ROME

ROME
5-DAAGSE VLIEGREIS VAN 23 T/M 27 APRIL 2022

Rome, de Eeuwige Stad, is zonder twijfel één van de meest tot de verbeelding sprekende steden ter wereld. Elke plek in de stad brengt u een nieuwe verrassing. Op het ene moment waant u zich in de Romeinse keizertijd wanneer u over het Forum Romanum wandelt, op het andere moment staat u in een laat middeleeuws decor wanneer u een van de prachtige Palazzi betreedt of de weelderige barokke kerken aanschouwt. U verblijft in het prima 4* hotel Best Western Ars. Gaat u met ons mee?

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1: Vanuit Limburg wordt u naar het vliegveld (Brussel) gebracht voor de middagvlucht naar Rome. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel, waarna al een eerste kennismaking met Rome volgt. We nemen de metro naar het centrum en bezoeken ‘Rome by Night’ , waarbij we zeker het Piazza Navone, het mooiste plein van Rome, bezoeken, waar we eventueel kunnen dineren.

Dag 2: In een rustig tempo maken we vandaag een wandeling door de oude stad. De route gaat via het piazza del Popolo naar het mausoleum van keizer Augustus en het Palazzo Montecitorio (de kamer van afgevaardigden). Hierna gaan we via het piazza Colomma naar de befaamde Jezuïetenkerk en lopen daarna over de piazza Rotonda naar het Pantheon, beroemd om zijn unieke architectuur. We vervolgen de route naar het Palazzo Madama (de senaat) en het piazza Navona met de Duits-Nederlandse kerk de Santa Maria del Anima. Uiteraard zullen vandaag de beroemde Trevifontein en de altijd levendige Spaanse Trappen ook niet ontbreken.

Dag 3: Vandaag bezoeken we het Colosseum (één van de zeven wereldwonderen) en het Forum Romanum waarbij we een prima indruk krijgen van het Rome in de oudheid. Hierna vervolgen we onze tocht naar het Capitool en de piazza Venetia. Na de lunch bezoeken we de Santa Maria Magiore (de oudste Mariakerk ter wereld), de pauselijke basiliek St. Jan van Lateranen, alsmede het ertegenover gelegen Paleis van de Heilige Trappen.

Dag 4: Na het ontbijt gaan we naar Vaticaanstad, waarbij de bezichtiging van de St. Pieter met de Pietà van Michelangelo en de barokke werken van Bernini een hoogtepunt in uw reis vormen. Uiteraard bezoeken we ook het Vaticaans Museum met onder meer de wereldberoemde Sixtijnse Kapel, waar Michelangelo het plafond van kleurrijke fresco’s heeft voorzien.

Dag 5: In de voormiddag brengen we een kort bezoek aan het Circus Maximus, de vroegere paardenrenbaan van de Romeinen (Ben Hur). Hierna bezoeken we de Basiliek “St. Paulus buiten de Muren”, de meest originele basiliek van Rome met het graf van Paulus. Na de lunch worden we naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht naar Brussel. Na aankomst wordt u weer naar Limburg gebracht waar een einde komt aan deze prachtige reis.

De reis wordt volledig geleid door Rome specialist Herman Rosiers.

Reisdatum

23 t/m 27 april 2022

Gegarandeerd vertrek

Reissom

€ 685,- per persoon.
Toeslag single bedraagt: € 165,-

Inbegrepen

  • Het vervoer vanuit Limburg naar het vliegveld en retour.
  • Retourvlucht Rome vanuit Brussel, incl. bagage.
  • Transfers van het vliegveld Rome naar het hotel en retour.
  • 4 overnachtingen in 4* hotel Best Western Ars in Rome, op basis van logies en ontbijt.
  • Het beschreven excursieprogramma (exclusief entrees) o.l.v. Herman Rosiers, gebruik makend van het openbaar vervoer in Rome.

Nog niet inbegrepen

  • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
  • Kosten openbaar vervoer (ca. € 25,-) en entreegelden (ca. € 75,-).
  • Eventuele fooien en verzekeringen.
  • Toeristenbelasting Rome, ter plaatse te voldoen.
  • Reserveringskosten (€ 25,- per boeking).