SARDINIË

SARDINIË
8-DAAGSE VLIEGREIS VAN 17 T/M 24 MEI 2023

Sardinië, het Italiaanse eiland in de Middellandse zee, heeft enorm veel te bieden. Prachtige baaitjes, omringd door steile kliffen, vele geurige plantensoorten en smalle bergwegen met fraaie uitzichtpunten. Door de invloeden van Feniciërs, Carthagers, Romeinen, Byzantijnen en Spanjaarden bevat het eiland een bijzondere smeltkroes van volkeren en culturen waarmee u kennis gaat maken. We trekken tijdens deze reis door het hele eiland, met als een van de hoogtepunten een lunch met lokale schaapherders. Niet in de laatste plaats door het heerlijke klimaat gaat u een prachtige vakantie tegemoet.

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1: Vanuit Limburg wordt u naar het vliegveld (Düsseldorf) gebracht voor de rechtstreekse vlucht naar Olbia. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel in Olbia.

Dag 2: Na het ontbijt vertrekken we naar Palau, en gaan per ferryboot naar het eilandje La Maddalena, onderdeel van de Maddalena-archipel. We bezoeken op dit pittoreske eiland, wat eigenlijk tot de toppen van een verzonken gebergte tussen Sardinië en Corsica behoort, de gezellige havenplaats La Maddalena en de populaire jachthaven Cala Gavetta. Terug op het vasteland rijden we naar de prehistorische Tomba di Giganti, een hoogtepunt in uw reis. Dit groepsgraf ligt in Gallura en is een van de meest interessante archeologisch plekken van het eiland. Aan het einde van de middag keren we terug naar het hotel in Olbia.

Dag 3: We bezoek vandaag eerst de historische stad Tempio Pausania, waarna we naar het middeleeuwse Castelsardo rijden. We bezoeken deze stad, waarvan het oude centrum hoog op een vulkanische rots is gelegen, waarbij het kasteel en de vestingmuur in het oog springen. De plek biedt tevens goed zicht op de straat tussen Corsica en Sardinië. In het centrum zien we o.a. nog de kathedraal van Sant’ Antonio Abate, met haar prachtig gekleurde dak. Na dit bezoek vervolgen we onze weg naar het fraaie stadje Alghero, met onderweg nog een stop bij de mooiste kerk van Sardinië, de Trinita di Saccargia.

AlgheroDag 4: We bezoeken vandaag Alghero, ook wel ‘klein Barcelona’ genaamd. In de 14e eeuw werd deze stad ingenomen door de Catalanen en ook al behoort ze inmiddels alweer 200 jaar bij Italië, de Spaanse invloeden zijn nog duidelijk merkbaar. We zien o.a. het historische centrum, met haar nauwe straatjes, de oude vestingmuren en de kathedraal met haar klokkentoren in Gotisch Catalaanse stijl.

Na de lunch heeft u vrije tijd om op eigen gelegenheid deze kleurrijke stad te bekijken.

Dag 5: Na het ontbijt rijden we vanuit Alghero, via een mooie panoramische kustroute naar Bosa, bekend om haar middeleeuwse kasteel en kleurrijke huizen langs de kade. De reis wordt hierna voortgezet naar Barumini, waar het bekendste en grootste ‘Nuraghe’ dorp, een typisch prehistorische bouwvorm die alleen op Sardinië terug te vinden is, bezocht wordt. Hierna rijden we verder naar ons fraaie overnachtingshotel aan de boulevard van het befaamde Poetto-strand in Cagliari.

Dag 6: We maken een sightseeing tour door Cagliari, de hoofdstad van het eiland. We bekijken o.a. het terras Umberto I met prachtig uitzicht over de stad, de haven met haar bijzondere baai, de kathedraal, de Pisaans Romaanse Dom, de toren van San Pancracio en het middeleeuwse kasteel. Na de lunch rijden we naar de kaap van Pula, waar zich de overblijfselen van de antieke Romeinse stad Nora, de eerste stad van Sardinië, bevinden. We bekijken de tempel, het theater en de thermaal baden, met duidelijk zichtbare kleurrijke mozaïeken. Aan het einde van de middag keren we terug naar ons hotel in Cagliari.

Dag 7: Na het ontbijt rijden we door het ruige landschap met kloven, hellingen en karakteristieke bergdorpjes naar Nuoro. We bezoeken het plaatselijke museum, waar we meer leren over de leefgewoonten en tradities van de Sardijnen. We gaan hierna naar Gorgonsolo, bekend vanwege de beroemde muurschilderingen die de huizen sieren en die de plaats hierdoor een bijzondere sfeer geven. ’s-Middags staat een authentieke herderslunch op het programma, waarbij u in de buitenlucht gaat genieten van Sardijnse folklore en een lekkere maaltijd. Hierna rijden we door naar ons overnachtingshotel in Olbia.

Dag 8: Voordat we Sardinië verlaten, verkennen we nog het meest mondaine deel ervan, de Costa Smeralda. In de prachtige haven van Porto Cervo en Porto Rotondo kunt u de luxueuze jachten en zeilboten bewonderen. Na de lunch rijden we naar het vliegveld van Olbia voor de terugvlucht naar Düsseldorf. Na aankomst wordt u weer naar Limburg gebracht waar een einde komt aan deze bijzondere reis. De reis wordt volledig begeleid door specialiste mevr. Giusy Anfuso.

Reisdatum

17 t/m 24 mei 2023

Gegarandeerd vertrek

Reissom

€ 1245,- per persoon. De toeslag single bedraagt € 285,-

Inbegrepen

 • Vervoer per luxe touringcar vanuit Limburg naar het vliegveld en retour.
 • Retourvlucht Düsseldorf- Olbia, inclusief bagage.
 • 3 overnachtingen in het 4* For You hotel in Olbia, 2 in 4* hotel Green Sporting Club in Alghero en 2 in 3* hotel Nautilus in Cagliari, op basis van logies en ontbijt.
 • Traditionele lunch bij de schaapherders op dag 7.
 • Het volledige excursieprogramma inclusief lokale gidsen (exclusief entrees).
 • Eigen reisbegeleiding in de persoon van mevr. Giusy Anfuso.
 • Een info meeting ca. een maand voor vertrek.

Nog niet inbegrepen

 • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Eventuele verzekeringen en fooien.
 • Entreegelden (ca. € 45,-).
 • Toeristenbelasting, ter plaatse in de hotels te voldoen.
 • Reserveringskosten à € 25,- per boeking.