SLOVENIË

SLOVENIË
10-DAAGSE BUSREIS VAN 3 T/M 12 JUNI 2023
EEN BIJZONDERE MIX VAN NATUUR EN CULTUUR!

Het nog relatief onbekende vakantieland Slovenië zit vol verrassingen. Enerzijds prachtige natuur met gigantische watervallen, bijzondere grotformaties, wijngaarden en een schitterende kustlijn en anderzijds fraaie authentieke plaatsen zoals Ljubljana, Bohinj, Koper en Portoroz. U gaat het allemaal zien en beleven tijdens deze reis, die volledig wordt geleid door Marjon Kropivsek, die u vol passie alles zal vertellen over ‘haar’ land. We verblijven in prima 4* hotels aan het prachtige Meer van Bled en aan de Golf van Triëst aan de Adriatische Zee. U gaat genieten van een bijzondere vakantie vol afwisseling. Gaat u met ons mee?

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1: Vanuit diverse opstapplaatsen in Limburg rijden we, met diverse stops onderweg, naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

Dag 2: Na het ontbijt rijden we via de Würzenpas naar Slovenië, waar we het wintersportplaatsje Kranjska Gora bezoeken. Na de lunch gaan we verder naar de Vintgarkloof, een must als u de natuur van het land wilt proeven. Op een steenworpafstand van Bled perst het riviertje Radovna zich door deze beboste kloof. We maken een mooie wandeling, waarbij we onderweg genieten van stroomversnellingen, watervallen en forellen. In de late namiddag arriveren we bij ons fraaie hotel in Bled.

Ljubljana

Dag 3: We beginnen vandaag met een bezoek aan de Vituskerk in Brezje, de beroemdste bedevaartkerk van het land. Hierna rijden we naar Ljubljana, de barokke hoofdstad van Slovenië. Talrijke investeringen hebben deze prachtige stad tot het stralende middelpunt van het land gemaakt. De majestueuze burchtheuvel toornt hoog boven de stad uit. Tijdens de rondleiding krijgt u alle informatie over geschiedenis en cultuur, waarna u nog voldoende vrije tijd heeft om te genieten van deze mooie historische stad. In de late namiddag bezoeken we het geografische middelpunt van Slovenië, waarna we gaan genieten van een typisch Sloveense maaltijd op een bijzondere locatie.

BledDag 4: De oorsprong van de waterval Sava ligt verborgen in een bosrijk gebied achter Bohinj. De wandeling naar boven (ca. 40 min.) is zeker de moeite waard bij het zien van deze prachtige waterval. Hierna bezoeken we Bohinj, fraai gelegen aan het meer van Bled, met de duivelsbrug en het kleine kerkje van Johannes de Doper, met haar bijzondere fresco’s. Terug in Bled heeft u vrije tijd. Een wandeling of met het toeristentreintje rond het meer, een gezellig terrasje en genieten van de idyllische omgeving of een boottocht naar het eilandje midden op het meer, allemaal mogelijkheden voor een aangename middag.

Dag 5: Na het ontbijt gaan we vandaag in zuidelijke richting. Na een korte stop in de authentieke stad Skofja Loka rijden we door naar Bolnica Franja, een partizanenhospitaal uit de tweede wereldoorlog. De Sloveense verzetsbeweging, de Partizanen, bouwden clandestiene ziekenhuizen in nauwelijks toegankelijke bossen, diepe kloven en ondergrondse grotten. Hier hebben ze levens gered in omstandigheden die we ons nauwelijks kunnen voorstellen. Hierna rijden we door naar ons prachtige hotel aan de kust van de Golf van Triëst aan de Adriatische Zee.

Dag 6: Vandaag maken we een mooie rit door de kuststreek Primorska. We rijden langs de kust en tussen de wijnvelden van de achterliggende heuvels en bezoeken het fraaie en levendige historische stadscentrum van Koper, waar u na een rondleiding, nog voldoende vrije tijd heeft om te genieten van dit stadje. ’s-Middags maken we een wandeling naar het leuke stadje Izola.

Piran

Dag 7: Een heerlijk ontspannen dag staat u te wachten. We rijden naar Portoroz en nemen hier de boot om te genieten van een dagje op zee (optionele excursie). De boot legt aan in Piran voor een bezoek aan dit schilderachtige stadje. We maken een wandeling door de kronkelende geplaveide straatjes en zien o.a. de prachtige Venetiaanse architectuur van diverse gebouwen. Als lunch genieten we van een vismaaltijd aan boord. Na de boottocht heeft u nog wat vrije tijd in Portoroz, voordat we terugrijden naar ons hotel in Izola.

Dag 8: Na het ontbijt gaan we naar de wereldberoemde druipsteengrotten van Postojna, een totaal andere wereld. We lopen door de indrukwekkende zalen en zien het machtige spel tussen stalagmieten en stalactieten aan ons voorbijgaan. Hierna rijden we naar het dal van Vipava en genieten hier van de heerlijke Sloveense wijn en proeven de Prsut, de typische gedroogde ham uit deze streek (proeverij is optioneel). Op de terugweg naar ons hotel bezoeken we het middeleeuwse kerkje Sveta Trojica in Hrastovlje, befaamd om haar gotische fresco’s, waarvan de “cyclus van de dodendans” uniek is in haar soort.

Dag 9: Op weg naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland brengen we een bezoek aan de vorstenstad Salzburg, waar u op eigen gelegenheid door de straatjes richting de oude markt kunt wandelen en de Dom, het geboortehuis van Mozart, het woonhuis van de familie von Trapp (bekend van the Sound of Music) en eventueel de Mirabeltuinen kunt bewonderen.

Dag 10: Met diverse tussenstops rijden we terug naar Limburg, waar een einde komt aan deze bijzondere reis.

De reis wordt volledig geleid door Slovenië specialiste Marjon Kropivsek.

Reisdatum

3 t/m 12 juni 2023

Reissom

€ 1445,- per persoon. De toeslag single bedraagt € 295,-

Inbegrepen

  • Alle vervoer per luxe touringcar gedurende de hele reis.
  • Twee overnachtingen in goede hotels in Zuid-Duitsland, drie in 4* hotel Park in Bled (kamers met zicht op het Meer van Bled) en vier in 4* hotel San Simon Resort in Izola, alle op basis van halfpension.
  • Het beschreven programma (exclusief entrees) o.l.v. Marjon Kropivsek.
  • Een informatie avond ca. een maand voor vertrek.

Nog niet inbegrepen

  • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
  • Entreegelden (ca. € 55,- p.p.)
  • Kosten optionele excursies: boottocht met lunch (ca. € 38,- p.p.), kosten wijnproeverij (ca. € 20,- p.p.).
  • Eventuele verzekeringen.
  • Toeristenbelasting, ter plaatse in de hotels te voldoen.
  • Reserveringskosten à € 25,- per boeking.