Toscane en de Cinque Terre

TOSCANE EN DE CINQUE TERRE
6-DAAGSE VLIEGREIS, VAN 10 T/M 15 OKTOBER 2024
REIS OP BASIS VAN HALFPENSION IN EEN PRIMA 4* HOTEL, INCLUSIEF EXCURSIES.

Toscane wordt beschouwd als een van de mooiste regio’s van Italië, met name vanwege de fraaie groene heuvellandschappen en de prachtige middeleeuwse stadjes. We zien Pisa, met haar beroemde scheve toren, Florence, met haar ontelbare kunstschatten, Siena, met een van ’s werelds mooiste pleinen (de Piazza del Campo), Lucca, de fraaie Etruskische stad en San Gimignano, het middeleeuwse stadje met haar vele torens. Ook de befaamde Cinque Terre, de vijf kleurrijke dorpjes langs de Ligurische kust, zullen niet ontbreken tijdens deze reis. Gaat u met ons mee?

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1: Vanuit diverse opstapplaatsen in Limburg wordt u naar het vliegveld van Brussel gebracht voor de rechtstreekse vlucht (om 11.00 uur) naar Bologna. Na aankomst vroeg in de middag volgt de transfer naar uw 4* hotel in Montecatini Terme, waarna u de rest van de middag al kunt genieten van dit leuke plaatsje in Toscane.

Dag 2: Vandaag wacht Florence, de hoofdstad van Toscane, op u. Vanuit Montecatini Terme gaan we per trein (kosten treinticket niet inbegrepen) naar Florence, waarna we o.l.v. een gids deze stad vol kunstschatten gaan ontdekken. Tijdens de wandeling zien we o.a. de kerk en het klooster San Marco, de Dom Santa Maria del Fiore, de kerk Orsan Michele, de Ponte Vecchio en de Piazza della Signoria. Na de lunch heeft u vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te bekijken. Een wandeling door de Boboli tuinen loont zeker de moeite en kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de Uffici of de Accademia. Laat in de middag keren we, wederom per trein, terug naar ons hotel.

Dag 3: Na het ontbijt rijden we naar Pisa, waar we een wandeling maken door het centrum van deze beroemde stad. We zien het prachtige Piazza dei Miracoli, het plein met de befaamde scheve toren van Pisa, en daarna de Romaanse Dom met het Baptisterium, de grootste doopkapel in de Christelijke wereld. Na dit bezoek vervolgen we onze weg naar de Etruskische stad Lucca, waar we tijdens een wandeling o.a. de Piazza del Mercato, de Dom en de kerk San Frediano zien. Na nog wat vrije tijd in deze fraaie stad, keren we laat in de middag terug naar het hotel.

Dag 4: We rijden door het prachtige Toscaanse heuvellandschap naar Siena, de stad met de mosselvormige Piazza del Campo, voor velen een van de mooiste pleinen ter wereld. We zien verder het gotische stadhuis, de Dom Santa Maria, het Baptisterium en enkele fraaie adellijke paleizen. Na de lunch in deze stad rijden we naar San Gimignano (Unesco Werelderfgoed), het prachtige, nog vrijwel onaangetaste middeleeuwse stadje, wat wereldberoemd werd door haar talrijke sierlijke torens die het silhouet van de stad domineren. Na dit bezoek rijden we laat in de middag terug naar ons hotel.

Dag 5: We gaan na het ontbijt naar de Cinque Terre (Unesco Werelderfgoed), de beroemde vijf dorpjes gelegen in een prachtig natuurrijk gebied iets buiten Toscane aan de Ligurische kust, die samen een van de bekendste bezienswaardigheden van Italië vormen. We maken een boottocht langs de robuuste rotskust van de Cinque Terre, waar de vijf dorpjes aan zee tegen de rotsen liggen. Bij een van deze schilderachtige dorpjes zullen we aan land gaan zodat u kunt wandelen door de kleine straatjes langs de gekleurde huizen. Op de kleine pleintjes bij de haventjes nodigen de terrassen u uit voor een heerlijke Italiaanse lunch. In de namiddag gaan we per trein (kosten inbegrepen) terug naar Levanto, waarvandaan de touringcar ons weer naar het hotel brengt.

Dag 6: Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld van Bologna gebracht voor de terugvlucht naar Brussel. Na aankomst brengt onze touringcar u weer naar Limburg, waar een einde komt aan deze bijzondere reis.

Reisdatum

10 t/m 15 oktober 2024

Reissom

€ 1095,- per persoon.
De toeslag single bedraagt € 145,-

 • Vervoer per luxe touringcar naar het vliegveld en retour.
 • Retourvlucht Brussel-Bologna (met Brussels Airlines), inclusief bagage.
 • 5 overnachtingen in het prima 4* hotel Michelangelo in Montecatini Terme, op basis van halfpension.
 • Het beschreven excursieprogramma per touringcar (behalve op dag 2) o.l.v. Duits- of Nederlands sprekende gidsen, inclusief boot- en treintocht op dag 5.
 • Eigen Nederlandse reisbegeleiding en een informatie avond ca. een maand voor vertrek.

Nog niet inbegrepen

 • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Eventuele verzekeringen en fooien.
 • Eventuele entreegelden.
 • Eventuele toeristenbelasting, ter plaatse in het hotel te voldoen.
 • Kosten retour treinticket Florence op dag 2.
 • Reserveringskosten à € 25,- per boeking.