Noord Griekenland

NOORD GRIEKENLAND
8-DAAGSE VLIEGREIS VAN 16 T/M 23 SEPTEMBER 2024
REIS OP BASIS VAN HALFPENSION IN PRIMA HOTELS, INCLUSIEF EXCURSIES!

Een reis naar Noord Griekenland in de regio Macedonië, is tevens een reis in de sporen van Zeus, Alexander de Grote en Aristoteles. Het gebied kenmerkt zich door hoge bergtoppen, vruchtbare dalen, parelwitte stranden en spectaculair gelegen kloosters, waarvan we de bekendste, te weten de wereldberoemde Meteora kloosters gaan bekijken. Hiernaast zien we o.a. de fraaie stad Thessaloniki, diverse authentieke dorpjes, de befaamde opgravingen van Vergina en maken een boottocht langs de westkust van Athos, ook wel de “Monnikenrepubliek” genoemd. Uiteraard krijgt u ook de gelegenheid te genieten van de prachtige Olympische Rivièra, met haar fraaie stranden en boulevards.

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1: Vanuit Limburg wordt u naar vliegveld Düsseldorf gebracht voor de middagvlucht naar Thessaloniki. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel aan de Olympische Rivièra, waar u 3 nachten verblijft.

Dag 2: Na het ontbijt bezoeken we de Koningsgraven van Vergina, één van de meest indrukwekkende archeologische bezienswaardigheden van Griekenland. Veel van de Koninklijke tombes in dit ondergrondse museum zijn nog in originele staat en in zeer goede conditie. Na de lunch gaan we naar de opgravingen van de antieke stad Dion, gelegen aan de voet van de machtige berg Olympos. In de oudheid was Dion de belangrijkste stad uit het Macedonische Rijk, met meerdere heiligdommen, gewijd aan Zeus, de godin Demeter (zus van Zeus) en de Egyptische godin Isis. Na dit bezoek keren we aan het einde van de middag terug naar ons hotel.

Noord Griekenland - Meteora

Dag 3: Vandaag staat geheel in het teken van een bezoek aan de wereldberoemde Meteora kloosters, gebouwd op bizar gevormde hoge rotsen. De bouw ervan, die bijna 3 eeuwen heeft geduurd, kan zonder twijfel worden beschouwd als een architectonisch meesterwerk. De kloosters, waarvan we er 2 bekijken, vormen tegenwoordig een belangrijke pelgrimsplaats voor de Orthodoxe en Christelijke gelovigen in zuidoost Europa. Laat in de middag keren we terug naar ons hotel.

Dag 4: Na het ontbijt verlaten we de Olympische Rivièra en gaan naar de opgravingen van Pella. Deze voormalige hoofdstad van het Macedonische Rijk kwam onder Alexander de Grote tot grote bloei. De bewaard gebleven prachtige mozaïeken, zuilen en funderingsmuren geven een inkijk in het leven van destijds. Na dit bezoek rijden we naar Thessaloniki, de 2e stad van Griekenland en hoofdstad van de regio Centraal Macedonië. Tijdens de rondrit bekijken we de belangrijkste hoogtepunten van deze stad, zoals o.a. de Citadel, de kerk Agios Nikolaos, met haar prachtige wandschilderingen, het Romeinse gebedshuis (de Rotunda), de restanten van het Hippodrome en de 15e eeuwse Witte Toren, het belangrijkste oriëntatiepunt van de stad. Na dit bezoek rijden we naar ons overnachtingshotel op het schiereiland Sithonia, waar we 4 nachten verblijven.

Dag 5: Na het ontbijt rijden we naar de haven van Ormos Panagias, van waaruit we per boot een mooie tocht langs de kust maken, door de Golf van Athos. Uniek hierbij is dat we langs de zogenaamde Monnikenrepubliek “Berg Athos” varen, een imposant byzantijns kloostercomplex uit de 11e eeuw, bewoond door ca. 2000 monniken, met een autonome status binnen Griekenland. ’s-Middag legt de boot aan bij de ‘Hemelsstad’ Oranoupolis, waar we de mogelijkheid hebben om te lunchen in een van de talrijke tavernes en te wandelen door de authentieke steegjes. Hierna varen we terug naar Ormos en worden bij aankomst aan het einde van de middag, teruggebracht naar het hotel.

Noord Griekenland

Dag 6: Vandaag heeft u een vrije dag om te genieten van de omgeving, met haar pittoreske baaien, bijzondere rotsformaties, gezellige terrasjes en witte stranden.

Dag 7: We beginnen de dag met een bezoek aan Olynthos, een van de best bewaard gebleven steden uit de Griekse oudheid. De hier ontdekte mozaïeken met afbeeldingen van mensen en dieren uit de 5e eeuw voor Christus, gelden wereldwijd als de oudste vondsten in haar soort. Hierna rijden we verder naar Poligiros, waar we in een klein museum de belangrijkste schatten uit de oudheid van de regio zien, waarna we naar het, in unieke stijl gebouwde dorp Arnea rijden voor de lunch. We bezoeken in de namiddag nog een van de grootste private wijngaarden van Europa, waar we de mogelijkheid hebben om de lekkerste regionale wijn te proeven (kosten proeverij niet inbegrepen), waarna we aan het einde van de middag terugkeren naar het hotel.

Dag 8: Na het ontbijt worden we naar het vliegveld van Thessaloniki gebracht voor de terugvlucht naar Düsseldorf. Na aankomst brengt onze touringcar u weer naar Limburg, waar een einde komt aan deze bijzondere reis.

Reisdatum

16 t/m 23 september 2024

Reissom

€ 1275,- per persoon.
De toeslag single bedraagt € 295,-

Gegarandeerd vertrek

  • Vervoer per luxe touringcar naar het vliegveld en retour.
  • Retourvlucht Düsseldorf-Thessaloniki met Aegean Airlines, inclusief bagage.
  • 3 overnachtingen in 4* hotel Mediterranean Resort in Paralia aan de Olympische Rivièra en 4 in 3* hotel Lily Ann Village in Nikita, beide op basis van halfpension.
  • Het beschreven excursieprogramma o.l.v. een Duits- of Nederlands sprekende gids, inclusief boottocht, exclusief entrees.
  • Eigen Nederlandse reisbegeleiding en een informatie avond ca. een maand voor vertrek.

Nog niet inbegrepen

  • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
  • Eventuele verzekeringen en fooien.
  • Entreekosten (ca. € 55,- per persoon).
  • Toeristenbelasting, ter plaatse in de hotels te voldoen.
  • Reserveringskosten à € 25,- per boeking.