Malta: cultuur- en klassieke muziekreis

8-DAAGSE VLIEGREIS VAN 8 T/M 15 MAART 2023
EEN CULTURELE REIS MET MAAR LIEFST 4 KLASSIEKE MUZIEKVOORSTELLINGEN INCLUSIEF!

Samen met Treske Muziek organiseert Educa Travel een klassieke muziek- en cultuurreis naar het prachtige Malta, waarvan de boeiende geschiedenis en vriendelijke bevolking van dit eiland ervoor zorgen dat u elke dag tijdens uw verblijf meer van dit land gaat houden. Tempelbouwers, ridders en kolonisten zijn alle van invloed geweest op het uiterlijk, karakter en de taal van de Maltezers. Als u een unieke mediterrane vakantie wilt beleven, is Malta (met het bijbehorende eiland Gozo) een absolute aanrader. U reist in de week van het befaamde Malta Opera festival, waarbij we u 4 prachtige voorstellingen op unieke historische locaties aanbieden. Gaat u met ons mee?

Dag 1: Vertrek vanuit Limburg / Noord-Brabant naar vliegveld Brussel, voor de rechtstreekse avondvlucht naar Malta. Na aankomst transfer naar uw fraaie 4* hotel Gillieru Harbour.

ValettaDag 2: We bezoeken vandaag Valletta, de hoofdstad van Malta die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Op het programma staan o.a. de Barracca tuinen, de St. Jan Co-Kathedraal, het archeologisch museum, het nieuwe Parlementsgebouw, het nieuwe Kunst Museum en de Markthallen. Als hoogtepunt van de dag gaat u een klassiek concert (duet harp en fluit) in de St. Paulus Kathedraal bijwonen.

Dag 3: Via een panoramische rit over de zgn. Buskett-tuinroute komen we bij de kliffen van Dingli, van waaruit u een prachtig uitzicht heeft. Hierna maken we een stop bij de “Blauwe Grot”, waar u in bootjes naartoe kunt varen om het prachtige kleurenspel van de koralen en het water op de rotswanden te aanschouwen (kosten boottocht niet inbegrepen). Hierna rijden we naar het pre-historische tempelcomplex Hagar-Qim, om daarna verder te gaan naar het fraaie vissersdorpje Marsaxlokk, beroemd om haar bijzonder fraai gekleurde vissersboten. Aan het einde van de middag keren we terug naar het hotel.

Dag 4: We bezoeken vandaag Mosta, gedomineerd door de imposante kerk met haar 60 meter hoge koepel. In het dorp Siggiewi bezoeken we het steengroeve museum, waarin de geschiedenis van de kalksteenwinning is gedocumenteerd. Daarna bezoeken we Mdina, de voormalige hoofdstad, die in het midden van het eiland als een vesting op een berg troont. De sfeer hier, met de kerken en paleizen is uniek. De befaamde St. Paulus kathedraal zullen we bezoeken. Hierna gaan we naar het historische Rabat, waar we een wandeling maken in de sporen van de apostel Paulus. Hoogtepunt van de dag is ongetwijfeld een prachtig klassiek concert (duet trompet-cello), dat u gaat bijwonen in het Karmelieten klooster in Mdina.

Dag 5: Vandaag heeft u een vrije dag, met legio mogelijkheden ter invulling, waarbij uw lokale gids u tips kan geven. Een van de opties is een rondvaart in de Grand Harbour, zonder twijfel een van de mooiste natuurlijke havens van Europa. ’s-Avonds bezoekt u de Opera “Tosca” van Puccini in het Manoel Theater in Valletta.

Dag 6: Vandaag varen we naar het eilandje Gozo, met haar geheel eigen identiteit. In de hoofdstad Victoria bekijken we de Citadel en wandelen over de stadsmuur. Hierna bezoeken we de grot van Calypso en gaan daarna naar de plaatsjes Xlendi en Marsalforn om hier de wonderen der natuur van het eiland te bezichtigen, te weten het Azurenvenster (een rotsdoorgang in zee die elk jaar groter wordt), het Binnenmeer en de Fungus-rots. Tegen de avond keren we terug naar het hotel.

Palazzo Parisio

Dag 7: We gaan vandaag eerst naar het historische stadje Vittoriosa, waar in 1530 het eerste hoofdkwartier van de Johanniter ridderorde werd gevestigd. Hierna gaan we verder naar Senglea, van waaruit u een prachtig zicht heeft op Valletta. Na de lunch maken we een wandeling door de botanische tuinen van San Anton, behorend tot het San Anton Paleis. In de namiddag gaat u genieten van een kamerconcert in de barokzaal van het Palazzo Parisio in Naxxar.

Dag 8: Na het ontbijt heeft u nog voldoende vrije tijd, voordat u naar het vliegveld gebracht wordt voor de terugvlucht naar Brussel. Na aankomst brengt de touringcar u weer naar Limburg en Brabant, waar een einde komt aan deze bijzondere reis.

Reisdatum

8 t/m 15 maart 2023

Gegarandeerd vertrek

Reissom

€ 1295,- per persoon.
De toeslag 1-persoons kamer
bedraagt € 115,-

Inbegrepen

  • Vervoer per luxe touringcar van en naar het vliegveld in Brussel, incl. transfers van en naar uw hotel in Malta.
  • Retourvlucht Malta (Air Malta) vanuit Brussel, incl. bagage.
  • 7 overnachtingen in 4* hotel Gillieru Harbour, op basis van logies/ ontbijt. Tegen een meerprijs van € 60,- per persoon is een kamer met uitzicht op zee te reserveren (beperkt beschikbaar).
  • Het volledige excursieprogramma zoals beschreven, incl. vervoer per luxe touringcar en entrees, o.l.v. een Engels of Nederlands sprekende gids.
  • Het aangeboden muziekprogramma, met 4 hoogwaardige voorstellingen op historisch bijzondere locaties.
  • Reisbegeleiding in de persoon van klassieke muziek specialiste Treske Bruning.

Nog niet inbegrepen

  • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
  • Eventuele fooien en verzekeringen.
  • Eventuele kosten boottocht “Blauwe Grot”.
  • Reserveringskosten à € 25,- per boeking.

Het maximum aantal deelnemers bedraagt 25 personen. In verband met de optie op concert- en vliegtickets, is de deadline van inschrijving op 7 Januari 2023.