VENETIË EN VICENZA

VENETIË EN VICENZA, KUNST EN CULTUUR 6-DAAGSE VLIEGREIS VAN 24 t/m 29 OKTOBER 2021 (HERFSTVAKANTIE).

Venetië is een van de meest betoverende steden van Europa. Het fraaie schouwspel van de gondels op het Canal Grande en de pittoreske doorkijkjes over smalle grachtjes wordt al eeuwen bejubeld. Contacten met de Byzantijnen en het gotische Europa gaven de stad haar fraaie uiterlijk. Schitterende kerken, schilderachtige pleintjes, onbekende wijken en rijkversierde “scuole”, Venetië heeft het in overvloed. Kunsthistoricus Luc Laudy gaat zijn passie met u delen en u rondleiden door deze stad vol kunsthistorische hoogtepunten. Daarbij krijgt de architectuur van renaissance architect Andrea Palladio extra aandacht. U maakt tevens een dagexcursie naar de bijzonder fraaie stad Vicenza, waar u o.a. Palladio’s villa Rotonda, zijn Teatro Olympico en andere Palladio architectuur zult zien.

Het programma ziet er als volgt uit :

Dag 1: Vanuit diverse opstapplaatsen in Limburg wordt u naar het vliegveld (Brussel) gebracht voor de rechtstreekse vlucht naar Venetië. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel in Mestre, waarna we kennis gaan maken met de stad Venetië. We maken een tocht via het Canal Grande naar de Piazza San Marco waar we een rondgang maken met aandacht voor de San Marco, het Palazzo Ducale, de Torre dell’Orologio, de Libreria Marciana, de Loggia en de Campanile. Het diner vindt plaats in een authentiek restaurant in de stad.

Dag 2: We bezoeken de Galleria dell’Accademia. Dit museum herbergt een geweldige collectie Venetiaanse schilderkunst uit de periode tussen +/-1300 en +/- 1800 met kunstenaars als Veneziano, Giovanni Bellini, Carpaccio, Giorgione, Titiaan, Tinteretto, Veronese, GB en GD Tiepolo, Canaletto en Guardi. Vervolgens gaan we naar de Punta della Dogana dat door de Franse kunstverzamelaar Francois Pinault is verbouwd tot een prachtige expositieruimte en bezoeken we de barokkerk ‘Santa Maria della Salute’ ‘s-Middags bezoeken we de kerk SM Gloriosa dei Frari met een keur aan renaissancekunst o.a. van Titiaan. We besluiten de dag in de Scuola Grande di San Rocco met weergaloze werken van Tinteretto. ’s-Avonds dineren we wederom in een gezellig restaurant in de stad.

Dag 3: We gaan per bus naar Vicenza. Deze stad is beroemd vanwege de architectuur van renaissance architect Andrea Palladio (1508-1580). We bezoeken o.a. de Piazza dei Signori met de Basilica Palladiano, de Loggia del Capitaniato, de Torre di Piazza, het Teatro Olympico en het palazzo Chiericati. Na de lunch wandelen we naar Villa ai Nani met de fresco’s van GiamBattista Tiepolo en de Villa Rotonda van Andrea Palladio. Terug in Mestre dineren we weer in een gezellig restaurant.

Dag 4: We beginnen de dag met een bezoek aan het ghetto Vecchio en het ghetto Nuove, Dit zijn de oudste ghetto’s ter wereld. We maken een rondgang door de verschillende historische synagoges in het Ghetto. Na dit bezoek nemen we de vaporetto naar het eiland Murano. (Afhankelijk van de tijd bezoeken we onderweg naar Murano het eilandje San Michele met het beroemde kerkhof.) Murano is al vele eeuwen het eiland dat beroemd is vanwege het glasblazen. Op Murano kunt U op eigen gelegenheid lunchen en rondwandelen waarbij U eventueel het glasblazen in praktijk kunt zien. Terug in Venetie sluiten we de dag af in de kerk San Giovanni e Paolo. Deze Dominicaner kerk en het naastgelegen Ospedale/ziekenhuis vormen al vele eeuwen een belangrijk koppel. Op het plein staat het ruiterstandbeeld van ‘Colleoni’ door Andrea del Verrochio uit 1479.

Dag 5: We varen naar het eiland San Giorgio Maggiore en bezoeken de typische kerk van Andrea Palladio. Vanaf het eiland heb je ook een schitterend uitzicht op de stad. We steken vervolgens het Guideccakanaal over naar het San Marcoplein. Na de lunchpauze bezoeken we de San Zaccariakerk, de basiliek San Marco en/of het Palazzo Ducale. Voor het ‘laatste avondmaal’ gaan we weer naar een gezellig restaurant in de stad.

Dag 6: Indien het tijdstip van vertrek het toelaat gaan we nog naar Venetië, anders is Mestre een heel aangename plek om te winkelen. Bovendien is het marktdag met een uitgebreid aanbod ‘van alles en nog wat’. Na de middag wordt u naar het vliegveld van Venetië gebracht voor de terugvlucht naar Brussel. Na aankomst wordt u weer naar Limburg gebracht, waar een einde komt aan deze bijzondere reis.

Reisdatum

24 t/m 29 oktober 2021 (Herfstvakantie)

Reissom

€ 995,- per persoon
De toeslag single bedraagt € 105,-

Inbegrepen

 • Vervoer per luxe touringcar vanuit Limburg naar het vliegveld (Brussel) en terug.
 • Retourvlucht Venetië inclusief bagage.
 • Transfers van de luchthaven in Venetië naar het hotel en terug.
 • 5 overnachtingen in hotel Venezia in Mestre, op basis van halfpension (de 5 diners vinden plaats in authentieke restaurants in Venetië en Mestre).
 • Het beschreven excursieprogramma (onder voorbehoud van plaatselijke omstandigheden), exclusief entrees.
 • Reisleiding in de persoon van kunsthistoricus dhr. Luc Laudy.
 • Een inleidende lezing door dhr. Luc Laudy ca. een maand voor vertrek.

Nog niet inbegrepen:

 • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Entreegelden (ca. € 75,- per persoon).
 • Kosten charterbus Venetië-Vicenza en retour op dag 3.
 • Eventuele verzekeringen en fooien.
 • Kosten openbaar vervoer/ busboot ter plaatse (ca. € 60,- p.p.)
 • Toeristenbelasting à € 2,50 per persoon per nacht, ter plaatse in het hotel te voldoen.