Marokko

DE KONINGSSTEDEN VAN MAROKKO

8-DAAGSE VLIEGREIS VAN 10 T/M 17 FEBRUARI 2024 (CARNAVALSWEEK). REIS OP BASIS VAN HALPENSION IN PRACHTIGE 4* EN 5* HOTELS

Hoewel de nadruk tijdens deze reis op de culturele rijkdom van het land ligt, zult u ook gaan genieten van het adembenemende landschap. De Koningssteden Marrakech, Fes en Meknes zijn absolute hoogtepunten en het zal een onvergetelijke ervaring worden om door de steegjes van de medina’s (antieke stadscentra) te wandelen en de oosterse sfeer te proeven. U zult onder de indruk raken van de religieuze gebouwen en de indrukwekkende bezienswaardigheden van het land. We verblijven in uitstekende 4* en 5* hotels. Gaat u met ons mee?

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1: Vanuit diverse opstapplaatsen in Limburg wordt u naar vliegveld Charleroi gebracht voor de middagvlucht naar Rabat. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel en het diner.

Dag 2: Na het ontbijt staat de bezichtiging van Rabat, de hoofdstad van het land, op het programma. We bekijken de Hassantoren, de onafgewerkte minaret, het prestigieuze Mausoleum Mohammed V, wat is verguld en met marmer gedecoreerd, het Koninklijk Paleis (buitenkant) en de Kasbah Oudayas. Na de lunch gaan we naar de heilige stad Moulay Idriss, met het mausoleum van de bekendste Marokkaanse Heilige, Moulay Idriss. Hierna bezoeken we de opgravingen van Volubilis, eens de hoofdstad van de Afrika Provincie Mauretania Tingitana van het Romeinse Rijk. Hierna rijden we door naar Fes voor diner en overnachting.

Dag 3: Vandaag bezoeken we Fes, de religieuze, intellectuele en artistieke metropool van Marokko en tevens de oudste Koningsstad. In het labyrint van steegjes waant u zich in de Middeleeuwen. ’s-Morgens bezoeken we Fes El Bali, de oude binnenstad met de Madrasa Attarine, een prachtig bouwwerk naar voorbeeld van de merinide kunst, de moskee Karaouine (buitenkant), de fontein Nejjarin, de handwerkwijk en de souks. Na de lunch bekijken we het Koninklijk paleis (buitenkant), de nieuwe wijk Fes “El Jedid” en de oudste Jodenwijk van Marokko. Aan het einde van de middag keren we terug naar het hotel.

Dag 4: Na het ontbijt gaan we naar de Koningsstad Meknes, de stad, met haar 25 kilometer lange stadswallen, die ook wel het ‘Versailles van Marokko’ wordt genoemd. We zien o.a. de monumentale stadspoorten Bab El Mansour en Bab El Khamis en het centrale Hedim-plein. Hierna rijden we door het prachtige Midden Atlas gebergte naar Beni Mellal, één van de landbouwcentra van het land, waar we overnachten.

Dag 5: Van Beni Mellal rijden we via de stad Kelaa Saghrana naar Marrakech, de antieke Koningsstad die zijn naam aan het land gaf. Na aankomst in de middag, bezoeken we het centrale plein Djemaa El Fna, het kloppende hart van de medina en een van de indrukwekkendste pleinen van Noord-Afrika. We kunnen hier genieten van de sfeer met acrobaten, vuurspuwers, dansers en muzikanten en wandelen door de steegjes van de kleurrijke souks.


Dag 6: We blijven vandaag in Marrakech en brengen een bezoek aan het befaamde 19e eeuwse Bahia paleis, een bijzonder doolhof van gangen en trappen met fraaie tuinen. Hierna bezoeken we de prachtige tuinen van Menara, de 12e eeuwse Koutoubia moskee (buitenkant) met haar 62 meter hoge minaret en daarna nog een traditionele kruidenapotheek. Na de lunch heeft u vrije tijd om op eigen gelegenheid de stad te bekijken.

Dag 7: Na het ontbijt rijden we naar Casablanca. Na aankomst in deze metropool maken we een City tour en zien o.a. het Plein van de Verenigde Naties, de Boulevard Mohammed V, de residentiële wijk Anfa en de Corniche met de beroemde moskee Hassan II, één van de grootste moskeeën ter wereld, die we (indien de tijd het toelaat) van binnen gaan bekijken. Aan het einde van de middag gaan we naar ons hotel in Casablanca voor diner en overnachting.

Casablanca

Dag 8: Na het ontbijt rijden we naar Rabat en bezoeken de zusterstad ervan, te weten Salé, bekend om haar pottenbakkerswijk, die we gaan bekijken. Hierna heeft u vrije tijd in de mooie Marina jachthaven van Rabat, voordat u laat in de middag naar het vliegveld van Rabat wordt gebracht voor de terugvlucht naar Charleroi. Na aankomst wordt u door onze touringcar weer naar Limburg gebracht, waar een einde komt aan deze bijzondere reis.

Reisdatum

10 t/m 17 februari 2024
(carnavalsweek)

Reissom

€ 1195,- per persoon.
De toeslag single bedraagt € 235,-

  • Vervoer per luxe touringcar vanuit Limburg naar het vliegveld en retour.
  • Retourvlucht Charleroi-Rabat (met Ryanair), inclusief bagage.
  • 7 overnachtingen in prima 4* en 5* hotels, op basis van halfpension.
  • Het beschreven excursieprogramma o.l.v. een lokale Nederlands sprekende gids, exclusief entrees.
  • Eigen Nederlandse reisbegeleiding
  • Een informatie avond ca. een maand voor vertrek.

Nog niet inbegrepen

  • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
  • Entrees en fooien.
  • Eventuele verzekeringen.
  • Reserveringskosten à € 25,- per boeking.