Praag en Dresden

PRAAG EN DRESDEN
7-DAAGSE BUSREIS VAN 29 OKTOBER T/M 4 NOVEMBER 2024
EEN REIS MET 2 PRACHTIGE KLASSIEKE MUZIEKVOORSTELLINGEN

Samen met Educa Travel organiseert Treskemuziek dit najaar weer een bijzondere klassieke muziekreis. Dit keer gaan we naar Praag en Dresden, waar we twee prachtige voorstellingen bijwonen in befaamde theaters in beide steden. Behalve de voorstellingen, gaat u natuurlijk ook genieten van al het moois wat zowel Praag als Dresden te bieden heeft. Het verblijf is in prima 4* hotels en uw reisleidster is wederom klassieke muziekspecialiste Treske Bruning. Gaat u met ons mee?

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1: Vanuit enkele opstapplaatsen in Brabant en Limburg, rijden we naar Praag, waar we (met enkele tussenstops), laat in de middag arriveren. Na aankomst in ons hotel volgt de check-in, waarna de avond aan u is.

Dag 2: Na het ontbijt bezoeken we, onder leiding van een Nederlands sprekende gids, de oude binnenstad. Hoogtepunt hierbij is zonder twijfel het Wenceslasplein, een van de grootste en fraaiste pleinen van Europa, met indrukwekkende Jugendstil facades, balkons, standbeelden en het majestueuze Nationaal Museum. Op de Oude Markt zien we het beroemde astronomische uurwerk, met het schouwspel dat zich daar elk uur afspeelt. Uiteraard wandelen we ook over de beroemde Karelsbrug met zijn 30 heilige standbeelden, van waaruit we een prachtig zicht hebben over de Moldau-rivier en haar bruggen. Na de lunch heeft u vrije tijd om zelf de binnenstad te bekijken en te genieten op een van de vele sfeervolle terrasjes.

Dag 3: We zetten onze wandeling door Praag voort en gaan naar een ander historisch hoogtepunt van de stad, te weten de Praagse burcht en haar omgeving. Deze burcht bestaat uit één van de grootste paleizencomplexen ter wereld, met o.a. de imposante St. Vitus kathedraal. Het Gouden Straatje, een populaire attractie van de stad en eveneens gelegen binnen de burcht, heeft een knusse uitstraling en telt slechts 11 eeuwenoude, sprookjesachtige huisjes, met op nr. 22 het huisje (nu een klein museum) van schrijver Frans Kafka. Na de lunch heeft u weer vrije tijd om zelf de stad te bekijken, waarna u ’s-Avonds naar de Praagse Staatsopera gaat om hier het prachtige ballet “Romeo en Julia” van Sergei Prokovjev te gaan bijwonen.

Dag 4: Na het ontbijt verlaten we Praag en rijden naar Dresden, de hoofdstad van Saksen. De stad ontwikkelde zich in de 17e en 18e eeuw tot een belangrijk handelscentrum en van de culturele erfenis uit die periode is veel terug te zien. Rond het middaguur komen we aan bij ons fraaie, zeer centraal gelegen hotel. Na de check-in kunt u al op eigen gelegenheid het stadscentrum verkennen.

Dag 5: Na het ontbijt gaan we op ontdekkingstocht in het prachtige Dresden, ook wel het ‘Florence aan de Elbe’ genoemd. Na de tweede Wereldoorlog zijn vele barokgebouwen weer in de oude stijl herbouwd of gerestaureerd. Onder leiding van een Nederlands sprekende gids bekijken we o.a. de Brühlsche Terrasse (het verhoogde terras aan de zuidoever van de Elbe), de koninklijke kathedraal Hofkirche, de Frauenkirche, de befaamde Semper Oper en de Zwinger, zonder twijfel het bekendste bouwwerk van Dresden, bestaande uit een complex met interessante musea, een fraai binnenplein, poorten, paviljoens en galerijen. Na de lunch heeft u vrije tijd om op eigen gelegenheid de stad te bekijken.

Dag 6: Vandaag heeft u een vrije dag in Dresden, met legio mogelijkheden ter invulling. ’s-Avonds gaat u naar het Kulturpalast in Dresden om hier een prachtige uitvoering van de pianoconcerten nummer 3 en 4 van Sergej Rachmaninov te gaan beluisteren.

Dag 7: Na het ontbijt rijden we terug naar Nederland, met onderweg diverse stops, waaronder een wat uitgebreidere in het lieflijke stadje Erfurt. In de vroege avond zullen we weer in Brabant en Limburg aankomen, waar een einde komt aan deze bijzondere reis.

Reisdatum

29 oktober t/m 4 november 2024

Reissom

€ 995,- per persoon.
De toeslag single bedraagt € 195,-

 • Alle vervoer per luxe touringcar gedurende de hele reis. 3
 • overnachtingen in 4* hotel Occidental in Praag en 3 in 4* hotel Am Terrassenufer in Dresden, beide op basis van logies en ontbijt.
 • Het beschreven excursieprogramma, inclusief Nederlands sprekende gidsen op dagen 2, 3 en 5.
 • Reisbegeleiding door klassieke muziekspecialiste Treske Bruning en een informatie bijeenkomst ca. een maand voor vertrek.

Nog niet inbegrepen

 • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Eventuele fooien en verzekeringen.
 • Eventuele toeristenbelasting, ter plaatse in de hotels te voldoen.
 • Kosten van de muziekvoorstellingen:
  • 31 Oktober 2024: Staatsopera Praag, Romeo en Julia, 1e rang: € 55,-
  • 3 November 2024: Kulturpalast Dresden, Rachmaninov pianoconcerten, 1e rang: € 50,-
 • Reserveringskosten à € 25,- per boeking.