Mongolië

13-DAAGSE VLIEGREIS VAN 8 T/M 20 JULI 2021
REIS OP BASIS VAN VOLPENSION, INCL. ENTREES EN EEN UITGEBREID BEZOEK AAN HET UNIEKE NAADAM FESTIVAL!!

Reis met ons mee door het uitgestrekte, oneindige, grandioze Mongolië en ervaar de eenvoud, serene stilte, pure rust en schitterende natuur. Achter elke heuvel ontdekt u een nieuw landschap. Warmwaterbronnen, uitgestrekte zandduinen, bijzondere rotsformaties, nomaden die met hun kuddes rondtrekken en als absoluut hoogtepunt het bijwonen van het fameuze Naadam festival, met traditionele dans, klederdracht, muziek en sportwedstrijden. Dit alles moet u een keer beleefd hebben!

Het programma ziet er als volgt uit :

Dag 1: Vanuit diverse opstapplaatsen in Limburg wordt u naar het vliegveld (Brussel) gebracht voor de vlucht (met overstap in Moskou) naar Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië.

Dag 2: Vroeg in de morgen aankomst in Ulaanbaatar en transfer naar uw 4* hotel. U kunt hier wat uitrusten van de reis, waarna we ’s-Middags een Citytour in deze stad gaan maken, met o.a. het Dzjengis Khanplein, het Zaisan Memorial, het Boeddha park en het Bogd Khan Winterpaleis. Aan het einde van de middag keren we terug naar het hotel voor diner en overnachting.

Dag 3: Na het ontbijt rijden we naar Hui Doloon Hudag, om hier het traditionele Mongoolse paardenrennen te bekijken, wat een onderdeel vormt van het Naadam festival. Hierna keren we terug naar Ulaanbaatar om het Nationaal Kostuum festival te bekijken, wederom een onderdeel van het Naadam festival. We zien hierbij vele soorten klederdracht van alle verschillende bevolkingsgroepen van Mongolië. Tijdens de show leert u meer over de cultuur van deze diverse groepen, waarbij u getuige zult zijn van prachtige dans en muziek, waaronder de Khuumii, de befaamde keelzang. Laat in de middag gaan we terug naar het hotel voor diner en overnachting.

Dag 4: Voor de middag wonen we de openingsceremonie bij van het Naadam festival, een festival wat enkele eeuwen geleden is ontstaan. Na deze ceremonie en de lunch bezoeken we het Nationaal Historisch museum en bekijken nog een traditionele folklore voorstelling. ’s-Avonds genieten we van een Naadam galadiner met folklore concert.

Dag 5: Vroeg in de morgen reizen we naar Baga Gazriin Chuluu, een unieke rotsformatie en voor de inwoners van Mongolië een heilig gebergte. We bezoeken de ruïnes van een oude tempel en gaan op ontdekkingstocht door het gebied. Na de picknicklunch reizen we verder naar onze gertent, waar we eten (wat de pot schaft) en overnachten.

Dag 6: Na het ontbijt bezoeken we de ruïnes van de Sum Khukh Burd Tempel, waarna we verder rijden naar Tsagaan Suvarga, een fascinerende witte kalksteen klif die op een Stoepa (boeddhistisch bouwwerk) lijkt. In de namiddag komen we aan bij ons volgende tentenkamp voor diner en overnachting.

Dag 7: We rijden verder naar het zuiden tot we aankomen bij de “Three Beauties” bergketen van het Gobi Nationaal Park. Hier brengen we de rest van de dag door met een excursie in de prachtige Yol Vallei, een omgeving met steile rotswanden en een smalle kloof, waar schapen, geiten, maar ook luipaarden en roofvogels hun thuis vinden. Diner en overnachting vinden wederom plaats in een tentenkamp.

Dag 8: Na het ontbijt gaan we naar de Khongor zandduinen, ook wel bekend als de “zingende duinen”. Over een lengte van 100 km strekken deze duinen zich uit tot een hoogte van wel 300 meter. ’s-Avonds gaat u (als het weer meewerkt) een spectaculaire zonsondergang zien. Diner en overnachting wederom in een tentenkamp.

Dag 9: We rijden na het ontbijt naar de wereldberoemde Flaming Cliffs, prachtige rood en oranje gekleurde rotswanden in de Gobiwoestijn bij Bayanzag. We gaan op ontdekkingstocht door dit gebied, waar de eerste dierlijke resten van Mongolië zijn gevonden. Hierna rijden we verder en bezoeken een kamelenfarm bij een nomadenfamilie. U gaat de gastvrijheid van de Mongoolse nomaden ervaren en kunt een ritje maken op de rug van een kameel. Diner en overnachting wederom in een tentenkamp.

Dag 10: We gaan noordwaarts in de Midden-Gobiwoestijn en bezoeken de ruïnes van het Ongiklooster op de hellingen langs de Ongirivier. Vroeger was het klooster onderdeel van een belangrijk Boeddhistisch complex, heden ten dage zien we helaas nog één tempel, gereconstrueerd in Tibetaans-Boeddhistische stijl. We maken een wandeling in het mooie natuurgebied en rijden ’s-Middags verder naar ons volgende tentenkamp.

Dag 11: Na het ontbijt rijden we naar Karakorum, in het verleden de hoofdstad van het Groot Mongoolse Rijk. We bezoeken hier het mystieke Erdene-Zuuklooster, het oudste Boeddhistische klooster van het land, gebouwd in de 16e eeuw op de ruïnes van de voormalige hoofdstad. We maken een rondgang door het kloostercomplex en bekijken diverse tempels met prachtige Boeddhistische muurschilderingen en beelden, daterend uit de 17e eeuw. We bezoeken nog het Karakorum Museum, voordat we verder rijden naar ons laatste tentenkamp.

Dag 12: We rijden vandaag door het overweldigende Mongoolse landschap terug naar de hoofdstad Ulaanbaatar, voor (afscheidsdiner)diner en overnachting.

Dag 13: Vroeg in de ochtend wordt u naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht (via Moskou) naar Brussel. Na aankomst in de namiddag wordt u door onze touringcar naar Limburg gebracht, waar een einde komt aan deze gegarandeerd bijzondere reis.

Reisdatum

8 t/m 20 juli 2021

Reissom

€ 2995,- per persoon
De toeslag single bedraagt € 295,-

Inbegrepen

  • Vervoer per luxe touringcar vanuit Limburg naar vliegveld Brussel en retour.
  • Retourvlucht Ulaanbaatar, met overstap in Moskou (met Aeroflot), incl. bagage.
  • 4 overnachtingen in een prima 4* hotel (met eigen faciliteiten op elke kamer) in Ulaanbaatar en 7 in een luxe gertent (met gedeelde faciliteiten), op basis van volpension, beginnend met de lunch op dag 2.
  • Het beschreven excursieprogramma, incl. entrees, onder leiding van een Engels sprekende gids. Het vervoer in Ulaanbaatar gaat per touringcar, daarbuiten met 4 wheel drive minibusjes.
  • Eigen Nederlandse reisbegeleiding en een info avond ca. 6 weken voor vertrek.

Nog niet inbegrepen:

  • Uitgaven van persoonlijke aard.
  • Eventuele verzekeringen en fooien.
  • Reserveringskosten (€ 20,- per reservering).
  • Visum- en visumverzorgingskosten à € 98,- p.p.