Tunesië

8-DAAGSE VLIEGREIS VAN 23 T/M 30 OKTOBER 2021 (HERFSTVAKANTIE)
REIS OP BASIS VAN HALF PENSION IN PRIMA HOTELS, INCL. ALLE ENTREES EN DIVERSE EXTRA’S!

Na enkele turbulente jaren in het recente verleden, is de rust inmiddels teruggekeerd in Tunesië en zou het land met haar uiterst vriendelijke bevolking u graag weer als gast begroeten. In Tunesië, ook wel het land van Aladin, waant u zich in een Arabisch sprookje en tegelijkertijd in de Romeinse tijd. We nemen u tijdens deze reis mee naar Heilige steden, met typisch oosterse medina’s en moskeeën, Romeinse tempels en theaters en dit alles in een decor van fraaie landschappen, met bergen, oases, woestijnen, watervallen en palmbomen. Het heerlijk milde klimaat maakt uw reis compleet! Gaat u met ons mee?

Dag 1: Vanuit diverse opstapplaatsen in Limburg wordt u naar het vliegveld (Düsseldorf) gebracht, voor de rechtstreekse vlucht naar Monastir in Tunesië. Na aankomst (in de middag) volgt de transfer naar het hotel aan de prachtige jachthaven van Monastir. Na de check-in volgt een wandeling door deze jachthaven, met haar bijzondere atmosfeer, mede door de vele bars, restaurantjes en winkeltjes.

Dag 2: Na het ontbijt gaan we naar Sousse, de 3e stad van Tunesië, door de Phoenciërs 3000 jaar geleden gesticht. De stad heeft een van de mooiste medina’s (oude centra) van het land en een stadsmuur uit het jaar 859 die nog steeds intact is. Hierna rijden we naar Kairouan, een Heilige stad voor de Islam, met 300 moskeeën en mausoleums. We bezichtigen de Grote Moskee, de oudste in Noord Afrika en het mausoleum Sidi Sahbi, waarbinnen zich het graf van een van de vertrouwelingen van profeet Mohammed bevindt. We bekijken hierna het watersysteem met haar Cisternen, wat al in de 10e eeuw voor de watervoorziening zorgde in de stad. Hierna rijden we verder naar Sbeitla, waar we de Romeinse ruïnes bezoeken, met triomfbogen, het Forum met Capitol, de thermen en de vroegchristelijke kerken. Hierna gaan we naar Gafsa voor diner en overnachting.

Dag 3: Vandaag maken we met een terreinwagen een dagexcursie. We beginnen hierbij met de bergoase dorpjes Chebika en Tamerza, de mooiste oases van het land. In Tamerza wandelen we door het gebergte en bezoeken de lokale watervallen. We rijden door naar Oung Jemel, een bijzonder landschap wat decor is geweest voor diverse Hollywood films. Na een ritje door de zandduinen komen we bij de grootste oase van het land, Tozeur, waar we in een prachtig hotel overnachten.

Dag 4: We beginnen vandaag met een bezoek aan de Palmentuin, in een paardenkoets. Hierna gaan we naar het eerste eko-museum van het land midden in een palmenbos, met hierbij een proeverij van diverse dadelprodukten. Hierna steken we het zoute meer Chott El-Djerid over tot aan het oaseplaatsje Douz, aan de rand van de woestijn. Hier bekijken we o.a. de Oosterse markt met vele handwerk produkten. We beleven de bijzondere zonsondergang hier, waarbij ook nog de mogelijkheid bestaat om (facultatief) een kamelenrit in de zandduinen te maken. Diner en overnachting wederom in een prima 4* hotel.

Dag 5: Na het ontbijt gaan we naar het schilderachtige bergdorpje Tamezret, met een prachtig uitzicht op de uitlopers van de Sahara. We krijgen hier uitleg over het leven van de dorpsbewoners, waarbij u kunt genieten van een kop heerlijke mintthee. Hierna rijden we naar het grottendorp Matmata. In dit unieke stadje leven nog steeds grotbewoners. In een van de 800 jaar oude onderaardse woningen wordt u welkom geheten door de bewoners, met traditionele Tunesische thee. Hierna bezoeken we nog een drietal typische Berberdorpjes (Metameur, Chenini en Douiret), gelegen in de bergen, die alle hun eigen eeuwenoude tradities hebben, waarover we meer te weten komen. Laat in de middag komen we aan bij ons hotel in Tataouine, voor diner en overnachting.

Dag 6: Als eerste bezoeken we vandaag het oase stadje Gabes, bekend om haar vele soorten Henna tatoeages, waarna we doorrijden naar El-Djem (Unesco werelderfgoed), waar we het Romeinse Colosseum (annex Amfitheater), met haar bijbehorende catacomben bezoeken. Hierna rijden we door naar Sousse voor diner en overnachting.

Dag 7: We rijden naar de hoofdstad Tunis en wandelen door de oud binnenstad (Unesco werelderfgoed), die bestaat uit een smeltkroes van culturen van Berbers, Phoeniciërs, Arabieren, Turken, Spanjaarden, Joden en Christenen. Van de 12e tot en met 16e eeuw was Tunis een van de grootste en rijkste steden in de Islamitische wereld en diverse paleizen en moskeeën die we zullen zien, herinneren hier nog aan. We rijden verder naar de legendarische ruïnestad Carthago en krijgen hier alle uitleg over de opkomst en ondergang van deze eens zo machtige stad. Hierna brengen we nog een bezoek aan het pittoreske kunstenaarsdorpje Sidi-Bou-Said, voordat we aankomen in ons hotel voor diner en overnachting.

Dag 8: Transfer naar de luchthaven van Monastir voor de vlucht naar Düsseldorf. Na aankomst wordt u weer naar Limburg gebracht, waar een einde komt aan deze bijzondere reis.

Reisdatum

23 t/m 30 oktober 2021 (herfstvakantie)

Reissom

€ 995,- per persoon.
De toeslag single bedraagt € 125,-

Inbegrepen

  • Vervoer vanuit Limburg naar vliegveld Düsseldorf en retour.
  • Retourvlucht Düsseldorf-Monastir, incl. bagage.
  • Transfers vliegveld Monastir naar het hotel en retour. 7
  • overnachtingen in prima 4* hotels (1 nacht in een goed 3* hotel), op basis van halfpension.
  • Het beschreven excursieprogramma incl. entrees, onder leiding van een Nederlandstalige gids.
  • Eigen Nederlandse reisbegeleiding en een informatie avond ca. een maand voor vertrek.

Nog niet inbegrepen

  • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
  • Fooien.
  • Eventuele verzekeringen.
  • Reserveringskosten à € 25,- per boeking.