SEVILLA & CADIZ

SEVILLA
MET DAGEXCURSIE NAAR JEREZ DE LA FRONTERA EN CADIZ 5-DAAGSE REIS VAN 27 FEBRUARI T/M 3 MAART 2022 (CARNAVAL)

Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, is ongetwijfeld een van de mooiste steden van Spanje en de belangrijkste stad van Zuid Spanje voor wat betreft kunst en cultuur. De stad, gelegen aan de rivier de Guadalquivir, heeft het grootste historische centrum van het land, waarin de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de kathedraal met de Giralda toren, het middeleeuwse koninklijk paleis Alcazar, met haar Moorse invloeden, en de Torre del Oro (de Goudtoren) zich bevinden. Uiteraard komen ook alle andere hoogtepunten aan bod tijdens deze reis, waaronder de prachtige Plaza d’ España en de wijk Triana, die wordt beschouwd als de geboorteplaats van de flamenco. Tevens maken we deze reis een dagexcursie naar de leuke steden Jerez de la Frontera en Cadiz. Gaat u met ons mee? We verblijven in het prima hotel Alcazar, gelegen in het historische centrum van Sevilla.

Het programma ziet er als volgt uit :

Dag 1: Vertrek vanuit Limburg nar het vliegveld Keulen/Bonn voor de rechtstreekse namiddag-vlucht naar Sevilla. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel.

Dag 2: Onder leiding van een gids maken we een stadsrondrit en -wandeling en zien alle hoogtepunten van Sevilla. We komen o.a. langs het terrein van de Wereldexpo 1992, rijden over de Alamillo-brug (ontworpen door de architect Calatrava) over de Guadalquivir rivier, en bekijken een van de mooiste pleinen van Sevilla, de Plaza d’ España. In het historische centrum wandelen we door de wijk Santa Cruz, de voormalige joodse wijk, waar u zich in een romantisch doolhof van steegjes met witgekalkte huizen waant. Hierna komen we bij het prachtige Real Alcazar (Unesco werelderfgoed), het 14e eeuwse koninklijk paleis, gebouwd met Moorse en christelijke invloeden volgens de Mudejarstijl, waarna we eindigen bij de befaamde kathedraal van Sevilla (de grootste van Spanje), met haar Giralda klokkentoren. In de kathedraal ligt o.a. Columbus begraven. Na de lunch heeft u vrije tijd om zelf de binnenstad te gaan verkennen.

Dag 3: Na het ontbijt wandelen we o.l.v. onze gids naar het Huis van Pilatus, een bijzonder, 16e eeuws renaissancepaleis met mudejar-invloeden. Hierna lopen we door de wijk La Macarena en bezoeken een typisch Spaanse markthal met allerlei soorten levensmiddelen, waarna we naar de nieuwste highlight van Sevilla gaan, te weten de Metropol Parasol. Deze indrukwekkende architectonische houten constructie is op diverse niveaus te bezichtigen, waarbij u op de hoogste verdieping een prachtig uitzicht heeft over de stad. Na de lunch heeft u weer vrije tijd, waarbij uw reisleider u diverse mogelijkheden ter invulling biedt.

Dag 4: Vandaag maken we (met bus en gids) een excursie naar Jerez de la Frontera en Cadiz. We rijden eerst naar Jerez de la Frontera, de stad van de befaamde sherry en bekijken o.a. het historische centrum met haar prachtige middeleeuwse bouwwerken. Uiteraard krijgt u de gelegenheid een glaasje sherry te proberen op een van de vele leuke terrasjes. Hierna rijden we door naar de oude havenstad Cadiz. Door haar ligging op een schiereiland aan de Atlantische oceaan speelde de stad een belangrijke rol in de 18e eeuw bij de handel met de nieuwe wereld. Dit is nog steeds te zien in de sfeervolle historische binnenstad met haar kathedraal, vestingwerken, smalle straatjes, gezellige pleintjes en een zee promenade. De stad heeft als bijnaam dan ook ‘het kleine Havana’, door de historische band en gelijkenis met de Cubaanse stad. We maken een rondrit en wandeling in deze gastvrije stad, waarbij u na de lunch ook vrije tijd krijgt om te genieten van de bijzondere sfeer. In da namiddag keren we terug naar ons hotel in Sevilla.

Dag 5: U heeft nog een vrijwel complete dag om op eigen gelegenheid Sevilla te bekijken. U kunt bijv. een rit met een koets door de stad maken, een fiets huren, een boottocht maken over de Guadalquivir-rivier, een wandeling maken in het subtropische park Maria Luisa, of een van de vele musea van de stad bezoeken. Aan het einde van de middag wordt u naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht naar Keulen/Bonn. Na aankomst brengt onze touringcar u weer naar Limburg, waar een einde komt aan deze boeiende reis.

Reisdatum

27 februari t/m 3 maart 2022

Reissom

€ 725,- per persoon
De toeslag single bedraagt € 125,-

Inbegrepen

 • Vervoer per luxe touringcar vanuit Limburg naar vliegveld Keulen/Bonn en terug.
 • Retourvlucht Sevilla (met Ryanair), incl. bagage.
 • Transfer van het vliegveld Sevilla naar het hotel en terug.
 • 4 overnachtingen in het prima, centraal gelegen 3* hotel Alcazar in Sevilla, op basis van logies en ontbijt.
 • Het excursieprogramma zoals beschreven (excl. entrees), incl. vervoer per luxe touringcar op dag 2 en dag 4, o.l.v. een Nederlands sprekende gids.
 • Eigen Nederlandse reisbegeleiding (in de persoon van Olaf Bluijssen) en een info meeting ca. een maand voor vertrek.

Niet inbegrepen:

 • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Eventuele entreegelden.
 • Eventuele fooien en verzekeringen.
 • Eventuele toeristenbelasting, ter plaatse in het hotel te voldoen.
 • Reserveringskosten à € 25,- per boeking.