TURKIJE: DE LYCISCHE KUST

TURKIJE: DE LYCISCHE KUST
8-DAAGSE VLIEGREIS VAN 8 T/M 15 OKTOBER 2024
SCHERP GEPRIJSDE REIS, OP BASIS VAN HALFPENSION IN PRACHTIGE 4* EN 5* HOTELS!!

De Lycische kust, ook wel de Zuid-Egeïsche kust genoemd, kenmerkt zich door het vele groen, idyllische baaien, prachtige natuur en bijzondere cultuur. De streek is vernoemd naar de Lyciërs, die hier lange tijd geheerst hebben en er ook duidelijk hun sporen hebben achtergelaten. De bijzondere rotsgraven bij Dalyan zijn o.a. door hen gemaakt. U maakt tijdens deze reis een fraaie boottocht, met een stop op het strand van de Caretta schildpadden, bekijkt de fameuze kalkterrassen van Pamukkale, de fraai gerestaureerde opgravingen van Efeze, het orakel van Apollo in Didyma en veel meer. Het heerlijke klimaat en de fantastische hotels maken de reis compleet.

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1: Vanuit diverse opstapplaatsen in Limburg wordt u naar het vliegveld van Düsseldorf gebracht, voor de rechtstreekse middagvlucht naar Antalya. Na aankomst rijden we naar een restaurant in de stad voor het diner, waarna we doorrijden naar ons 5* overnachtingshotel in Kemer.

Dag 2: Na het ontbijt rijden we naar Myra, waar we de Sint Nicolaas kerk bezichtigen, genoemd naar de bisschop van Myra uit de 4e eeuw, bij ons beter bekend als Sinterklaas. Zijn liturgische feestdag is daarom niet voor niks op 6 December. Hierna bekijken we in de directe omgeving enkele fraaie rotsgraven uit de oudheid, die in Turkije uitsluitend in dit gebied te vinden zijn. We rijden vervolgens door een fraai, natuurrijk landschap, via Dalaman naar ons 4* overnachtingshotel in het idyllische plaatsje Dalyan.

Dag 3: Vandaag maken we een prachtige boottocht over het Köycegiz-meer, waarbij we door een labyrint van kanaaltjes met rietveldbegroeiing uitkomen in de Egeïsche zee. Langs de kust varen we langs de rotsgraven, die tegen de steile bergwanden liggen en krijgen de lunch op de boot in de vorm van een barbecue. We komen aan bij het Iztuzu strand, beroemd om haar Caretta schildpadden. Hier maken we een pauze, voordat we terugvaren en aan het einde van de middag weer in het hotel zijn.

Dag 4: We beginnen de dag met een bezoek aan Didyma, waar zich het grootste tempelcomplex uit de oudheid bevindt, met zuilen van wel 36 meter hoog. Hier zien we ook het gebouw van het orakel van Apollo, waar vele personen vroeger heengingen om hun toekomst door de priesters te laten voorspellen. We rijden hierna verder naar Priene, een van de mooiste en best bewaard gebleven stadjes uit het hellenistische verleden van deze streek. We wandelen naar de top van de hier gelegen heuvel, van waaruit we een prachtig uitzicht hebben en tevens de bijzondere Tempel van Athena en het antieke theater kunnen bewonderen. Hierna gaan we verder naar ons 5* overnachtingshotel in Kuşadasi.

Efeze

Dag 5: Een van de hoogtepunten van de reis staat vandaag op het programma: Efeze (Unesco Werelderfgoed), het belangrijkste archeologische gebied in Turkije en een van de grootste opgravingen van het oude Griekenland, door archeologen op een fantastische manier gerestaureerd. We bekijken o.a. de Tempels van Artemis en Hadrianus, de Bibliotheek van Celsus, het imposante theater, de bronnen van Trajan en de Ayasuluk-heuvel met de basiliek en het graf van de heilige Johannes. Laat in de middag keren we terug naar het hotel in Kuşadasi.

Dag 6: Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de relatief recente opgraving van de antieke Romeinse stad Aphrodisias (Unesco Werelderfgoed). We zien hier o.a. het stadion, de Tempel van Aphrodite, de thermen, het theater en enkele prachtige beeldhouwwerken. Hierna rijden we naar Pamukkale, waar we de beroemde witte kalkterrassen bekijken. Sterk kalkhoudend water loopt hier via een groot aantal terrassen van een helling, een bijzonder schouwspel van de natuur. In de directe omgeving zien we vervolgens nog het antieke kuuroord Hierapolis, met haar unieke graftomben, voordat we laat in de middag naar ons 5* thermaal en spa hotel in Pamukkale rijden.

Dag 7: We rijden via een prachtige route door het Taurusgebergte naar Antalya, waar we een rondrit door de stad maken, waarbij we o.a. de Minaret en de Poort van Hadrianus bekijken. We maken nog een wandeling in de oude haven, voordat we aan het einde van de middag naar ons 4* overnachtingshotel in deze stad rijden.

Dag 8: Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld van Antalya gebracht voor de terugvlucht naar Düsseldorf. Na aankomst wordt u door onze touringcar weer naar Limburg gebracht, waar een einde komt aan deze indrukwekkende reis.

Reisdatum

8 t/m 15 oktober 2024

Reissom:

€ 1135,- per persoon. De toeslag single bedraagt € 195,-

Inbegrepen

  • Vervoer per luxe touringcar vanuit Limburg naar vliegveld Düsseldorf en retour.
  • Retourvlucht Düsseldorf-Antalya, inclusief bagage.
  • 7 overnachtingen in uitstekende 4* en 5* hotels, op basis van halfpension, inclusief lunch op dag 3.
  • Het beschreven excursieprogramma (exclusief entrees), onder leiding van een Nederlands sprekende gids.
  • Nederlandse reisbegeleiding en een informatie avond ca. een maand voor vertrek.

Nog niet inbegrepen

  • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
  • Entreegelden.
  • Fooien en eventuele verzekeringen.
  • Reserveringskosten à € 25,- per boeking.