Venetië met de Biënnale

VENETIË MET DE BIËNNALE
5-DAAGSE KUNST- EN CULTUURREIS VAN 24 T/M 28 OKTOBER 2024 (HERFSTVAKANTIE)

Van Mei tot en met November 2024 wordt in Venetië de 60e Biënnale voor actuele beeldende kunst georganiseerd. Bijna 100 landen presenteren in de ‘Giardini’, in de ‘Arsenale’ en op vele andere plaatsen in het historische Venetië de meest actuele en vooraanstaande kunstenaars. Educa Travel organiseert in 2024 voor de 7e maal een kunst- en cultuurreis naar Venetië, waarbij bezoeken aan de Biënnalelocaties de ‘Giardini’, de ‘Arsenale’ en elders in Venetië, gecombineerd worden met bezoeken aan de kunsthistorische hoogtepunten in de unieke lagunestad die Venetië al zo vele eeuwen is. De reis wordt geleid door kunsthistorica Jennie Casu-Bogaert.

Het programma ziet er als volgt uit:

San MarcoDag 1: In de ochtend vertrekken we per touringcar vanuit Limburg naar het vliegveld in Brussel voor de rechtstreekse vlucht naar Venetië. Na aankomst in het hotel neemt Jennie u mee voor een eerste wandeling in deze prachtige stad, met aansluitend het gezamenlijke diner in een gezellig restaurant in Venetië.Biennale 2024Dag 2: Vandaag staat geheel in het teken van de Biënnale. We gaan naar de ‘Giardini’ en bezoeken er de hele dag de diverse landenpaviljoens. Kunstenaar Renzo Martens (1973) zal samen met het kunstenaarscollectief Cercle d’Art des Travailleurs de Plantation Congolaise (CATPC) en curator Hicham Khalidi de Nederlandse inzending voor de Biënnale van Venetië 2024 verzorgen in het door Gerrit Rietveld ontworpen paviljoen. ‘s-Avonds vindt het diner plaats in een restaurant in Venetië.

Dag 3: We bezoeken de Galleria dell’Accademia. Dit museum herbergt een geweldige collectie Venetiaanse schilderkunst uit de periode tussen +/-1300 en +/- 1800. Daarnaast zal er een presentatie zijn in het kader van de Biennale, waarvan op dit moment het thema nog niet bekend is. Vervolgens wandelen we naar de Punta della Dogana, dat door de Franse kunstverzamelaar Francois Pinault is verbouwd tot een prachtige expositieruimte. Het is op dit moment nog niet bekend hoe het museum een bijdrage gaat leveren aan de 60e Biënnale. Ons volgende bezoek zijn de kerken San Pantalone met zijn geweldige plafondschildering, en de Santa Maria Gloriosa dei Frari met enkele prachtige werken van Titiaan. We besluiten deze dag met een bezoek aan de Scuola Grande di San Rocco. ‘s-Avonds vindt het diner plaats in een restaurant in Venetië.

Rialto

Dag 4: Deze dag zijn de Biënnalepresentaties in de ‘Arsenale’ ons excursiedoel. De Arsenale bestaat uit de gebouwen van de voormalige Venetiaanse scheepswerven. De eeuwenoude enorme hallen bieden een geweldig podium aan de hedendaagse kunst en de wereldwijd geselecteerde kunstenaars. ‘s-Avonds vindt het diner wederom plaats in Venetië.

Dag 5: Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht naar Brussel. Na aankomst wordt u met de touringcar weer naar Limburg gebracht, waar een einde komt aan deze bijzondere reis!

Het maximaal aantal deelnemers op deze reis bedraagt 24 personen.

Reisdatum

24 t/m 28 oktober 2024
(herfstvakantie)

Reissom

€ 995,- per persoon.
De toeslag single bedraagt € 125,-

 • Vervoer per luxe touringcar vanuit Limburg naar vliegveld Brussel en terug.
 • Retourvlucht Venetië (met Brussels Airlines), inclusief bagage.
 • Transfers van de luchthaven in Venetië naar het hotel en terug, op dag 1 en 5.
 • 4 overnachtingen in hotel Venezia (3*) in Mestre (Venetië), op basis van halfpension. De 4 diners vinden plaats in authentieke restaurants in het centrum van Venetië.
 • Het beschreven excursieprogramma incl. toegangskaart voor de Biënnale.
 • Reisleiding in de persoon van Jennie Casu-Bogaert.
 • Een voorbereidingslezing ca. een maand voor vertrek.

Nog niet inbegrepen

 • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Eventuele overige entreegelden (dag 3), verzekeringen en fooien.
 • Bus/tram/bootkaart Venetië
  (ca. € 60,- per persoon).
 • Toeristenbelasting ca. € 2,40 per persoon per dag, ter plaatse te voldoen.
 • Eventuele toegangsentree Venetië, wordt momenteel bekeken door de lokale overheid.

Tussentijdse wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.