Zwitserland

ZWITSERSE TOPPEN

7-DAAGSE BUS-TREINREIS VAN 19 T/M 25 JUNI, VAN 17 T/M 23 JULI EN VAN 7 T/M 13 AUGUSTUS 2022

Zwitserland kent verschillende indrukwekkende treinroutes door de machtige bergwereld van de Alpen. Wij laten u graag de mooiste trajecten zien, per trein en touringcar. Met de beroemde panoramatreinen van de Bernina Express, de Glacier Express en de Mont Blanc Express reist u langs diepe kloven, bruisende rivieren, kolkende watervallen, gletsjers, groene weiden en witte bergtoppen. In de comfortabele rijtuigen beleeft u de schoonheid van de Zwitserse Alpenwereld in zijn totale pracht pas echt.

Midden in de Alpen ligt het bekende Davos, omgeven door een schitterend bergdecor. De mengeling van grenzeloze natuurpracht en een veelsoortig stedelijk aanbod maakt Davos zo uniek. Wandel over de mooie boulevard of geniet in de bergen van de heerlijke rust en het prachtige uitzicht over de besneeuwde toppen van de Alpen. De ligging van Zermatt, aan de voet van de beroemde Matterhorn en midden in een reusachtig wandel- en skigebied, maakt deze stad tot een van de meest aantrekkelijke toeristenplaatsen van Zwitserland. Wat u zeker niet mag missen is de tandradbaan van de Gornergrat. Deze rijdt vanuit Zermatt de 3089 meter hoge Gornergrat op. Van hieruit geniet men van een overweldigend uitzicht op de Matterhorn, de gletsjer en het Monte-Rosa-massief.

Tijdens deze reis overnachten we in goede 4* hotels. In het mondaine Davos verblijven we in het Sunstar Alpine Hotel en in Brig in Hotel Alex. U heeft comfortabele, goed ingerichte kamers, voorzien van een aparte badkamer met toilet en bad of douche. Verder beschikken de hotels over alle comfort zoals een lift, bar en restaurant.

Het programma ziet er als volgt uit :

Dag 1: We reizen naar ons hotel in Brig in Zwitserland. Na de check-in geniet u van een diner.

Dag 2: Op deze dag maken we de eerste unieke treinreis: de Mont Blanc Express. Brug na brug klimt de trein door de Vallée du Trient, met zijn bergpassen en steile rotswanden, naar het grensdorpje Chatelard en dan verder per bus naar het beroemde Chamonix. U heeft vrije tijd in Chamonix, gelegen aan de voet van de hoogste berg van West-Europa, de Mont Blanc.

Dag 3: Vandaag brengen we een bezoek aan het autovrije en zeer mooie Zermatt. Het stadje ligt tussen bergketens van meer dan 4000 meter hoog. U kunt een wandeling maken door het gezellige centrum, van waaruit een tandradbaan naar de Gornergrat gaat (niet inbegrepen in de reissom), waar u een adembenemend uitzicht heeft over de Matterhorn, Gornergletscher en de Zwitserse en Italiaanse Alpen.

Dag 4: Na het ontbijt een van de hoogtepunten van deze reis. We stappen op de bekende Glacier Express, een van de mooiste treinroutes in Zwitserland. Deze trein verbindt sinds 1930 de Alpenplaatsen St. Moritz, Chur, Disentis, Andermatt, Brig en Zermatt met elkaar. Onze treinreis, door het Rijndal naar Chur, brengt ons langs een van de meest fascinerende gebieden van Europa. Na aankomst in Chur, een van de oudste steden van Zwitserland, heeft u hier wat vrije tijd. Vervolgens rijden we naar Davos, onze overnachtingsplaats voor de komende 3 nachten.

Dag 5: Na het ontbijt rijden we via de Fluela Pas (mits begaanbaar) naar St. Moritz, waar we instappen in de beroemde Bernina-Express. Deze spoorweg in het zuiden van Graubünden overbrugt de afstand tussen St. Moritz in Zwitserland en Tirano in Italië. Het is de hoogste spoorweg in de Alpen. Na de Berninapas (2250 meter) dalen we aan de zuidzijde af door de Val di Poschiavo en rijden verder over de bekende Brusio-brug naar Tirano. U heeft vrije tijd in Tirano, waarna we via de Berninapas en de Julierpas terug rijden naar Davos.

Dag 6: Deze dag kunt u naar eigen wens invullen in Davos. Ons hotel ligt in het hart van het stadje, het is dus een ideaal beginpunt voor mooie wandelingen. Davos biedt onvergetelijke belevenissen in de natuur en heeft tevens een uitgebreid cultureel aanbod.

Dag 7: Na het ontbijt verlaten we Davos en rijden we, met diverse stops, terug naar Limburg, waar een einde komt aan deze bijzondere reis.

Reisdatum

19 t/m 25 juni 2022
17 t/m 23 juli 2022
7 t/m 13 augustus 2022

Reissom

De reissom bedraagt € 1235,- per persoon.
De toeslag single bedraagt € 139,-

Inbegrepen

  • Alle vervoer per luxe touringcar,
  • 6 overnachtingen in zeer goede hotels op basis van halfpension,
  • Het volledige excursieprogramma incl. de treinreizen Bernina Express St. Moritz-Tirano, de Glacier Express Chur-Brig en de Mont Blanc Express Martigny-Chamonix en Täsch-Zermatt-Täsch.
  • Dit alles met deskundige Nederlandse chauffeur/ reisleider.