TURKIJE: CAPPADOCIË, ANKARA EN INSTANBUL

TURKIJE: CAPPADOCIË, ANKARA EN ISTANBUL
8-DAAGSE VLIEGREIS VAN 14 T/M 21 MEI 2024

SCHERP GEPRIJSDE REIS, OP BASIS VAN HALFPENSION IN PRACHTIGE 4* EN 5* HOTELS!

Gaat u met ons mee naar het sprookjesachtige Cappadocië? Wonderbaarlijke rotsformaties in de meest uiteenlopende vormen en verborgen ondergrondse steden, met soms wel acht verdiepingen, kenmerken de streek. Dit unieke gebied met een lange geschiedenis en sporen van vele jaren bewoning, is een ware trekpleister, die u zeker eenmaal in uw leven moet hebben gezien. Hiernaast staan o.a. ook de wereldsteden Ankara en Istanbul, met hun vele bezienswaardigheden op het programma. Het fraaie landschap, het heerlijke klimaat en de fantastische hotels maken de reis compleet.

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1: Vanuit diverse opstapplaatsen in Limburg wordt u naar het vliegveld van Düsseldorf gebracht voor de rechtstreeks middagvlucht naar Antalya. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel en het diner.

Dag 2: Na het ontbijt rijden we vanaf de kust van de Middellandse Zee door het Taurus gebergte, naar Konya. Hier bezoeken we het klooster van de “dansende Derwisjen” en rijden daarna door naar Cappadocië, waar we drie nachten in een fantastisch hotel verblijven.Dag 3:
We gaan als eerste vandaag naar Üçgüzeller, waar we de befaamde aardpiramides, ontstaan door erosie van gesteente uit de oudheid, bekijken. Hierna brengen we een bezoek aan Kaymakli, één van de grootste onderaardse steden van Cappadocië. Op meerdere verdiepingen ontdekken we hier een spectaculair labyrint van gangen en ruimtes. Na een bezoek aan de rotswoning van een van de laatste bewoners van de streek, besluiten we de dag met een wandeling door het “Rode dal” tot aan het dorp Çavusin, beroemd om haar tegen een steile klif gebouwde huisjes.

Dag 4: De vroege vogels onder u kunnen ’s-Morgens (facultatief) deelnemen aan een (hete lucht) ballonvaart boven het landschap van Cappadocië. Een absoluut hoogtepunt in uw reis! Hierna starten we de dag met een bezoek aan het plaatsje Uçhisar, bekend om haar bijzondere rots-kasteel, van waaruit we een prachtig uitzicht hebben over het hele gebied. Hierna gaan we verder naar het Göreme Nationaal Park (Unesco Werelderfgoed) en bezoeken hier de befaamde grotkerken. Hierna bezoeken we nog het schilderachtige oud-Griekse dorp Sinassos, voordat we aan het einde van de dag terugrijden naar ons hotel. Na het diner kunt u (facultatief) een traditionele Turkse avond bijwonen, met dans en muziek.

Dag 5: Na het ontbijt rijden we naar Hattusha (Unesco Werelderfgoed), de vroegere hoofdstad van het voormalig koninkrijk der Hettieten ca. 3000 jaar voor Christus. Onderweg hierheen bezoeken we bij Yazilikaya de unieke, oudste en best bewaard gebleven tempel uit deze periode. In de stad, met haar prachtige landschap, zien we o.a. de opvallende stadsmuren en de ‘Grote’ tempel. Na de lunch rijden we verder naar ons hotel in de Turkse hoofdstad Ankara.

Dag 6: Na het ontbijt maken we een rondrit door Ankara en bezoeken het Archeologisch museum (ondergebracht in een bijzondere, omgebouwde bazaar uit de 15e eeuw), waarbij de complete geschiedenis van Anatolië wordt weergegeven. Hierna brengen we nog een bezoek aan het mausoleum van Atatürk, de “Vader aller Turken” en eerste president van het huidige Turkije, voordat we doorrijden naar ons hotel in de wereldstad Istanbul.

Dag 7: Na het ontbijt gaan we op ontdekkingstocht door Istanbul, de stad die Europa van Azië scheidt. De stad is met haar rijke cultuur en vele prachtige bezienswaardigheden absoluut uniek. We bezoeken de befaamde Hagia Sophia, de vroegere kathedraal die tegenwoordig als moskee dienst doet, de Blauwe Moskee, de Hippodroom en het Topkapi Paleis. Facultatief kunt u in de namiddag nog een fraaie boottocht maken op de Bosporus. Het diner vindt deze avond plaats in een authentiek visrestaurant in de stad.

Dag 8: In de loop van de morgen wordt u naar het vliegveld van Istanbul gebracht voor de terugvlucht naar Düsseldorf. Na aankomst wordt u door onze touringcar weer naar Limburg gebracht, waar een einde komt aan deze indrukwekkende reis.

Reisdatum

14 t/m 21 mei 2024

Reissom:

€ 1045,- per persoon. De toeslag single bedraagt € 195,-

Volgeboekt

Inbegrepen

  • Vervoer per luxe touringcar vanuit Limburg naar vliegveld Düsseldorf en terug.
  • Rechtstreekse heenvlucht naar Antalya en retourvlucht vanuit Istanbul, beide incl. bagage.
  • 7 overnachtingen in uitstekende 4* en 5* hotels, op basis van halfpension.
  • Het volledig beschreven excursieprogramma (exclusief entrees), onder leiding van een Nederlands sprekende gids.
  • Nederlandse reisbegeleiding en een informatie avond ca. een maand voor vertrek.

Nog niet inbegrepen

  • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
  • Entreegelden en kosten van eventuele facultatieve excursies.
  • Fooien en eventuele verzekeringen.
  • Reserveringskosten à € 25,- per boeking.