Sri Lanka

SCHITTEREND SRI LANKA

13-DAAGSE VLIEGREIS VAN 11 T/M 23 AUGUSTUS 2024

REIS OP BASIS VAN HALFPENSION IN PRACHTIGE HOTELS/ RESORTS, MET BEZOEK AAN HET BEROEMDE KANDY-FESTIVAL.

Sri Lanka betekent ‘Gezegend Eiland’, een treffende naam voor deze parel in de Indische Oceaan. We zien tijdens deze reis koninklijke steden met een koloniaal verleden en ontdekken hoezeer de verering van Boeddha het dagelijks leven bepaalt. Prachtige tempels, glooiende, groene theeplantages, wuivende kokospalmen, authentieke vissersplaatsjes, vertederende olifanten en een tropische begroeiing dragen alle bij aan de unieke sfeer van dit eiland. Een van de hoogtepunten van de reis vormt een bezoek aan het beroemde Kandy-festival, door kenners gezien als een van de mooiste festivals in Azië. Gaat u met ons mee?

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1: Vanuit diverse opstapplaatsen in Limburg rijden we naar het vliegveld in Frankfurt, voor de rechtstreekse namiddagvlucht naar Colombo.

Dag 2: ’s-Morgens komen we aan in Colombo. Na de grensformaliteiten rijden we door het prachtige tropische binnenland naar ons resort in Dambulla, waar we rond de middag aankomen. Na de check-in heeft u vrije tijd in dit mooie resort, om bij te komen van de reis.

Dag 3: Na het ontbijt rijden we naar Anaradhapura (Unesco Werelderfgoed), hoofdstad van het oude Ceylon en befaamd om haar eeuwenoude restanten van kloosters en paleizen en tevens om één van de meest fameuze Boeddha beelden van het land. Ook de Rots-tempel uit de 3e eeuw v. C. is absoluut de moeite van het bekijken waard. Hierna gaan we naar Mihintale, waar we o.a. de tempel bezoeken, waar in de 2e eeuw v. C. het boeddhisme naar Sri Lanka werd gebracht. Hierna keren we terug naar het resort in Dambulla.

Dag 4: We bezoeken Polonnaruwa (Unesco Werelderfgoed), een bijzondere stad uit de 11e eeuw. We zien hier de ruïnes van het Koninklijk Paleis, de Gal Viharaya, waar 4 prachtige, uit rotssteen gekapte Boeddha beelden te zien zijn, het Lotus bad, de Shiva Tempel en het standbeeld van koning Parakramabahu. Na de lunch gaan we naar Medirigiriya, een complex, gelegen in een prachtige omgeving, met een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de pre-historie. Onder andere de uitgekapte stenen voorwerpen vormen een indicatie van het antieke van dit complex. Laat in de middag rijden we terug naar ons resort in Dambulla.

Dag 5: Na het ontbijt bezoeken we in Dambulla de grootste groente- en fruitmarkt van Sri Lanka, waar dagelijks telers uit alle hoeken van het land, hun exotische producten verkopen. U komt ogen tekort om alle taferelen in de hallen te aanschouwen. Hierna rijden we naar Sigiriya, waar we een mooie, maar intensieve klim maken naar de zogenaamde Leeuwenrots, waarop het Sigiriya Fort staat, gebouwd in de 5e eeuw. Op weg naar boven zie we restanten van diverse fresco’s en het Koninklijk Paleis. Het panorama vanaf het terras is fenomenaal en de klim meer dan de moeite waard. Hierna keren we terug naar ons resort in Dambulla.

Dag 6: We bezoeken de gouden grottempel van Dambulla, door vele koningen opgesierd met beelden en fresco’s. Er bevinden zich maar liefst 150 Boeddha beelden in de tempel! Hierna rijden we naar Matale, bekend om haar specerijen en bezoeken een unieke tempel, met zowel boeddhistische als hindoestaanse bouwelementen. Hierna rijden we door naar ons overnachtingshotel in Kandy.

Dag 7: Vandaag bezoeken we Kandy (Unesco Werelderfgoed), de laatste koningsstad van het vroegere koninkrijk van Sri Lanka. De stad ligt magnifiek in het centrale bergland en aan een klein stadsmeer. We bekijken de Tempel van de Tand, waar, naast een aantal bijzondere relikwieën, ook een hoektand van Boeddha wordt bewaard. Hierna rijden we naar het nabijgelegen stadje Peradeniya en bezoeken de koninklijke botanische tuinen, met de mooiste kleuren en meest zinnenprikkelende geuren. Na terugkeer in Kandy, gaat u ’s-Avond het hoogtepunt van uw reis beleven: een bezoek aan het fameuze Kandy festival, een feestelijke optocht van mensen en olifanten, die door kenners beschouwd wordt als de mooiste in haar soort in heel Azië.

Dag 8: We verlaten Kandy en rijden via een prachtig berglandschap, met groene heuvels van de eindeloze theeplantages, naar Nuwara Eliya, daar waar de bekende Ceylonthee vandaan komt. We bezoeken een theefabriek, waar we ook kunnen genieten van een kopje echte Ceylonthee. Hierna bekijken we het plaatsje Nuwara Eliya, dat in meerdere opzichten lijkt op een traditioneel Engels dorp. Het is dan ook ontstaan in de tijd van het Engels koloniaal verleden van Sri Lanka en de sporen ervan zijn nog duidelijk zichtbaar in de gebouwen en het landschap. We overnachten in een fraai hotel in dit dorp.

Dag 9: Na het ontbijt worden we naar het treinstation van Nanuoya gebracht en maken van hieruit een prachtige treinrit naar Haputale. Deze route wordt gezien als een van de meest spectaculaire ter wereld. Onderweg door het bijzondere berglandschap zien we o.a. de fascinerende Rawana Ella watervallen. Na deze rit gaan we verder naar Buduruwagala, waar we de 10e eeuwse tempel bezoeken, met een van de grootste Boeddha beelden van het land. Hierna rijden we door naar ons overnachtingshotel in Udawalawe.

Dag 10: Na een vroeg ontbijt gaan we naar het Udawalawe National Park en maken hier een jeepsafari. Het park is het leefgebied van olifanten, beren, buffels, luipaarden, herten, krokodillen en vele soorten watervogels. Hierna rijden we naar het artistieke stadje Galle, in het zuidwesten van het land. In de 17e eeuw was Galle het centrum van het Nederlandse regime. Het majestueuze Galle Fort (Unesco Werelderfgoed), alsmede het Nederlands museum en de Nederlandse kerk, getuigen hier nog van. Na dit bezoek rijden we naar ons prachtige hotel in Kalutara aan de Indische Oceaan.

Dag 11: Vandaag heeft u vrije tijd om te genieten van zon, zee en strand. Via het hotel zijn eventueel nog interessante excursies te boeken.

Dag 12: Ook vandaag heeft u een vrije dag in Kalutara, met diverse mogelijkheden ter invulling. Laat in de middag wordt u naar het vliegveld van Colombo gebracht voor de rechtstreekse terugvlucht (iets na middernacht) naar Frankfurt.

Dag 13: Vroeg in de morgen komt u aan in Frankfurt, van waaruit u door onze touringcar weer wordt teruggebracht naar Limburg, waar een einde komt aan deze indrukwekkende reis.

Reisdatum

11 t/m 23 augustus 2024

Reissom

€ 2595,- per persoon. De toeslag single bedraagt € 225,-

Inbegrepen

  • Vervoer vanuit Limburg naar vliegveld Frankfurt en retour.
  • Retourvlucht Frankfurt-Colombo (met Srilankan Airlines), inclusief bagage.
  • 10 overnachtingen in uitstekende resorts/hotels, op basis van halfpension.
  • Het beschreven excursieprogramma (inclusief treinrit en jeepsafari), onder leiding van een Nederlands of Duitssprekende gids.
  • Eigen Nederlandse reisbegeleiding en een informatie avond ca. een maand voor vertrek

Nog niet inbegrepen

  • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
  • Eventuele verzekeringen en fooien.
  • Entreegelden.
  • Visum- en visumverzorgingskosten Sri Lanka.
  • Reserveringskosten à € 25,- per boeking.