Valencia

VALENCIA
5-DAAGSE VLIEGREIS VAN 10 T/M 14 MEI EN VAN 4 T/M 8 OKTOBER 2021

De architect Santiago Calatrava is een geboren en getogen Valenciaan en met zijn ontwerp voor de ‘Stad van de Kunst en Wetenschap’ heeft hij een bijzonder stempel op zijn geboortestad gedrukt. Maar Valencia is natuurlijk veel meer dan alleen dit futuristische complex. Deze stad aan de Costa de Azahar (de oranjebloesemkust), wordt nog niet overspoeld door toeristen, terwijl er toch meer dan genoeg te beleven is voor de cultuurgeïnteresseerde reiziger. Valencia telt namelijk meer dan 35 musea en heeft een charmant centrum met een aantal bijzondere monumenten, waaronder de fraaie kathedraal en de prachtige markthallen. In Valencia liggen de kunst en cultuur op straat. Gaat u mee om dit zelf te ontdekken? We verblijven in het prima 4* hotel NH Las Artes, op korte loopafstand van het stadscentrum en de ‘Stad van de Kunst en Wetenschap’.

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1: Vertrek vanuit Limburg naar het vliegveld van Eindhoven voor de rechtstreekse vlucht naar Valencia. Na aankomst volgt de transfer naar uw 4* hotel NH Las Artes, voor de check-in, waarna al een eerste stadsverkenning volgt.

Dag 2: Onder leiding van een Nederlands sprekende gids maken we een stadsrondrit en - wandeling en zien alle hoogtepunten van Valencia. We bekijken o.a. de Plaza del Ayuntamiento, het centrale plein van de stad met oude prestigieuze gebouwen en een schitterend fontein, de 14e eeuwse kathedraal met haar combinatie van barokke, gotische en Romaanse stijl en de wijk Eixample, de wijk waar u het authentieke Valencia terugvindt, en waarbij de oude straten en steegjes u terugbrengen in de tijd van de Art Nouveau. Wat in deze wijk zeker ook een bezienswaardigheid is, is het treinstation ‘Valencia Estacio del Norte’, waarvan de binnenkant fraai bewerkt is met mozaïek en keramiek. Na de lunch heeft u vrije tijd om zelf de binnenstad te gaan verkennen.

Dag 3: Na het ontbijt krijgen we (wederom onder leiding van een Nederlands sprekende gids) een rondleiding door de ‘Stad van de Kunst en Wetenschap’ (de zgn. Ciutat de les Arts i les Ciencies). Dit cultuur en wetenschappelijk centrum is een lust voor het oog. De bekende architect Santiago Calatrava is verantwoordelijk voor dit stukje moderne kunst in de rivierbedding van de Turia rivier. De bijzondere vormgeving trekt direct de aandacht. Via een lange promenade bekijken we alle gebouwen (buitenkant) en de botanische tuin met palmbomen. Na de lunch heeft u vrije tijd en kunt u eventueel op eigen gelegenheid het complex van binnen bezoeken. Hier bevinden zich het operagebouw ‘El Palau de les Arts Reina Sofia’, een bioscoop, planetarium, het wetenschapsmuseum ‘El Museu de les Ciencies Principe Felipe’ en een Oceanium. Vooral het Oceanium is een absolute aanrader. Dit aquarium, ontworpen door Calatrava, omvat negen watertorens met daarin gedeeltelijke kopieën van verschillende oceanen en alles wat daarin leeft. Er zijn zeehonden, dolfijnen, watervogels, pinguïns, pelikanen, walrussen en diverse soorten haaien te zien.

Dag 4: Na het ontbijt heeft u vrije tijd in Valencia. Rond het middaguur gaan we met het openbaar vervoer (kosten niet inbegrepen) naar het even buiten de stad gelegen prachtige natuurpark Albufera. In het park is een grote verscheidenheid te vinden aan flora en fauna. We maken een boottocht (kosten ca. € 5,- p.p. niet inbegrepen) door deze prachtige natuur, waarna we aan het einde van de middag terugkeren naar Valencia.

Dag 5: U heeft nog een bijna complete vrije dag om op eigen gelegenheid Valencia te bekijken, voordat u aan het einde van de middag naar het vliegveld wordt gebracht voor de terugvlucht naar Eindhoven. Na aankomst brengt de touringcar u weer naar Limburg, waar een einde komt aan een ongetwijfeld boeiende reis.

Reisdatum

10 t/m 14 mei 2021
4 t/m 8 oktober 2021

Reissom

€ 695,- per persoon.
De toeslag single bedraagt € 155,-

Inbegrepen

 • Vervoer per luxe touringcar vanuit Limburg naar vliegveld Eindhoven en terug.
 • Retourvlucht Valencia (met Transavia), incl. bagage (15 kg).
 • Transfer van het vliegveld Valencia naar het hotel en terug. 4
 • overnachtingen in 4* hotel NH Las Artes in Valencia, op basis van logies/ontbijt.
 • Het excursieprogramma zoals beschreven (excl. entrees), incl. vervoer per luxe touringcar tijdens de stadsrondrit, o.l.v. een Nederlands sprekende gids (op dagen 2, 3 en 4).
 • Eigen Nederlandse reisbegeleiding (in de persoon van Olaf Bluijssen) en een info meeting ca. een maand voor vertrek.

Nog niet inbegrepen

 • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Eventuele entreegelden, kosten openbaar vervoer (dag 4) en kosten boottocht (dag 4).
 • Eventuele fooien en verzekeringen.
 • Eventuele toeristenbelasting, ter plaatse in het hotel te voldoen.
 • Reserveringskosten à € 25,- per boeking.