VENETIË MET DE 59e BIËNNALE

VENETIË MET DE 59e BIËNNALE 6-DAAGSE KUNST- EN CULTUURREIS VAN 22 T/M 27 OKTOBER 2022 (HERFSTVAKANTIE)

Van mei tot en met november 2022 wordt in Venetië de 59e Biënnale voor actuele beeldende kunst georganiseerd. Bijna 100 landen presenteren in de Giardini, in de Arsenale en op vele andere plaatsen in het historische Venetië de meest actuele en vooraanstaande kunstenaars. Cecilia Alemani (Milaan, 1977) is curator en koos het thema ‘The Milk of Dreams’. Deze titel ontleent ze aan een boek met die titel van Leonora Carrington (1917-2011) Alemani omschrijft haar als ‘een surrealistisch kunstenaar die een magische wereld beschrijft waarin alles en iedereen kan veranderen, iets anders of iemand anders kan worden’. Educa Travel organiseert in 2022 voor de 6e maal een kunst- en cultuurreis naar Venetië waarbij bezoeken aan de Biënnalelocaties ‘de Giardini’, ‘de Arsenale’ en elders in Venetië, gecombineerd worden met bezoeken aan de kunsthistorische hoogtepunten in de unieke lagunestad die Venetië al zo vele eeuwen is. De reis wordt geleid door docent kunst -en cultuureducatie Luc Laudy.

Het programma ziet er als volgt uit :

Dag 1: Per touringcar vertrekken we vanuit Limburg naar het vliegveld in Brussel voor de rechtstreekse vlucht naar Venetië. Na aankomst in het hotel neemt Luc u mee voor een eerste wandeling in deze prachtige stad met aansluitend het gezamenlijke diner in een gezellig restaurant in Venetië.

Dag 2: Vandaag staat geheel in het teken van de Biënnale. We gaan naar ‘de Giardini’ en bezoeken er de hele dag de diverse landenpaviljoens. Hier verzorgen vele landen de meest uiteenlopende presentaties. Voor de avond hebben we voor u wederom een bijzonder restaurant centraal in Venetië uitgezocht waar we dineren.

Dag 3: We bezoeken de Galleria dell’Accademia. Dit museum herbergt een geweldige collectie Venetiaanse schilderkunst uit de periode tussen +/-1300 en +/- 1800. Vervolgens wandelen we naar de Punta della Dogana dat door de Franse kunstverzamelaar Francois Pinault is verbouwd tot een prachtige expositieruimte. Het is op dit moment nog niet bekend hoe het museum een bijdrage gaat leveren aan de Biënnale. Vervolgens kunt u op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan het Peggy Guggenheim Museum. Onze volgende bezoeken zijn de kerken San Pantalone met zijn geweldige plafondschildering en de Santa Maria Gloriosa dei Frari met enkele prachtige werken van Titiaan. We besluiten deze dag met een bezoek aan de Scuola Grande di San Rocco, volledig gedecoreerd door de Venetiaanse schilder Tintoretto. Onderweg bezoeken we ‘Collateral Events’, die in het kader van de Biënnale op verschillende plekken in de stad worden georganiseerd. ‘s-Avonds vindt het diner plaats in een restaurant in Venetië.

Dag 4: Deze dag zijn de Biënnalepresentaties in ‘de Arsenale’ ons excursiedoel. De Arsenale bestaat uit de gebouwen van de voormalige Venetiaanse scheepswerven. De eeuwenoude enorme hallen bieden een geweldig podium aan de hedendaagse kunst en de wereldwijd geselecteerde kunstenaars. ‘s-Avonds vindt het diner wederom plaats in Venetië.

Dag 5: We beginnen de dag met een bezoek aan het ghetto Vecchio en het ghetto Nuove, Het zijn de oudste getto’s ter wereld. We maken een begeleide rondgang door de verschillende historische synagogen in het Getto.

Melanie Bonajo (Heerlen, 1978) vertegenwoordigt Nederland op de 59e Biënnale in de Chiesetta della Misericordia. In 2018 exposeerde ze met veel succes in het Bonnefantenmuseum waarna haar roem zich wereldwijd verspreidde. We bezoeken haar expositie in de Chiesetta della Misericordia, een weelderig gebouw midden in de stad.

Hierna gaan we naar het eiland Murano, beroemd vanwege het glasblazen. U wandelt op eigen gelegenheid over het eiland. Eventueel kunt U ook het glasblazen in praktijk zien. Onderweg naar Murano bezoeken we het kerkhofeiland San Michele. Na terugkomst in Venetie gaan we via de San Francesco della Vigna en de Scuola Grande degli Schiavoni naar de San Giovanni e Paolo. Op het plein voor de kerk staat het beroemde ruiterstandbeeld van ‘Colleoni’ door Andrea del Verrochio uit 1479. Onderweg bezoeken we ‘Collateral Events’ die in het kader van de Biënnale op verschillende plekken in de stad worden georganiseerd. ‘s-Avonds vindt het diner wederom plaats in Venetië.

Dag 6: Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht naar Brussel. Na aankomst wordt u met de touringcar weer naar Limburg gebracht, waar een einde komt aan deze bijzondere reis!

Het maximum aantal deelnemers bedraagt 20 personen.

Reisdatum

22 t/m 27 oktober 2022 (Herfstvakantie)

Reissom

€ 995,- per persoon
De toeslag single bedraagt € 115,-

Volgeboekt

Inbegrepen

 • Vervoer per luxe touringcar vanuit Limburg naar vliegveld Brussel en terug.
 • Retourvlucht Venetië (incl. bagage), met Brussels Airlines.
 • Transfers van de luchthaven in Venetië naar het hotel en terug, op dag 1 en 6.
 • 5 overnachtingen in hotel Venezia (3*) in Mestre (Venetië), op basis van halfpension (de diners vinden plaats in een authentiek restaurant in het centrum van Venetië).
 • Het beschreven excursieprogramma incl. toegangskaart voor de Biënnale.
 • Reisleiding in de persoon van Luc Laudy.
 • Een uitgebreide voorbereidingslezing door Luc Laudy ca. een maand voor vertrek.

Nog niet inbegrepen:

 • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Overige entreegelden, eventuele verzekeringen en fooien.
 • Bus/tram/bootkaart Venetië (ca. € 60,- per persoon).
 • Toeristenbelasting à € 2,50 per persoon per dag, ter plaatse te voldoen.

Wijzigingen naar aanleiding van plaatselijke omstandigheden zijn voorbehouden.