Florence & Siena

FLORENCE EN SIENA: KUNST EN CULTUUR
6-DAAGSE VLIEGREIS VAN 28 APRIL T/M 3 MEI 2021,

Florence is eigenlijk één groot openluchtmuseum. Middeleeuwen en renaissance gaan er hand in hand en de allergrootste kunstenaars lieten hier hun sporen achter. Namen als Michelangelo en Leonardo da Vinci zeggen wat dit betreft genoeg. Kunsthistoricus Luc Laudy leidt u rond door deze prachtige stad en zal zijn passie voor kunst en cultuur met u gaan delen. Tevens maakt hij deze reis met u een dagexcursie naar de eveneens bijzonder fraaie stad Siena.

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1: Vanuit diverse opstapplaatsen in Limburg wordt u naar het vliegveld (Brussel) gebracht voor de rechtstreekse vlucht naar Bologna. Na aankomst rijden we door het mooie Italiaanse landschap (ca. 1,5 uur) naar het hotel in Florence, waarna u kennis gaat maken met de stad, met aandacht voor belangrijke monumenten en locaties. ’s-Avonds vindt het diner plaats in een authentiek restaurant in de stad.

Dag 2: Deze dag start met een bezoek aan het klooster Santa Apollonia, met het beroemde ‘laatste avondmaal’ van Andrea del Castagno. Verder bezoeken we de San Lorenzo, de Nieuwe Sacristie met de beroemde beelden van Michelangelo. In de kerk Santa Maria Novella staan we onder meer stil bij de eerste toepassing van het centraal perspectief door Masaccio. We bezoeken de Orsanmichele, de Dom Santa Maria dei Fiori en het Baptisterium. Ook deze avond dineren we weer gezamenlijk in een gezellig restaurant.

Dag 3: We beginnen vandaag met een bezoek aan het museum Bargello, met de top van de Florentijnse beeldhouwers als Donatello, Michelangelo, Cellini en Giambologna. Hierna bewonderen we in de gotische kerk Santa Croce de vele grafkapellen met fresco’s van o.a. Giotto. De naast gelegen Pazzikapel met reliëfs van Luca della Robbia is een voorbeeld van renaissance bouwkunst door architect Brunelleschi. Na de lunch bezoeken we het Uffizi museum, waarbij u een introductie krijgt in de renaissancekunst, zoals die in Florence is ontstaan. U maakt kennis met het werk van grote kunstenaars als Giotto, Leonardo da Vinci, Boticelli en vele anderen. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de Capella dei Maggi in het Palazzo Medici Ricardi. ’s-Avonds dineren we wederom in een leuk restaurant in de stad.

Dag 4: Vandaag staat facultatief (buskosten niet inbegrepen) een excursie naar Siena op ons programma. Siena was eeuwenlang de grote rivaal van Florence. De stad heeft een zeer goed behouden middeleeuws stadsbeeld. Gezamenlijk maken we een stadswandeling en bezoeken de volgende locaties: de Piazza del Campo, bekend van de ‘Palio’ en de beroemde Fonte Gaia, het Palazzo Publico, de Torre del Mangia, de Duomo en het Baptisterium. In de namiddag keren we terug naar Florence waar we ‘s-Avonds weer gaan dineren in een authentiek restaurant.

Dag 5: Met het openbaar vervoer (kosten niet inbegrepen) gaan we naar de Piazzale Michelangelo en hebben vanaf dit plein een geweldig uitzicht over de stad. Vervolgens bekijken we een voorbeeld van de zgn. proto-renaissancestijl: de kerk San Miniato al Monte. Na een mooie wandeling komen we bij de kerk Santa Felicita waar we stil blijven staan bij een bijzondere graflegging door de maniëristische schilder Pontormo. De piazza Santa Spirito is vervolgens een unieke locatie voor de lunch. De middag wordt besteed aan een bezoek aan de Brancaccikapel met fresco’s van o.a. Masaccio. Niet voor niets wordt dit de ‘Sixtijnse Kapel’ van de vroege renaissance genoemd! We besluiten de dag met een bezoek aan het Palazzo Pitti, dat een schat aan internationale kunst toont en maken een wandeling door de Bobolituinen. ’s-Avonds vindt het diner wederom plaats in een prima restaurant in de stad.

Dag 6: Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld van Bologna gebracht voor de terugvlucht naar Brussel. Na aankomst wordt u door onze touringcar weer naar Limburg gebracht, waar een einde komt aan deze bijzondere reis.

Reisdatum

28 april t/m 3 mei 2021

Gegarandeerd vertrek

Reissom

€ 995,- per persoon.
Toeslag single bedraagt: € 95,-

Inbegrepen

 • Vervoer per luxe touringcar vanuit Limburg naar het vliegveld (Brussel) en terug.
 • Retourvlucht met Brussels Airlines naar Bologna inclusief bagage.
 • Transfers van de luchthaven in Florence naar het hotel en terug.
 • 5 overnachtingen in het charmante, centraal gelegen hotel St. James in Florence, op basis van halfpension (de 5 diners vinden plaats in een authentiek restaurant in Florence).
 • Het beschreven excursieprogramma (onder voorbehoud van plaatselijke omstandigheden), exclusief entrees.
 • Reisleiding in de persoon van kunsthistoricus dhr. Luc Laudy.
 • Een inleidende lezing door dhr. Luc Laudy ca. een maand voor vertrek.

Nog niet inbegrepen

 • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Entreegelden (ca. € 75,- per persoon).
 • Kosten openbaar vervoer ter plaatse.
 • Eventuele verzekeringen en fooien.
 • Toeristenbelasting à € 4,- per persoon per nacht, ter plaatse in het hotel te voldoen.
 • Reserveringskosten (€ 25,- per boeking).