PRAAG EN BOHEMEN

PRAAG EN BOHEMEN
8-DAAGSE BUSREIS VAN 4 T/M 11 SEPTEMBER 2022

Praag, de ’gouden stad’ aan de rivier de Moldau is zo rijk aan cultuur en historie dat Unesco de hele historische stadskern op de Werelderfgoed lijst heeft gezet. Historische pleinen, geplaveide straatjes, rijkversierde paleizen en gotische kerken vormen het decor. Bohemen is het glooiende middenwesten van Tsjechië en strekt zich uit rondom Praag. Het heeft een zeer rijke historie. Tot in de kleinste steden staan middeleeuwse en barokke gebouwen, en ook de aantrekkelijke Jugendstil is overal te vinden. PRAAG en BOHEMEN, een prachtige combinatie. U verblijft in uitstekende 4* hotels op basis van halfpension.

Het programma ziet er als volgt uit :

Dag 1: Vroeg vertrek vanuit Limburg naar Praag. Na aankomst in ons hotel volgt de check-in en het diner.

Dag 2: We starten ons bezoek aan de gouden stad met een mooie stadswandeling, waarbij de belangrijkste highlights van Praag op ons programma staan. Onze route begint bij De Praagse burcht, één van de grootste paleizencomplexen ter wereld, met o.a. de imposante St. Vithus kathedraal. Het Gouden Straatje, een populaire attractie van de stad en eveneens gelegen binnen de burcht, heeft een knusse uitstraling en telt slechts 11 eeuwenoude, sprookjesachtige huisjes met op nr. 22 het huisje (nu een klein museum) van schrijver Frans Kafka. Het Strachovklooster, gelegen op de Petrinheuvel met een mooi panoramisch uitzicht, heeft een beroemde bibliotheek. Het Loreta-heiligdom, een historisch bedevaartsoord, pronkt o.m. met een replica van het huisje van de Heilige Maagd. Na de lunch gaan we naar het centrum, we passeren de St. Nicolaaskerk en de kerk van het “Kindje Jezus van Praag” die een stop meer dan waard is. Daarna wandelen we over de beroemde Karelsbrug met z’n 30 heilige standbeelden, van waaruit we een prachtig zicht hebben over de Moldau-rivier en zijn bruggen. Hierna gaan we verder naar de Oude Markt met het standbeeld van Jan Hus, de Tynkerk en het beroemde astronomisch uurwerk.


Dag 3: We zetten onze wandeling door Praag voort, als eerste naar het Wenceslasplein, behorend tot een van de grootste pleinen van Europa. Naast de indrukwekkende Jugendstil facades, balkons en standbeelden, valt het majestueuze Nationaal Museum direct op. De voetgangerszone met fijne terrasjes en talloze winkeltjes creëren een gezellige sfeer en nodigen uit om even te pauzeren. We wandelen naar de Joodse wijk en bezoeken er het oudste Joodse kerkhof. Daarna is er tijd voor een terrasje in het Art Nouveau Municipal huis. Na de lunch heeft u vrije tijd om op eigen houtje nog een wandeling te maken in de buurt, of wellicht een boottocht te maken over de Moldau.

Dag 4: Vandaag bezoeken we de 14e eeuwse burcht Karlstein, waar Karel IV een prachtige zomerresidentie liet bouwen. In de namiddag keren we terug naar Praag waar u nog enkele uren kunt genieten van deze prachtige stad.

Dag 5: Vertrek naar Jindrichuv Hradec, met onderweg een bezoek aan het kasteel van Konopiste. Dit was het romantisch verblijf van Aartshertog Frans Jozef van Oostenrijk. Zijn dood door moord in Sarajevo was de rechtstreekse aanleiding tot Wereldoorlog I. Het kasteel heeft een prachtig interieur en herbergt een collectie kunstobjecten met o.a. Delfts porselein en werken van Vlaamse en Hollandse kunstschilders. Hierna rijden we verder naar Tabor, de Hussietenstad. We maken hier een stadswandeling en rijden daarna naar ons hotel in Jindrichuv Hradec.

Dag 6: Stadsbezoek in Jindrichuc Hradec, met op het programma: het grootste waterkasteel van Bohemen en de grootste kerststal ter wereld (Guinness Book). Na de lunch bezoeken we Telc, parel van de renaissance in Zuid- Bohemen. Het hele stadje straalt een sprookjesachtige sfeer uit. Tijdens onze stadswandeling genieten we o.a. van het prachtig historisch plein (Unesco Werelderfgoed) met gotische, kleurrijke herenhuizen met arcades en rijkelijk versierde gevels.

Dag 7: Het Hlubokakasteel mag niet ontbreken in ons programma. Voor de bouw stond Windsor Castle als model, een bezoek meer dan waard dus. In de namiddag nog een hoogtepunt. In een rustig tempo verkennen we het schilderachtige stadje Cesky Krumlov. Het ligt in een lus van de Moldau rivier en wordt ook wel “klein Praag” genoemd. Het is na Praag de grootste toeristische trekpleister van het land en één van de mooiste middeleeuwse steden van Europa. De hele binnenstad staat dan ook sinds 1992 op de Unesco Werelderfgoedlijst. We sluiten de dag af met de bierstad Budejovice (Budweiser Budvar).

Dag 8: Vertrek vanuit Bohemen naar Limburg, waar een einde komt aan deze indrukwekkende reis.

Reisdatum

4 t/m 11 september 2022

Reissom

€ 995,- per persoon
De toeslag single bedraagt € 195,-

Inbegrepen

  • Alle vervoer per luxe touringcar gedurende de hele reis, met vertrek vanuit Limburg.
  • 3 overnachtingen in 4* hotel Occidental Praha in Praag en 4 in 4* hotel Concertino in Jindrichuv Hradec, alle op basis van halfpension, inclusief toeristenbelasting.
  • Het beschreven excursieprogramma (exclusief entrees).
  • Reisleiding in de persoon van specialist Herman Rosiers.
  • Een informatie avond ca. een maand voor vertrek.

Nog niet inbegrepen:

  • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
  • Entreegelden (ca. € 50,- per persoon).
  • Eventuele verzekeringen en fooien.
  • Reserveringskosten à € 25,- per boeking.