Zwitserse Alpen: wandelreis

DE ZWITSERSE ALPEN
8-DAAGSE BUS- WANDELREIS VAN 26 JUNI T/M 3 JULI EN VAN 3 T/M 10 JULI 2022
UNIEKE REIS O.L.V. BIOLOOG EN ALPEN KENNER KEES BOELE

Alpennatuur 2022, een unieke combinatiereis van Educa Travel en Natuurpresentaties biedt u een bijzondere kennismaking met geologie, flora en fauna van de regio Graubunden in Zwitserland. Vanuit Nederland reist u met de bus naar Waltensburg in het Zwitserse Rijndal. Vanuit het geheel vernieuwde Hotel Clarezia gaat u vervolgens zes dagen wandelen. U wordt elke dag naar het beginpunt gebracht en vandaar neemt bioloog en Alpen kenner Kees Boele u mee op verrassende tochten naar o.a. de Rheinschlucht, de alpenweiden van de Surselva, de watervallen van Flims, het Safiental, de Vias Maa en het Nationalpark Beverin.

Van mei tot september veranderen de Zwitserse Alpen in een onvergetelijk prentenboek gevuld met duizenden bloemen en vlinders. Zwarte roodstaart, alpenkraai en sneeuwvink zorgen voor een muzikale omlijsting van elke bergwandeling. Maar in de natuur staan geen naambordjes of sprekende stenen die vertellen over vrouwenschoentjes of vanille orchissen.  Voor Kees is elk landschap echter een open boek, stenen worden stille getuigen van verdwenen oceanen, onstuitbaar oprukkende continenten en gestold verleden uit een tijd waarin op aarde geen mensen woonden. Het bloementapijt verandert met hem in tientallen soorten, elk bezocht door kenmerkende vlinders en andere insecten. Geluiden van vogels weet hij te benoemen, marmotten te spotten dankzij hun gefluit en met zwijgende Alpenlandsalamanders biedt hij een adempauze op weg naar de top. Wilt u nog meer kennis? Drie avonden verzorgt hij korte lezingen over geologie, flora en vlinders.

Wandelinformatie: alle wandelingen zijn groepsexcursies van max. 20 personen. Het vertrek is om 9.00 uur en tussen 16.00 en 17.00 uur bent u weer terug in het hotel. Totale loopafstanden per dag wisselen, het gemiddelde is 15 kilometer. Houdt wel rekening met stijgen en dalen, een goede wandelconditie en stevige bergschoenen zijn dan ook zeker gewenst.

Het exacte dag-tot-dag programma ontvangt u uiterlijk twee weken voor aanvang van de reis.

Reisdata

26 juni t/m 3 juli 2022
3 t/m 10 juli 2022

Reissom

De reissom bedraagt € 1195,- per persoon.
De toeslag single bedraagt € 140,-

Inbegrepen

  • Vervoer per luxe touringcar vanuit Nederland naar Zwitserland en retour, alsmede het busvervoer ter plaatse.
  • 7 overnachtingen in het charmante hotel Clarezia in Waltensburg, op basis van volpension. Voor het eten ’s-Middags krijgt u een lunchpakket mee.
  • Het volledige wandelprogramma van 6 dagen, onder leiding van bioloog en Alpen kenner Kees Boele. Optioneel kunt u 3 avonden een korte lezing van Kees volgen.

Nog niet inbegrepen

  • Uitgaven van persoonlijke aard.
  • Eventuele fooien en verzekeringen.
  • Toeristenbelasting à CHF. 3,- per persoon per nacht, ter plaatse in het hotel te voldoen.
  • Boekingskosten à € 25,- per boeking.

Het maximum aantal personen per reis bedraagt 20.