijken. Laat in de middag keren we terug naar ons hotel in Dresden.

Dag 5: Vandaag heeft u een vrije dag om op uw eigen tempo nog te gaan genieten van al het moois dat Dresden te bieden heeft.

Dag 6: Na het ontbijt rijden we, wederom met diverse stops onderweg, terug naar Limburg, waar een einde komt aan deze bijzondere reis.

Reisdatum

24 t/m 29 september 2023

Reissom

€ 595,- per persoon
De toeslag single bedraagt € 125,-

Inbegrepen

  • Alle vervoer per luxe touringcar gedurende de hele reis.
  • 5 overnachtingen in het centraal gelegen hotel Leonardo Dresden Altstadt in Dresden, op basis van logies en ontbijt, inclusief toeristenbelasting
  • Een stadsrondrit en -wandeling in Dresden en in Leipzig, beide onder leiding van een Nederlands sprekende lokale gids. D
  • e beschreven dagtocht naar Saksisch Zwitserland (exclusief entree vesting Königstein en kosten boottocht).
  • Reisbegeleiding door een ervaren chauffeur / reisleider.

Nog niet inbegrepen:

  • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
  • Eventuele fooien en verzekeringen.
  • Eventuele kosten van de excursie op dag 5: boottocht (ca. € 20,- p.p.) en entree vesting Königstein (ca. € 12,- p.p.).
  • Reserveringskosten à € 25,- per boeking.